k3na
Hero Member

Alma
|
 |
« Reply #90 on: November 23, 2006, 01:59:05 PM » |
|
si un pensionar fericit e bine  . un caine nu trebuie sa aiba doar activitate fizica , ca sa fie activ. prin simpla prezenta in viata altora el poate fi activ. ca nu o sa mai poata sa lucreze fizic la modul la care lucreaza sau ar fi putut sa lucreze, e altceva; dar aici cred ca e vorba de o tendinta catre performanta. si sportivii se retrag dupa un accident, o boala sau o anumita varsta. noi iubim cainii si pentru alte lucruri, altfel ne/am fi luat dinozauri  .
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
k3na
Hero Member

Alma
|
 |
« Reply #91 on: November 23, 2006, 02:00:59 PM » |
|
anul trecut cica avea gradul 3, nu stiu fizic cat inseamna asta sau daca se incadreaza la categoria "usor" sau "sever".
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
|
|
|
liviu bardar
|
 |
« Reply #92 on: November 23, 2006, 02:19:27 PM » |
|
Un caine poate "trai" cu displazia toata viata, fara sa se observe.
"CEI CE STIU", il recunosc insa.........
De exemplu.......Schweikert.......la CN.....in cazul.....
GRIMM VOM HAUS BARDER ..............un caine ce castigase mai multe expozitii....
ARATA OARE EL ATIT DE RAU ...........sa-l puna pe ULTIMUL LOC ??
Cainii cu displazie "neobservata.........de unii ce-au coborit de pe bicicleta si au luat un pui de CG in brate" AU NEDEZVOLTATA MUSCULATURA TRENULUI POSTERIOR, fiindca daca ar impinge puternic, i-ar fi solicitata articulatia coxo-femurala, ceea ce i-ar provoca durere........
CAINELE DISPLAZIC IL RECUNOASTETI IN EXPOZITII !!!!!
El nu "propulseaza" cu trenul posterior....
EL "PLUTESTE".............chiar si pe linoleum.........unde intotdeauna isi cistiga clasa !!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
I. Irimiea
Newbie
|
 |
« Reply #93 on: November 27, 2006, 11:09:37 PM » |
|
anul trecut cica avea gradul 3, nu stiu fizic cat inseamna asta sau daca se incadreaza la categoria "usor" sau "sever".
Grad 3 in ce sistem de clasificare: cu litere sau cu cifre? Adica 3 in sensul de... gradul 3 (numerotarea incepe de la 0!), sau in sensul de al treilea, adica grad C?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k3na
Hero Member

Alma
|
 |
« Reply #94 on: November 28, 2006, 02:04:22 AM » |
|
nu stiu.chestia asta chiar ma intereseaza, dar cand cineva se uita la tine si zice:" Clar, gradul 3, n/aveti ce face cu ea. Mai incolo o sa trebuiasca s/o eutanasiati. Cine v/a trimis aici... numele doctorului...etc". Ma duc la doctorul care m/a trimis si/mi zice ca ala n/a citit bine radiografia, ca unde vede el...etc. ma duc la altul, care zice :"repetati radiografia". repet radiografia. ne iradiem constiincios. cainele se tine bine pe picioare...nici nu ma doare f tare, ma iau si dupa ce vad eu, nu ne ingrasam, nu facem solicitari la picioruse(voit), mai mergem la radiografie cam la un an. preventiv am mers si am castrat catelu' ca sa nu imbatranim si sa ne lovim de alte riscuri.am adoptat si un pui de pisica ca sa/si exercite spiritul matern. asteptam o explicatie serioasa. cautam....nu ma pricep la scari de genu'. ma informez, dar n/am ajuns la stadiul asta. la urmatoarea radiografie raspundem, speram. macar stim ce sa mai intrebam in plus.
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
andreiovidiu
Newbie
|
 |
« Reply #95 on: February 11, 2007, 08:14:52 PM » |
|
pana la urma ce e de facut...  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canisavoncasian
Newbie
Ben Von Casian
|
 |
« Reply #96 on: February 19, 2007, 08:50:59 PM » |
|
Daca imi permiteti si mie sa-mi dau cu parerea despre acest subiec Displazia, urmarind acest topic am inteles ca nu avem in romania un medic care sa fie acreditat s-au recunoscut,datimi voie sa va spun ca avem in Arad unul tare de tot care care adoarme ciinele de tot si poti sal pui in ce pozoitie vrei ciinele pentru ca este total inactiv si lucreaza din punct de vedere profesional exact ca si in Ungaria, Austria si Germania si pe linga toate acestea cind radiografieaza ciinii iti pune protectia necesara ca sa mai poti avea si copii in viitor iar radiografiile ciinilor sint trimise in America direct la OFA si respectivii iti trimit raspunsul cu ce grad de displazie este depistat ciinele tau sau cel mai corect ciinii.Iar din punctul de vedere al asistarii ciinelui pe perioada cind este anesteziat, doctorul il asista din punct de vedere medical asa cum se face in Germania si incepe alta operatiune in cabinetul dinsului doar atunci cind ciinele este complet treaz.Va spun toate aceste lucruri pentru ca eu am fost saptamina trecuta cu 3 ciini din canisa mea si am fost foarte multumit de tratamentul de care au avut parte ciinii mei si costul pe un ciine a fost de 80$ si raspunsul radiografiei iti vine asa cum am mai spus in maximum 6 saptamini.Daca doriti si dumneavoastra sa inbunatatiti cu adevarat rasa si va pasa de ciobanescul german incercati la orice clinica care este recunoscuta si haidem sa jucam tare caci numai atunci vom inainta cu adevarat in acest sport chiar daca ne este greu din punct de vedere material.Clinica se numeste Play dog si este condusa de Dr.Wili Glaser.Mult succes tuturor celor care se numesc crescatori,iar daca am suparat pe cineva cu aceasta interventie mii de scuze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #97 on: February 20, 2007, 10:44:58 AM » |
|
Singura problema este ca acest verdict nu este recunoscut de SV. CNCG dupa cate stiu eu recunoaste doar examenele efectuate la clinica Universitatii de medicina veterinara din Bucuresti. Sa fiu corectat daca nu este asa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #98 on: February 20, 2007, 11:55:58 AM » |
|
la clinica universitatii de med vet din bucuresti ti se spune mai degraba sa iti eutanasiezi ciinele....trust me,been there,done that! p.s eu si inka multi altii.....
|
|
|
|
|
|
A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
|
|
|
robert
Sr. Member

