Forum ciobanesc german
July 15, 2014, 11:03:46 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 ... 17   Go Down
  Print  
Author Topic: tratament parvoviroza  (Read 68534 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
antonraz
Newbie
*

« Reply #60 on: November 02, 2008, 05:53:58 PM »

Nu mi-ai raspuns, ai avut tu caine bolnav de parvo care a mancat paine si biscuiti, sau ai citit in carti ca se dau? Eu am zis ca l-am apucat pe Dumnezeu de-un picior cand cainii mei bolnavi luau cate o inghititura de conserva de pisica, sau o bucatica de carnita la gratar.

da,am avut si nu unul ,zeci.dar din pacate nu prea mai am ce discuta pe tema acestui subiect.citeste ce inseamna convalescenta si  iti vei deschide mai mult universul perceptiei.fiecare face cum crede si cum poate.daca tu crezi ca-i bine sa-i dai carne cruda da-i sau daca-i bine sa-i dai conserva dai.ai dreptate.dar parca si tu cand faci caca moale ai  de tinut un scurt regim,apoi treptat incepi de sa mananci de toate.dar  ii treaba ta.in fond si la urma urmei am vrut sa dau o mana de ajutor.nu sa facem discutii de dragul lor.
Kintasha
lupul cel rau
Hero Member

« Reply #61 on: November 02, 2008, 05:54:56 PM »

hai sa nu inflamam atmosfera ...

din punctul meu de vedere, ca simplu posesor de caini, in momentele de convalescenta/boala, fiecare inghititura de mancare e o mare victorie.
cand am avut "fata" bolnava de pneumonie (ariana stie, ca aproape plangeam in telefon de disperare) s-a stat dupa ea ca dupa copii cu mancarea. si o lingura de iaurt daca a inghitit, tot a fost mai buna decat nimic. in zilele alea, somon daca ar fi mancat, somon i-as fi luat, numai sa se puna pe picioare. ea si in zilele bune e mofturoasa la mancare, da' atunci eram in stare sa fac aproape orice sa o conving sa manance....
da' aici se vorbeste despre tratamentul la parvoviroza, nu de "cum ne comportam in convalescenta cainilor"... nu? Wink

antonraz
Newbie
*

« Reply #62 on: November 02, 2008, 06:15:52 PM »

e
hai sa nu inflamam atmosfera ...

din punctul meu de vedere, ca simplu posesor de caini, in momentele de convalescenta/boala, fiecare inghititura de mancare e o mare victorie.
cand am avut "fata" bolnava de pneumonie (ariana stie, ca aproape plangeam in telefon de disperare) s-a stat dupa ea ca dupa copii cu mancarea. si o lingura de iaurt daca a inghitit, tot a fost mai buna decat nimic. in zilele alea, somon daca ar fi mancat, somon i-as fi luat, numai sa se puna pe picioare. ea si in zilele bune e mofturoasa la mancare, da' atunci eram in stare sa fac aproape orice sa o conving sa manance....
da' aici se vorbeste despre tratamentul la parvoviroza, nu de "cum ne comportam in convalescenta cainilor"... nu? Wink
este vorba despre convalescenta in parvoviroza.nicidecum pneumonie.pe un esofag,stomac si intestine iritate,trecute prin episoade hemoragice,nu poti dintr-o data  sa dai cainelui carne,lapte ,oua,branza.sunt fermentescibile.poate reacutiza episoadele de diaree.de asta exista aceasta perioada de tranzit,acomodare sau cum o vreti sa o denumim.se accepta carnea dar slaba fiarta in supe cu legume-morcov.
Irina2007
Hero Member

« Reply #63 on: November 02, 2008, 06:49:25 PM »

Eu zic sa il rugam pe ady sa dea catelusei lui paine si biscuiti si sa vedem daca mananca. Si daca nu mananca ce facem, ii luam painea si i-o dam la masa urmatoare, si tot asa pana moare de foame (la propriu)? Una e sa tratezi cainele la cabinet, si alta sa il iei acasa jumatate mort si sa incerci sa il faci sa manance. Daca tu reusesti sa faci un astfel de catel sa manance paine si biscuiti toata stima pentru tine, sa ne inveti si pe noi cum ai facut.

