adventix
Newbie
|
 |
« Reply #260 on: November 16, 2017, 12:49:42 PM » |
|
Salutare tuturor,
Vreau sa va impartasesc si eu experienta mea de pana acum cu un caz similar. Am o catelusa de 6 luni, Ema, este un husky, am cumparat-o acum 2 luni, avea un singur vaccin pt Parvo dar nestampilat (motivul ar fi fost ca a venit veterinarul acasa si le-a facut 'pe sub mana' la toti puii) si nici o deparazitare. Eu am o prietena doctor veterinar si a zis ca trebuie sa resetam schema de vaccin si deparazitari. Am apucat sa ii fac deparazitarile si trebuia sa ii fac din nou vaccinul contra Parvo, dar nu am mai apucat.
Trebuie sa precizez de la inceput, stau la curte, inainte de mutare mai intrau caini straini de pe strada si in momentul de fata sunt o gramada care tranziteaza zona deci surse, o multime. Nu am lasat-o niciodata sa ia contact cu ei sau cu alt caine si a stat doar in curte. Toate au fost bune si frumoase pana pe 8.11 dimineata cand am gasit voma in curte si diaree cu jet dar maronie spalacita asa. Pana atunci perfect sanatoasa iubitoare jucausa si vioaie. Chiar si in acea dimineata era vioaie si fericita sa ma vada si am lasat-o pana seara dupa munca sa vad ce se intampla. Am gasit-o cu febra, lesinata in cusca, curtea vomitata si diaree mai multa fara sange. Am fost cu ea instant la spital, i-au facut din prima testul de Parvo si s-a dovedit a fi pozitiv. Hemoleucograma a fost ok, febra 39,6. Am internat-o direct au pus-o pe perfuzii, vitamine, antivomitive, antidiareeice, antibiotic si tot ce a mai fost nevoie.. Treptat starea ei s-a inrautatit, doua zile mai tarziu a facut diaree cu sange (eram de fata) o cantitate impresionanta din pct meu de vedere de om care nu e familiarizat cu acest lucru, voma, febra, apatie generala, totul rau. Incet incet a inceput sa isi revina spre a 5-a zi de tratament, a inceput sa nu mai faca diaree deloc, sa nu mai vomite, sa manance singurica si sa bea apa, crescand sperantele ca va trece peste. I-au fost repetate analizele, rezultatul undeva acceptabil avand in vedere boala. Din pacate insa icepand de la a 6-a zi a luat-o in jos cu starea generala, a devenit din ce in ce mai apatica, febra in special seara, in a 7-a zi a vomitat iarasi plus diaree urat mirositoare fara sange, febra, stare generala de rau, i-au repetat hemoleucograma si sa dovedit a necesita transfuzie. I s-a facut transfuzia, aceasta este a 8-a zi de chin pentru ea, aparent stabila, fara voma/diaree/febra...
O sa va tin la curent cu evolutia ei, sper sa scape cu bine din toata povestea asta, medicii fac tot posibilul si o trateaza exceptional fiind monitorizata si ingrijita nonstop, costurile sunt enorme deja dar nici nu mai conteaza, sunt foarte ingrijorat ca starea ei a inceput sa revina de la bine la rau iarasi.
|