sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #150 on: October 13, 2009, 10:59:58 AM » |
|
Oricum cand o sa dezinfectez o sa dau si pe gardul cu care cainele are posibilitatea sa intre in contact. Mersi mult
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #151 on: October 13, 2009, 12:27:42 PM » |
|
un plic Ecocid ajunge la 20mp. daca vei lua un catel sanatos, bine intretinut, cu schema de vaccinare la zi (de preferat minim doua vaccniuri) si vei respecta in continuare schema de vaccinare riscul de imbolnavire este inexistent.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #152 on: October 13, 2009, 02:24:03 PM » |
|
Asta daca dezinfectez zona in care va sta si se va juca cainele, nu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #153 on: October 13, 2009, 03:49:38 PM » |
|
Este foarte bine ca vrei sa dezinfectezi zona, e o metoda profilactica in plus. Insa virusul poate fi vehiculat si de pasari, de oameni prin pantofi...haine....etc astfel incat tot schema de vaccinare facuta corect si respectata il apara de necazuri.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #154 on: October 13, 2009, 05:09:01 PM » |
|
Schema de vaccinare este clara si o sa o respect in momentul cumpararii unui caine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wizzard
Newbie
|
 |
« Reply #155 on: December 02, 2009, 09:17:07 PM » |
|
buna ziua .. am si eu o problema in legatura cu parvoviroza am un rotweiler de 4 luni jumatate care de sambata iau aparut primele semne de parvoviroza .. nu stiam ce boala e la inceput dar dupa efecte si dupa ce am gasit pe internet asta am constatat .. duminica am fost cu el la veterinar si a spus ca nu stie daca e vorba de parvoviroza sau de o otrava de soareci .. ia dat 3 injectii si o pastila de diaree si la trimis acasa . luni dimineatza a constata ca e parvoviroza si sa inceapa tratamentu ( a constatat din spusele noastre : diaree urat mirositoare si voma ) ia dat o perfuzie pentru hidratare , injectie pentru voma si antibiotic si lau trimis acasa dar situatia nu se schimbase .. se agravase incepuse toata noaptea sa faca diaree tot mai sangeroasa ( asta a fost tot pe ziua de luni ) marti am mers din nou la el si ia facut tratamentu .. totul a fost bine pana in jurul ore 2 cand a vomitat tot si a avut din nou diaree , la 5 am fost sa il iau ca era 1 dec dar mai pe seara neam hotarat sa consultam mai multi medici si am fost pana la Suceava la un veterinar care nea dat si acasa sa ii facem din 6 in 6 ore antivomit si nea mai facut o perfuzie de hidratare dar nu intraveninoasa cum fusese la veterinarul meu si tip cocoasa.. ( ia facut 2 pungi pe spate , sub piele ce sau dezumflat in timp ) astazi am fost iar la tratament ia facut din nou hidratare , perfuzie cu vitamine antibiotic si anivam iar la ora 4 ia mai facut 150 ml de hidratare si abia acum ne spun tonti ca a existat ( si exista din cate am ineteles ca am vorbit cu o ruda veterinar care e distribuitor de medicamente vet pe suceava care nea comandat de la bistrita ) canglobul care contine "antidotul" pentru parvoviroza .. spunetimi ce as putea sa fac pentru el mai mult de atat se ridica merge raspunde daca il strig , e prezent la tot ce se intampla , ne urmareste , bea apa .. asta ar fi a 4 a zi de boala a 3 a zi de tratament . multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wizzard
Newbie
|
 |
« Reply #156 on: December 03, 2009, 03:18:57 PM » |
|
nu mai conteaza.. astazi 3 decemnbrie ora 04 si 15 minute Apollo sa stins ..este de necrezut cum se poate inrautati situatia in nuhmai 5 ore .. de la a bea si a merge la asi da duhul . multumesc pentru sfaturile date pe acest forum .. aveti grija de ai vostri .buna ziua
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #157 on: December 03, 2009, 06:54:20 PM » |
|
antidot pentru parvoviroza nu exista...este o mana de ajutor dar nici canglob-ul nu garanteaza reusita. Imi pare rau.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Wizzard
Newbie
|
 |
« Reply #158 on: December 03, 2009, 07:47:02 PM » |
|
da dar macar de miar fi spus in prima zi de el poate ar fi ajutat macar putin .. oricum dupa cum sia dat duhul parea ca cordul sa fi cedat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rcurescu
Newbie
|
 |
« Reply #159 on: December 05, 2009, 08:55:15 PM » |
|
e foarte dureros si probabil doar stapanii cainilor bolnavi de parvo pot intelege cel mai bine. Noi tocmai am intrat in ziua a 6-a de la debutul bolii. Se zice ca ar trebui sa se vada primele semne bune sau cainele sa fie in ultimele clipe ale sale. De Tasha nu as putea sa va spun in ce stadiu este. Ne-a incurajat faptul ca astazi nu a mai facut nici o balta de sange, pentru prima oara in ultimele 4 zile si-a cautat castronul cu apa si a baut singura si tot pentru prima data in ultimele 5 zile a venit singura si s-a asezat pe presul din fata usii de acces in casa, acolo unde statea toata ziua inainte de boala. Din pacate, vomita...cantitati considerabile de mucoasa densa brun galbuie. Chiar si dupa cele cateva inghitituri de apa. Ne este teama sa incercam cu mancare. Faptul ca este mai "plimbareata", dupa ce ieri nu si-a parasit deloc culcusul, nu stiu daca este un semn bun. Ideea este ca de fiecare data sa ridicat din culcus sa faca pipi sau sa vomite.
Perfuziile i le facem acasa, de 2 ori/zi administram glucoza si de alte 2 ori ser fiziologic, tratamentul cu antibiotic si vitamine o data pe zi la cabinetul veterinar. Ieri am administrat si prima doza de canglob, dar doctorul a renuntat astazi pe motiv ca efectele nu sunt insemnate in fazele avansate ale bolii si nu vrea sa mai adauge un factor de stres la organismul si asa slabil al cainelui. In plus, am inceput sa ii administram si cate 2 ml de metroclopramid de 2 ori pe zi. Astazi a primit si primele 30ml apa cu smecta si biotics. Nu a vomitat decat dupa 1 ora de la administrare, asa ca avem speranta ca a reusit sa asimileze macar o parte din ele. Noi luptam si speram ca si ea va mai gasi suficienta putere sa invinga boala.
Orice sfat cu privire la voma avand consistenta mucoasa densa este bine venit!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SorinD
Newbie
|
 |
« Reply #160 on: December 08, 2009, 12:32:29 PM » |
|
 , cum se simte Tasha?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rcurescu
Newbie
|
 |
« Reply #161 on: December 08, 2009, 01:19:28 PM » |
|
Sunt convinsa ca Tasha este acum in raiul catelusilor. Si se simte bine acolo!
S-a intamplat seara trecuta, in jurul orei 18, dupa 2 injectii in inima ei mare si plina de viata!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SorinD
Newbie
|
 |
« Reply #162 on: December 08, 2009, 01:27:25 PM » |
|
Imi pare rau sa aud asta, RIP 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rcurescu
Newbie
|
 |
« Reply #163 on: December 08, 2009, 01:41:28 PM » |
|
Doctorul insista ca a fost parvoviroza...iar asta inseamna fara un alt catzelush asa de curand. Nu stiu daca am putea, dar este o optiune. Si mai inseamna ca Tasha a rezistat parvovirusului 7 zile fix.
S-a nascut in 14 iulie, iar noi o aveam din 2 octombrie. Primele 2 vaccinuri ce i s-au administrat de catre fostii stapani, aveau o singura valenta: parvo-C. Noi am incheiat grila de vaccinare in 19 octombrie, dupa inca alte 2 vaccinuri, ambele avand mai multe valente. Doctorul noastru spune ca daca primele vaccinuri au fost doar parvo, inseamna ca stapanii initiali se temeau de aceasta boala si asta inseamna ca aveau motive sa se teama.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ddog
Newbie
|
 |
« Reply #164 on: December 27, 2009, 04:55:26 PM » |
|
Buna ziua, am citit cele 11 pagini scrise pana acum de cei interesati de acest subiect, dar am ramas un pic nelamurit: am un catelush, nu e de rasa si la prins si pe el aceasta boala...de ieri am vazut ca nu se simte bine, ca nu mananca dar am zis ca poate e satul, si azi la fel dar, era moale, nu mai avea chef de nimic...de azi am inceput un tratament cu ajutorul unui medic veterinar..intrebarea mea este: poate bea apa in timpul tratamentului?este buna? sau daca nu bea nimic ii pot da fortat ceai de menta? ca nu prea se apropie de el... si ii mai pot da zeama de orez fiert ca sa aiba ceva in stomac? va rog daca ma poate ajuta cineva cu aceste info, daca sau zis pe forum imi cer scuze ca nu leam observat dar citind toate cele 11 pagini mi-au obosit ochii...sau zis multe lucruri interesante dar majoritatea in termeni neintelesi de mine..multumesc!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|