marialarisa18
Newbie
|
 |
« Reply #120 on: October 04, 2009, 03:25:51 PM » |
|
va multumesc mult dna. dr. pt informatiile date.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #121 on: October 06, 2009, 10:34:47 AM » |
|
Vreau sa imi achizitionez un pui de  dar vreau sa va intreb ceva legat de parvoviroza. In curtea comuna in care locuiesc au murit multi caini de parvoviroza. Dispare bateria sau ceea ce produce aceasta boala la caini? Ce riscuri am ca daca imi aduc un pui de  si il las sa se plimbe prin curtea in care au murit alti caini de parvo sa faca si puiul parvo?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #122 on: October 06, 2009, 11:48:24 AM » |
|
Vreau sa imi achizitionez un pui de  dar vreau sa va intreb ceva legat de parvoviroza. In curtea comuna in care locuiesc au murit multi caini de parvoviroza. Dispare bateria sau ceea ce produce aceasta boala la caini? Ce riscuri am ca daca imi aduc un pui de  si il las sa se plimbe prin curtea in care au murit alti caini de parvo sa faca si puiul parvo? Sansele sunt foarte, foarte mari sa se imbolnaveasca. Ar trebui facuta o dezinfectare serioasa a locatiei si nici atunci nu este sigur 100%. Nu ar trebui lasat sa se plimbe nestingherit in zona pana nu i se va administra vaccinul cu pricina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #123 on: October 06, 2009, 12:04:04 PM » |
|
Si daca atunci cand aduc cainele el deja e vaccinat impotriva parvovirozei?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #124 on: October 06, 2009, 12:11:09 PM » |
|
Si daca atunci cand aduc cainele el deja e vaccinat impotriva parvovirozei?
Parerea mea este sa se faca o dezinfectare a zonei oricum si din cate stiu eu vaccinul acesta nu se face la o varsta prea frageda (dupa varsta de 12 - 13 saptamani). Amanunte si sfaturi mai autorizate ar putea sa-ti dea un veterinar, chiar si de pe forum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #125 on: October 06, 2009, 01:22:11 PM » |
|
Si cu ce as putea dezinfecta zona, avand in vedere ca e vorba de multi metri patrati?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #126 on: October 06, 2009, 01:59:11 PM » |
|
Amanunte si sfaturi mai autorizate ar putea sa-ti dea un veterinar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marius_bl
|
 |
« Reply #127 on: October 06, 2009, 02:01:55 PM » |
|
Si cu ce as putea dezinfecta zona, avand in vedere ca e vorba de multi metri patrati?
VIRKON (la farmacii veterinare) Parerea mea este sa se faca o dezinfectare a zonei oricum si din cate stiu eu vaccinul acesta nu se face la o varsta prea frageda (dupa varsta de 12 - 13 saptamani). Amanunte si sfaturi mai autorizate ar putea sa-ti dea un veterinar, chiar si de pe forum.
La 12-13 saptamani ar trebui sa aiba cel putin doua vaccinuri 
|
|
|
|
|
|
*Link Removed*
|
|
|
ady
Hero Member

Smile! It confuses people!
|
 |
« Reply #128 on: October 06, 2009, 02:02:09 PM » |
|
Daca o sa raspunda un veterinar, la intrebarea de mai sus l-as ruga sa raspunda si la intrebarea asta  : femela care a avut parvo, va avea pui intr-o luna, ce sanse sunt ca puii sa faca parvo stand in aceeasi curte, avand in vedere ca a trecut peste un an de atunci, si nu am facut nici o dezinfectie?
|
|
|
|
|
|
Isa 58:6 Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii;împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău. Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede;
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #129 on: October 06, 2009, 02:10:33 PM » |
|
Multumesc mult pt informatii
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #130 on: October 06, 2009, 02:18:20 PM » |
|
La 12-13 saptamani ar trebui sa aiba cel putin doua vaccinuri  Nu am stiut ca si vaccinul de parvo se administreaza asa de repede. Multumesc de completare. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #131 on: October 06, 2009, 02:37:53 PM » |
|
O sa scriu aici in continuarea discutiei, in mod normal cand cumperi un pui cate vaccinuri are si la ce varsta e ok sa il cumperi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #132 on: October 06, 2009, 02:44:37 PM » |
|
Eu stiu ca ar trebui sa-l cumperi la cel putin 8 saptamani si ar trebui sa aiba cel putin o deparazitare si un vaccin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebicu
Full Member

|
 |
« Reply #133 on: October 07, 2009, 11:12:15 AM » |
|
Cu cat timp inainte de a duce puiul intr-o loc trebuie dezinfectata zona daca aceasta este cu parvo? Si daca dezinfectez curtea, nu conteaza imprejurimile (ma refer aici la curtile vecinilor)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sheeba_roxy
|
 |
« Reply #134 on: October 07, 2009, 01:00:02 PM » |
|
pentru siguranta poti tine catelul in casa pana la terminarea schemei de vaccinare.este cel mai sigur asa mai ales daca in casa nu ai avut niciun catel bolnav de parvo. Nu stiu cu cat timp trebuie dezinfectata zona dar stiu ca este bine sa astepti cel putin 6 luni pana sa aduci alt catel nevaccinat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|