"VOM TEAM DANIRO"
|
 |
« Reply #99 on: February 20, 2007, 12:06:31 PM » |
|
daca nu ma insel, un test de displazie in ungaria este in jur de 30E
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #100 on: February 20, 2007, 12:08:37 PM » |
|
Dupa cate stiu eu (de la veterinari care au lucrat cu el), dr. Elefterescu nu doar ca face la modul profesional radiografiile de HD si le interpreteaza corect (asta e si mai dificil), dar utilizeaza cel putin doua dintre metodele moderne de interventie chirurgicala pentru cazurile avansate de displazie. Este adevarat ca proteza de sold si interventia pelviana (nu stiu exact cum se numeste) costa peste 700 de euro la un sold.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #101 on: February 20, 2007, 02:25:12 PM » |
|
sa va explic inka o data de ce merita sa mergi la budapesta cu ciinele si nu la jegul ala de facultate: 1.acolo radiografiile costa cam 20 euro,DAR,sint facute CORECT ,adika se face o trankilizare a ciinelui in prealabil,cum este si normal si se pune intr-un jgheab,logic,ciinele fiind trankilizat si musculatura relaxata,nu ka la facultate,und iti kinuie ciinele pina il pun ei intr-o pozitie care oricum nu e korecta si nici makar jgheab nu au. 2.radiografiile arata intr-un fel acolo,dc vreti atasez unele sa vedeti diferenta intre cele facute aici si cele facute la budapesta 3.acolo nu ti se spune sa eutanasiezi ciinele,ti se spune de ce operatie are nevoie(adika THR-sau protezare totala ,sau TPO-adika osteotomie totala a pelvisului) 4.costa JUMATE din cit costa aici ,adica protezarea e cam 450 euro p sold 5.ciinele este tinut dupa operatie internat la ei timp de 7 zile,si asta intra in pretul operatiei,nu ti-l dau paket aksa k aici ,minkare si plimbare incluse(asta dc nu vrei tu sai aduci de minkare si sal plimbi ).credeti-ma, am fost acolo! 6.CONCLUZIA:sintem la vreo 500 ani lumina departare de ei si facultatea noastra la fel
|
|
|
|
|
|
A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« Reply #102 on: February 20, 2007, 10:57:32 PM » |
|
ioanatio, vreau sa vad radiografiile daca se poate....si pe privat daca vrei  . Ce mai face Pablo....e bine acum? a fost supus interventiilor din cate am inteles?
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
|
RHR
|
 |
« Reply #103 on: February 21, 2007, 09:27:34 AM » |
|
Singura problema este ca acest verdict nu este recunoscut de SV. In ce sens nu este recunoscuta de SV , ma rog ? Stii exact sau numai dai cu presupusu-l  CNCG dupa cate stiu eu recunoaste doar examenele efectuate la clinica Universitatii de medicina veterinara din Bucuresti. Sa fiu corectat daca nu este asa.
Da aici trebuie sa fii corectat , .... dar numai de o voce eventual "oficiala " a CNCG pe acest forum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #104 on: February 21, 2007, 10:32:36 AM » |
|
In ce sens nu este recunoscuta de SV , ma rog ? Stii exact sau numai dai cu presupusu-l  Da aici trebuie sa fii corectat , .... dar numai de o voce eventual "oficiala " a CNCG pe acest forum  In sensul ca la Korung, nu se recunoaste un astfel de diagnostic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|