Un singur lucru iti mai zic si gata: teoria e foarte buna atat timp cat este sustinuta si de practica. E usor ca medic sau probabil student, sa-i zici stapanului sa isi hraneasca cainele cu paine, si alta sa fii tu insuti ala care trebuie sa pacaleasca cainele sa o si manance  Wink Toti cainii mei bolvani de parvo au inceput prin a manca conserva de pisici, si apoi au mancat zile bune carne la gratar, cate 2-3 cubulete, apoi mai mult si tot asa. Nici gand sa se apropie de mancare de regim. In conditiile in care un caine este slab mort si organismul lui nu mai are nici un fel de rezerve, nu ne permitem luxul de a-l hrani cu ce scrie la carte. Nici unul din cainii mei nu a avut probleme mancand conserve de pisici sau carne in perioada de convalescenta, si asta iti spun din practica, nu din teorie.
antonraz
Newbie
*

« Reply #64 on: November 02, 2008, 07:13:02 PM »

Eu zic sa il rugam pe ady sa dea catelusei lui paine si biscuiti si sa vedem daca mananca. Si daca nu mananca ce facem, ii luam painea si i-o dam la masa urmatoare, si tot asa pana moare de foame (la propriu)? Una e sa tratezi cainele la cabinet, si alta sa il iei acasa jumatate mort si sa incerci sa il faci sa manance. Daca tu reusesti sa faci un astfel de catel sa manance paine si biscuiti toata stima pentru tine, sa ne inveti si pe noi cum ai facut.

Un singur lucru iti mai zic si gata: teoria e foarte buna atat timp cat este sustinuta si de practica. E usor ca medic sau probabil student, sa-i zici stapanului sa isi hraneasca cainele cu paine, si alta sa fii tu insuti ala care trebuie sa pacaleasca cainele sa o si manance  Wink Toti cainii mei bolvani de parvo au inceput prin a manca conserva de pisici, si apoi au mancat zile bune carne la gratar, cate 2-3 cubulete, apoi mai mult si tot asa. Nici gand sa se apropie de mancare de regim. In conditiile in care un caine este slab mort si organismul lui nu mai are nici un fel de rezerve, nu ne permitem luxul de a-l hrani cu ce scrie la carte. Nici unul din cainii mei nu a avut probleme mancand conserve de pisici sau carne in perioada de convalescenta, si asta iti spun din practica, nu din teorie.

pana vor manca exista perfuzii ce includ aminoacizi,vitamine,minerale,energizante.cand sunt apti mananca fii sigura.probabil ca toti cateii tai au avut orice altceva decat parvoviroza.mai bine este sa nu manance nimica decat sa-i dai prostii.apropo ce analize ti-a facut medicul care i-a diagnosticat si tratat cateii de parvoviroza?
ady
Hero Member

Smile! It confuses people!

« Reply #65 on: November 02, 2008, 07:20:02 PM »

Daca beti nici nu vrea sa miroase, acela alimente de regim, cum as putea s-o fac sa le inghita?
I-am luat mancare de pisici, cu miel, cu vita, de caine, uscata, umeda, de pui, pate pt caini, pate pt oameni,
parizer, cremvusti, carne cruda, de pui, de vita, doar cateva i s-au parut atat de interesante incat sa le miroase, nicidecum sa le manance,
ce sa mai zic de paine prajita, morcovi fierti, de care nu mananca nici cei sanatosi?!
Azi de exemplu, i-am dat ou fiert, branza de vaci, carne din supa de pui special pt ea, nici macar carne cruda nu a mai vrut,
dar cand i-am dat o pulpita din ciorba pe care o mancam eu, i-a placut si a papat-o ca in zilele bune, probabil era mai apetisanta!

Isa 58:6 Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii;împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.
Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede;
antonraz
Newbie
*

« Reply #66 on: November 02, 2008, 07:41:01 PM »

Daca beti nici nu vrea sa miroase, acela alimente de regim, cum as putea s-o fac sa le inghita?
I-am luat mancare de pisici, cu miel, cu vita, de caine, uscata, umeda, de pui, pate pt caini, pate pt oameni,
parizer, cremvusti, carne cruda, de pui, de vita, doar cateva i s-au parut atat de interesante incat sa le miroase, nicidecum sa le manance,
ce sa mai zic de paine prajita, morcovi fierti, de care nu mananca nici cei sanatosi?!
Azi de exemplu, i-am dat ou fiert, branza de vaci, carne din supa de pui special pt ea, nici macar carne cruda nu a mai vrut,
dar cand i-am dat o pulpita din ciorba pe care o mancam eu, i-a placut si a papat-o ca in zilele bune, probabil era mai apetisanta!

am tot zis supe de legume cu carne.poti sa-i dai la alegere si biscuiti(cainilor le plac biscuitii) si paine prajita,orez fiert .si carne de pui la gratar poate (poate nu am explicat prea bine).sau ulterior dupa 2-3 zile ce prezinta apetit da-i conserve cu hrana pentru caini superpremium.intradevar nu toti mananca legume dar de foame o vor face.beau zeama si tot ii bine(daca nu ii dai cu seringa la comisura gurii).este de vorba  despre pansamente gastrice(mucoasa gastro-intestinala trebuie sa se refaca).in niciun caz nu se dau conserve de pisica(suprasolicita mucuasa gastro-intestinala).daca asa de multa experienta au unii le recomand ca in a-5-a zi sau chiar a-4-a cand catelul se simte mai bine sa-i dea carne de orice fel.sa vada ce se va intampla.rog pe toti cei ce nu cred sa incerce asa ceva.de obicei in 4-5 zi dau semne de apetit daca tratamentul este inceput din primele 24 de h.
nu dai cainelui ceea ce vrea ci ceea ce iti este recomandat.si 25 de gr. daca consuma este foarte bine pentru el.
si asa ca fapt divers,probabil si d-na Ariana cunoaste ca-i de la Cluj si banuesc ca acolo a si terminat: in primele 24-48 de ore nu se da nici macar apa.dupa medicii clinicieni americani nu se vor da atat alimente cat si apa ,pe toata durata cat cainele prezinta diaree si vomismente,doar perfuzii.adica terapie intensiva.parca catelul tau vea inca diaree.....
ady
Hero Member

« Reply #67 on: November 02, 2008, 09:04:58 PM »

Teoria ca teoria...da' practica ne omoara!!!

Isa 58:6 Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii;împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.
antonraz
Newbie
*

« Reply #68 on: November 02, 2008, 09:29:15 PM »

Teoria ca teoria...da' practica ne omoara!!!

ady, eu nu sunt student, cum m-a luat la misto Ariana, am 6 ani de practica in domeniu. si am avut multe cazuri,si crede-ma ca ma pot lauda cu experienta asimilata in acest timp. am vrut sa fiu de folos celor care sunt si vor mai fi in aceasta situatie, dar  daca tu vrei sa-i dai conserve de pisica da-i.de fapt fa cum vrei.
in fine,de data asta chiar inchei subiectul  acesta ca deja devine plictisitor vad,pentru unii.
ady
Hero Member

« Reply #69 on: November 02, 2008, 10:03:05 PM »

Putin mai inainte i-am dat ceai de pojarnita(sunatoare) pt diaree, tu ce zici, e bine?
Ea a inceput sa manance dar inca mai are diaree, ce pastile sa-i dau daca ceaiul nu este suficient?
Nu ii dau conserve pt pisici pt ca asa vreau eu, ci doar i-am dat de ales, doar doar o manca ceva...

antonraz
Newbie
*

« Reply #70 on: November 02, 2008, 10:47:02 PM »

incearca smecta .gasesti la farmacia umana.da-i de 2*cate un plic pe zi(amestecat cu ceai) cateva zile la rand.de semenea incearca redigest 1cp/10kg g.c timp de cateva zile,(10 minim).enteroferment de la richter(uz veterinar) este foarte bun, reface flora microbiana saprofita a intestinului sau biotics 2 capsule pe zi.de semenea zeama de orez cu morcov cu seringa la comisura gurii de 4-5 ori pe zi.ai putea chiar si flagyl (metronidazol f. bun in infectii anaerobe )sa-i dai,dar este cam iritant pentru mocoasa gastrica,doza 15mg /kg  g.c la 12 h sau furazolidon (se pare ca ar avea si o usoara activitate antibacteriana in astfel de situatii) 4 mg/kg g.c la 12 ore.
totusi mergi la medicul veterinar de care apartii si explica-i ca inca catelul nu este recuperat 100%.el este in masura sa  decida ce protocol va urma in acest caz .
antonraz
Newbie
*

« Reply #71 on: November 02, 2008, 10:55:45 PM »

ceaiul de menta ,parerea mea fara adaos de indulcitori,se preteaza cel mai bine.
ady
Hero Member

« Reply #72 on: November 02, 2008, 11:23:31 PM »

Nu stiu cata medicina veterinara cunosti, nu sunt in masura sa ma pronunt, dar dezaprob total limbajul tau fata de membrii acestui forum,
te rog sa dai dovada de putina educatie, daca ai!

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #73 on: November 03, 2008, 01:09:02 AM »

eu nu v-am insultat dar vad ca in continuare ma jigniti.este foarte urat din partea dumneavoastra si sa stiti ca aceasta si denota lipsa dumneavoastra de experienta.un om care respinge din start si parerile celor din jur sau care sa conlucreze cu ceilalti, este un ignorant si ignoranta inseamna din pacate...prostie cu scuzele de rigoare.
Nu te-am insultat cu nimic; ca nu ti-a convenit ce am scris...parerile difera, asta e. Nu resping nimic deoarece tot ce ai scris acolo stim si noi, medici veterinari din Cluj sau crezi ca numai la voi s-a descoperit tratamentul pentru parvo, doar nu am fost total de acord cu ce ai scris iar asta nu inseamna ca trebuie sa te superi sau sa te simti jignit!? Scuze n-am de ce sa-ti cer.
doar insultati.ma uimeste de cata incompetenta dati dovada si in niciun caz eu nu am provocat pe nimeni la polemici.cat despre c.i.d cred ca daca ti-as fi fost profesor si ai fi avut cu mine examen despre stare de soc si care sunt tipurile si implictiile lui,de mult nu mai terminai facultatea.
prin urmare va recomand sa mai studiati,macar cititi niste mici articole in limba materna pe internet(banuiesc ca alta nu cunoasteti) si apoi sa mai vorbiti despre tratamentele facute de d-voastra in cazul parvovirozei(de multe ori confundata cu corona viroza sau simple enterite catarale sau eozinofile sau cu alte tipuri de gastronterite).
De incompetenta as da dovada daca ar pleca proprietarii cu animalele moarte, nu daca tastez pe calculator niste pareri si avand in vedere ca lucrez 12 ore pe zi si ma dau peste cap sa le salvez viata in detrimentul vietii mele particulare nu cred ca am dat dovada de incompetenta. In loc de mii de multumiri as fi primit injuraturi dar se pare ca toata lumea e multumita de modul in care imi fac meseria.
La medicala am avut profesori renumiti care mi-au apreciat cunostintele asa ca nu as fi avut nevoie de mila ta sa termin facultatea. Socul (tipurile si implicatiile lui) il stiam inainte sa imi fie predat...ma faci sa rad!
Pana la urma vad ca ti-ai dat arama pe fata si ai lovit puternic cu jignirile, jigniri pe care le puteai lasa deoparte macar din perspectiva unui gentleman (ups! un cuvant din alta limba pe care cu siguranta n-o cunosc  Laughing  ).
Articole noi citesc tot timpul, multumesc pentru incurajare iar limbi straine (contrar banuielii tale gratuite) cunosc vreo 5 ..nu ca ar fi problema ta!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Irina2007
Hero Member

« Reply #74 on: November 03, 2008, 02:00:04 AM »

probabil ca toti cateii tai au avut orice altceva decat parvoviroza.mai bine este sa nu manance nimica decat sa-i dai prostii.apropo ce analize ti-a facut medicul care i-a diagnosticat si tratat cateii de parvoviroza?

Pai sa vedem: primul caine bolnav de parvo a fost diagnosticat si tratat de catre dl. dr. Horia Elefterescu si dl. dr. Cristian Dragomir la clinica Armeneasca prin 94-95, nu mai stiu exact. Ei mi-au recomandat sa incerc cu conserva sau carne. Cainele s-a facut bine dupa 6 zile de tratament si in urmatoarele saptamani a primit conserve si carne, pentru ca numai asta accepta.

In anul 2000 am avut alti 2 caini bolnavi de parvo, in acelasi timp. Au fost diagnosticati si tratati de catre dl. dr. Dragomir, d-na dr. Ilinca Dragomir si dl. dr. Teodoru. Nu mai stiu exact cum se numesc testele, cert este ca au avut parvo cu siguranta, doar daca nu cumva crezi sunt cu totii niste incompetenti si mincinosi.
Una dintre femele s-a facut bine dupa cateva zile de perfuzii dar era mare de varsta si avea toate vaccinurile facute, cea de-a doua care avea numai 8 saptamani si un singur vaccin a stat pe perfuzii timp de 10 zile, dintre care ultimele 5 le-a petrecut intr-o stare aproape comatoasa. Singurul lucru care i-a starnit cat de cat atentia a fost o conserva de pisici, pe care i-a fluturat-o pe nas unul dintre asistenti, Costel. Si atunci mi s-a spus sa incerc sa o fac sa manance orice, important e sa manance.

In 2008 un alt medic veterinar, Ariana, a recomandat conserva de pisici si carne. Eu zic ca toti acesti medici nu sunt niste idioti, si nu fac recomandari aiurea in tramvai. Si de asemenea, ma gandesc ca daca de 14 ani se recomanda un anumit regim, care da rezultate foarte bune la mii si mii de caini, inclusiv in cazul cainilor mei, acest regim e bun. Daca ar fi omorat cainii sau le-ar fi inrautatit starea de sanatate, s-ar fi gandit cineva sa le spuna si lor ca nu merge.

Ti-am mai zis o data si o repet - e usor sa trimiti omul acasa si sa ii spui sa hraneasca cainele cu legume, supa, paine si biscuiti, si alta sa faci cainele ala sa le manance. Jumatate din cainii mei nici nu se uita la biscuiti sanatosi fiind, ce sa mai spun de un caine bolnav cu un picior in groapa. Si sa infometezi un caine bolnav, care si asa nu a bagat nimic in stomac de zile intregi, mi se pare de-a dreptul inuman. Si eu aplic aceeasi metoda cu cainii mei: mananca bine, nu mananca vede mancarea la masa urmatoare. Dar sa faci asa ceva cu un catel bolnav nu se poate, mai ales ca alternativa da rezultate de atatia ani si a fost incercata de multi veterinari si pacienti.
Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 ... 17   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof