Forum ciobanesc german
July 15, 2014, 11:07:50 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 ... 17   Go Down
  Print  
Author Topic: tratament parvoviroza  (Read 68536 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Taftmax
Full Member

AxI

« Reply #105 on: January 29, 2009, 12:05:14 AM »

mi-au dat lacrimile la prima poza in care tinea capusorul in jos.mi-am adus aminte ce am patit si noi cu Axi si cat de slabit era.bine ca a scapat.asta e tot ce conteaza.e o luptatoare!  Kiss pentru ea ca sa cresca mare si sanatoasa!
ady
Hero Member

Smile! It confuses people!

« Reply #106 on: January 29, 2009, 01:25:13 AM »

taftmax ai descris perfect ce simte un om cand are un catel bolnav de parvo

Isa 58:6 Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii;împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.
Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede;
Kintasha
lupul cel rau
Hero Member

« Reply #107 on: April 23, 2009, 05:04:28 PM »

nicolette , ai raportat spre admini si moderatori  un post vechi de acum jumatate de an. iar tonul folosit in exprimarea mesajului este cel putin nepotrivit. Mai ales pentru un utilizator nou venit pe forum .
Pentru postarea unui mesaj se foloseste butonul "Reply" nu "report to moderator"

musatcosmin
Newbie
*

« Reply #108 on: April 30, 2009, 12:25:20 PM »

Desi este forum de ciobanesc german, sper ca imi dati voie sa vb si despre alte rase de caini ciobanesti. Am o catelusa de mioritic, care a fost diagnosticata cu parvoviroza. Vomita o spuma galbena si scaunul este apa si cu cheaguri de sange. Am fost cu ea la tratament. Cum a ajuns acolo a fost bagata la perfuzii si iau fost introduse si vitamine, etc. Suntem la a 3 zi de tratament si nu prea mai vomita. Mi sa spus de catre doctor cu nu are voie apa si nici mancare, deoarece ii provoaca stari de voma. Daca mai aveti mioritici cu aceasta boala, va rog lasati un mesaj ca sa discutam. Ms anticipat.
ady
Hero Member

« Reply #109 on: April 30, 2009, 03:20:58 PM »

De unde esti?
Vad ca veterinarului tau are alta metoda de tratament.
Mi-e mi-a zis sa ii dau si apa si mancare, sper sa isi revina si al tau, oricum tre sa ai multa rabdare, asteapta-te la cel putin 3 saptamani de chin!

Isa 58:6 Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii;împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.
ady
Hero Member

« Reply #110 on: April 30, 2009, 03:37:53 PM »

s-a facut maricica bety

* Image1792.JPG (77.18 KB, 692x922 - viewed 227 times.)

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #111 on: May 02, 2009, 12:35:32 AM »

Desi este forum de ciobanesc german, sper ca imi dati voie sa vb si despre alte rase de caini ciobanesti. Am o catelusa de mioritic, care a fost diagnosticata cu parvoviroza. Vomita o spuma galbena si scaunul este apa si cu cheaguri de sange. Am fost cu ea la tratament. Cum a ajuns acolo a fost bagata la perfuzii si iau fost introduse si vitamine, etc. Suntem la a 3 zi de tratament si nu prea mai vomita. Mi sa spus de catre doctor cu nu are voie apa si nici mancare, deoarece ii provoaca stari de voma. Daca mai aveti mioritici cu aceasta boala, va rog lasati un mesaj ca sa discutam. Ms anticipat.

Atat timp cat nu vrea apa nu trebuie fortati. Daca totusi vrea apa (semn bun, are toate sansele sa traiasca si sa-si revina complet) pentru inceput da-i apa fiarta si racita sau apa plata dar doar cate putin, adica doua trei linguri la 15-20 minute, pentru a nu irita prea tare stomacelul. Este foarte importanta hidratarea.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
brentano
Newbie
*

« Reply #112 on: May 03, 2009, 09:50:23 AM »

Salut tuturor. Eu am un husky siberian (acum are 3 luni jumatate) si am fost plecat o vreme din localitate si l-am lasat la un prieten. Avea doar primul vaccin facut si i-am spui prietenului meu sa il vaccineze cat timp sunt plecat. Acesta a uitat iar acum 1 saptamana cand m-am intors cainele era bine, dar nu ii facuse vaccinurile. acum vreo 4 zile am vazut ca face putina diaree, nu mai e asa de jucaus si nu prea mananca. a doua zi a si vomitat de dimineata si am fost cu el la veterinar. a fost diagnosticat cu parvoviroza, incepuse sa vomite sa nu mai manance nimic si sa faca diaree cu sange. A inceput tratamentu (azi e 4-a zi de tratament)...din prima zi a baut ceai de menta i s-au facut perfuzii, antivomitive, antihemoragice, glucoza si antibiotice...primele 3 zile a fost foarte rau...iar azi dimineata cand m-am trezit, era prin casa si se juca. nu mai vimotase de ieri dimineata...ieri a facut doar o diaree, iar aseara nu facuse decat pipi...e foarte voinic in comparatie cu zilele trecute, nu mai vomita si uimitor mananca si bea ceai fff mult...Voiam sa va intreb daca asta e bine...sau e prea devreme dupa 4 zile sa ma pronunt ca se va reface complet?!??!?! Va multumesc!
Ariana
Administrator

« Reply #113 on: May 03, 2009, 10:07:18 AM »

daca mananca si bea inseamna ca e pe drumul cel bun! Adica isi va reveni.

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
ady
Hero Member

« Reply #114 on: May 03, 2009, 12:34:59 PM »

Cred ca are un organism puternic daca si-a revenit asa repede!
Daca mananca si bea poti spune ca a scapat!

brentano
Newbie
*

« Reply #115 on: May 03, 2009, 04:26:45 PM »

sa stii ca si eu m-am mirat cand l-am vazut pus pe picioare asa de repede...citisem pe cateva furumuri ca is revine cam in 10 zile...probabil ca a avut organismul puternic si multa vointa sa traiasca!
Acular
Newbie
*

« Reply #116 on: August 15, 2009, 07:30:46 PM »

Buna seara tuturor!
Eu nu am CG, dar am avut catelusa bolnava de parvoviroza. Am citit ce s-a spus despre dieta in perioada de covalescenta si vreau sa va impartasesc din experienta mea. Catelusa mea era dornica sa manance cate ceva, dar medicul mi-a zis clar: doar mancare dietetica de la Hill's, care nu contine carne. Dar eu am cedat "rugamintilor" catelusei si i-am dar o farama de piept de pui. Rezultatul? Desi nu mai vomase de aproape 2 zile a inceput din nou. Am mers din nou la vet si mi-a zis sa nu-i mai dau carne!!!!! De ce? Pentru ca fermenteaza si ii intarzie recuperarea!!!!Desi catelusa mea era foarte pofticioasa la carne (o scoteam din camera cand mancam...), am mai asteptata o zi pana cand a inceput sa guste din conserva Hill's. A doua zi deja rupea conservele si a aparut si primul scaun normal. Abia pe urma i-am dat carnita si mancare pentru caini. Mucoasa intestinala se reface, cu toate straturile, in 7-9 zile, deci in primele zile este imposibil sa suporte carnea, mai ales cea cruda!!! Cainele nu moare, dar se recupereaza mai lent. Eu eram tare panicata de faptul ca nu vrea sa manance conserva si medicul mi-a zis sa stau linistita, ca nu moare de foame. Mai repede se reface daca nu mananca nimic. Catelusa mea este acum sanatoasa, au trecut 6 luni de cand a invins boala. Sanatate multa tuturor cateilor!
marialarisa18
Newbie
*

« Reply #117 on: October 03, 2009, 10:38:09 PM »

Tocmai ce am pierdut un puiut metis de cg......acum 2 zile i au aparut simptomele si anume tristetea si lipsa poftei de mancare,aseara a fost prima oara cand l-am vazut vomand,astazi am mers la medic si la intoarcerea spre casa in masina a murit......inainte de a-si da sufletelul a eliminat sange pe fund.mi s-a spus ca e parvo insa am citit tot acest topic si mi se pare ca a evoluat mult prea repede la el.De asemenea am citit ca virusul "traieste" pana la 6 luni in mediul inconjurator....trebuie sa mentionez ca traiesc la curte puiutul a stat in curte,iar in afara ei mai avem niste caini maidanezi ce s-au pripasit pt ca le dam de mancare.Pt ca plangea prea tare sa se joace cu ei l-am mai lasat si in afara curtii.unul dintre maidanezi a murit subit cu 2 zile inaintea puiutului.acum ma gandesc...otrava sau parvoviroza?problema este ca in seara asta alt maidanez a refuzat mancarea si este trist....Ce credeti ca este?si daca este parvo cum pot sa deratizez curtea si ce pot face pt ceilalti caini?Plus ca in curte am si pisici...parvo se transmite si la pisici?Daca da ce trebuie sa fac in privinta pisicilor?
Thara
Hero Member

« Reply #118 on: October 03, 2009, 10:48:14 PM »

nu as putea sa spun decat doua lucruri si anume:
1.puiul de caine,pana nu termina schema de vaccinare,nu are voie sa intre in contact cu alti caini.practic,nici nu are voie afara.
2.nici unul din cainii mei nu a avut parvo,dar am avut un mascul care a murit otravit,tot asa,in 2 zile s-a dus.noua vet-ul ne-a spus de la inceput ca e otrava.si el voma sange,paralizase pe o parte.statea intins si plangea incet.noi in schimb l-am eutanasiat,cand am vazut ca suferea si nu mai aveam ce sa-i facem.

imi pare foarte rau de pierderea suferita.
Ariana
Administrator

« Reply #119 on: October 04, 2009, 10:34:34 AM »

Sunt forme de parvo care evolueaza fulgerator. De ex. am avut un cuib intreg care a facut parvo(3 catei de 4 luni, metisi Cg, nevaccinati, cca. 20 kg/catel) primul a mers incet..abatut....fara pofta de mancare si chef de viata....diaree inca nu avea...am inceput cu tratamentul i.v. ...a dat in diaree...5 zile de perfuzie si si-a revenit. Intre timp, la 2 zile distanta la al doilea s-a declansat boala (desi incepusem intarirea sistemului imunitar inaintea aparitiei semnelor clinice si la cei doi frati aparent sanatosi prima data)...voma, diaree...l-am pus pe perfuzii....si-a revenit si el parca chiar mai repede decat primul desi forma era mai agresiva. Al treilea care a dezvoltat forma clinica ultima data a venit foarte abatut in prima zi...fara diaree..perfuzie,tratament etc in timp ce am pus-o pe patura si perfuzam fratiorii am observat o diaree hemoragica in cantitati impresionant...i-am facut si transfuzie de la mama.....dar prognosticul a fost defavorabil chiar si pt. cateva ore. In 4 ore s-a dus in raiul cateilor desi boala se declansase de cca. 20 ore maxim. Asa ca poate evolua si supraacut/acut mai ales daca dezvolta forma cardiaca la puii micuti(2-3 luni).

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 ... 17   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof