Forum ciobanesc german
November 22, 2017, 07:04:38 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 [18]   Go Down
  Print  
Author Topic: tratament parvoviroza  (Read 125687 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Nyke99
Hero Member

Enzo von Bismack

« Reply #255 on: September 03, 2014, 07:28:20 PM »

Unui caine,trebuie sa ii asiguri aceleasi nevoi k unui copil.
l

“Asigurati-va ca acest caine va ramane un caine utilitar, pentru ca am muncit spre acest scop toata viata mea”. Cpt. Max Von Stepanitz
liliana
Newbie
*

« Reply #256 on: September 18, 2014, 10:44:45 AM »

buna...si scz ca va deranjez,nu am un ciobanesc german,am un bichon de 3 luni jumatate si a fost diagnosticat cu parvoviroza de si a fost vaccinat...si am citit comentariile voastre cu privire la boala...dar as dori sa stiu ce sanse are al meu daca este in a 3zi de boala...abia ieri ia facut 3injectii si astazi la 3 incep perfuziile...a avut diaree si a vomitat prima zi...ieri sa simtit mai bn dar aeara a inceput iar sa vomite si astazi la fel...doar vomita...va rog sa mi raspundeti...sunt foarte speriata...nu veau sa moara...
kikita94
Newbie
*

« Reply #257 on: October 29, 2017, 06:47:09 AM »

Eu am o catelusa in varsta de 2 luni si jumatate pe care o iubesc enorm
Acum 5 zile Ella era trista, fara nici un chef de joaca si manca foarte putin.
A 2.a zi a vomat pentru prima data si a avut un scaun moale, manca si jumatate voma. Am chemat medicul veterinar si am inceput un tratament cu vitamine. A 3.a zi incerca sa manance dar voma tot, era deshidratata dar a avut doar un scaun moale
A 4.a zi nu a mai vomat deloc dar nu manca, era la fel de trista si retrasa asa ca am decis sa o duc la un cabinet veterinar.
 Catelusa are deja 2 vaccinuri facute, eu si familia mea o ingrijim ca pe un copil, o am de la 4 saptamani si doarme cu mine, face baie cu mine, mananca exact ceea ce medicul mi.a prescris si totusi s.a imbolnavit.
 Dupa ce i.am facut cele 3 teste am descoperit ca are parvoviroza. Nefiind documentata nu m.am gandit sub nici o forma ca ar putea avea boala asta daca i.am facut vaccinurile.
Ieri dimineata (repet, a 4.a zi) a fost internata si bagata direct la perfuzii.
Astazi este a 5.a zi si imi vine sa dorm pe scari, langa cabinet. A trecut aproape o zi si eu nu stiu nimic de starea ei (sambata cabinetul este deschis pana la ora 13), durerea ce o am in inima nu se compara cu nimic ...

Va spun povestea mea si va voi informa de starea ei pentru toti cei care se confrunta cu problemele astea si in disperare mai arunca un ochi si pe aici, poate pot fi de ajutor...
Catelusa mea ieri avea 30% sanse sa se insanatoseasca si poate daca actionam corect din prima zi sansele ei erau mai mari.
Asa ca, pentru orice problema chiar si mica, mergeti la un medic, nu faceti ca si mine!

Testele si consultatia din ziua in care am dus.o la cabinet m.au costat 300 lei
Spitalizarea se face intre 7 si 10 zile si costa 220 lei pe zi cu tot cu tratament

Ieri am avut neplacerea sa asist cum o domnisoara a venit cu catelusul ei bolnav de parvoviroza, a lasat cei 300 lei si cand a fost informata de costul tratamentului si.a luat catelusul si plangand a iesit din cabinet. Nu va luati un animal de companie daca nu sunteti in stare sa faceti orice si oricand pentru el, daca nu puteti suporta costurile unui tratament/operatie in caz de va fi nevoie!

PS: Simt ca mor de dor si de grija, sper ca fetita mea se va face bine!
(ma scuzati de eventualele greseli, sunt nedormita de 2 zile ... )
Thara
Global Moderator

« Reply #258 on: October 29, 2017, 11:40:58 AM »

Nu va luati un animal de companie daca nu sunteti in stare sa faceti orice si oricand pentru el, daca nu puteti suporta costurile unui tratament/operatie in caz de va fi nevoie!
Da, iar eu as mai adauga sa NU asteptati nu stiu cate zile pana sa luati masuri concrete cand cainele da semne de apatie!!! Este o chestie de logica elementara, dar nu prea exista in tara asta asa ceva. Daca e apatic ati zburat cu el la veterinar, mai bine mergeti si aflati ca nu are nimic (sau ca are, dar ati depistat rapid si se administreaza tratamentul imediat) decat sa mergeti dupa 2-3 zile cand deja problema se poate agrava si scad sansele de recuperare. In special cand e vorba de un pui! Fara a da in extrema paranoica, dar cand aveti pui de 2-3 luni si prezinta semne de apatie se "zboara" cu el la cabinet. Punct.  Wink
kikita94
Newbie
*

« Reply #259 on: October 29, 2017, 06:43:47 PM »

Ziua a 5.a si fata mea e mult mai bine
Astazi nu a mai vomat si a mancat putin
Era cea mai fericita cand am vizitat.o si alerga (oameni buni, alerga, isi misca tot corpul!!!!) prin tot cabinetul
Nu este in afara oricarui pericol dar sansele de supravietuire i.au crescut mult de ieri si pana astazi. Raspunde foarte bine la tratament.

Am crezut ca am luat masuri prea tarziu pentru ea dar s.a dovedit ca am actionat in timp. Este puternica iar eu sunt aici pentru ea sa o ingrijesc si sa ii ofer tot ceea ce are nevoie, la fel si personalul cabinetului veterinar.

Am aflat ca ar fi luat aceasta boala intrand in contact cu vechiul medic veterinar care in momentul in care i.a facut primul vaccin trata si un catel bolnav de parvoviroza (nu stiu cum aplica el un tratament fara sa faca nici un test...) Altfel nu ne explicam (nici eu si nici medicii de la cabinet) cum ar fi putut lua aceasta boala.

Ai dreptate thara, puteam sa merg sa ii fac testele o data pe luna sa previn ceea ce i s.a intamplat dar greseala mea a fost sa am incredere intr.un medic veterinar nu tocmai bun care si in momentul in care ella era bolnava insista ca se va face bine si ca are probleme la stomac. Ei bine, daca o zi o mai tineam acasa sansele ei sa supravietuiasca erau de 1%

Asa ca mergeti macar cat e mic si faceti cateva teste, daca vedeti ca ceva nu e ok cu el mergeti la un cabinet veterinar ca e mai bine sa stii ca ai un puiut sanatos tun decat sa aflati ca e pe moarte.

O alta greseala a mea a fost sa vreau o rasa de caine fara sa stiu nimic despre ea, de bolile care pot aparea cand e micut etc. Am urmat sfatul medicului de fiecare data in mancare, deparazitari si vaccinuri si cam atat. Dar acum sunt aici si eu si sper ca in fiecare zi sa aflu de la voi cat mai multe .
adventix
Newbie
*

« Reply #260 on: November 16, 2017, 12:49:42 PM »

Salutare tuturor,

Vreau sa va impartasesc si eu experienta mea de pana acum cu un caz similar.
Am o catelusa de 6 luni, Ema, este un husky, am cumparat-o acum 2 luni, avea un singur vaccin pt Parvo dar nestampilat (motivul ar fi fost ca a venit veterinarul acasa si le-a facut 'pe sub mana' la toti puii) si nici o deparazitare. Eu am o prietena doctor veterinar si a zis ca trebuie sa resetam schema de vaccin si deparazitari. Am apucat sa ii fac deparazitarile si trebuia sa ii fac din nou vaccinul contra Parvo, dar nu am mai apucat.

Trebuie sa precizez de la inceput, stau la curte, inainte de mutare mai intrau caini straini de pe strada si in momentul de fata sunt o gramada care tranziteaza zona deci surse, o multime.
Nu am lasat-o niciodata sa ia contact cu ei sau cu alt caine si a stat doar in curte.
Toate au fost bune si frumoase pana pe 8.11 dimineata cand am gasit voma in curte si diaree cu jet dar maronie spalacita asa. Pana atunci perfect sanatoasa iubitoare jucausa si vioaie. Chiar si in acea dimineata era vioaie si fericita sa ma vada si am lasat-o pana seara dupa munca sa vad ce se intampla. Am gasit-o cu febra, lesinata in cusca, curtea vomitata si diaree mai multa fara sange.
Am fost cu ea instant la spital, i-au facut din prima testul de Parvo si s-a dovedit a fi pozitiv. Hemoleucograma a fost ok, febra 39,6. Am internat-o direct au pus-o pe perfuzii, vitamine, antivomitive, antidiareeice, antibiotic si tot ce a mai fost nevoie..
Treptat starea ei s-a inrautatit, doua zile mai tarziu a facut diaree cu sange (eram de fata) o cantitate impresionanta din pct meu de vedere de om care nu e familiarizat cu acest lucru, voma, febra, apatie generala, totul rau.
Incet incet a inceput sa isi revina spre a 5-a zi de tratament, a inceput sa nu mai faca diaree deloc, sa nu mai vomite, sa manance singurica si sa bea apa, crescand sperantele ca va trece peste. I-au fost repetate analizele, rezultatul undeva acceptabil avand in vedere boala. Din pacate insa icepand de la a 6-a zi a luat-o in jos cu starea generala, a devenit din ce in ce mai apatica, febra in special seara, in a 7-a zi a vomitat iarasi plus diaree urat mirositoare fara sange, febra, stare generala de rau, i-au repetat hemoleucograma si sa dovedit a necesita transfuzie.
I s-a facut transfuzia, aceasta este a 8-a zi de chin pentru ea, aparent stabila, fara voma/diaree/febra...

O sa va tin la curent cu evolutia ei, sper sa scape cu bine din toata povestea asta, medicii fac tot posibilul si o trateaza exceptional fiind monitorizata si ingrijita nonstop, costurile sunt enorme deja dar nici nu mai conteaza, sunt foarte ingrijorat ca starea ei a inceput sa revina de la bine la rau iarasi.
Pages: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 [18]   Go Up
  Print  

Jump to: