Forum ciobanesc german
July 15, 2014, 11:03:27 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 ... 17   Go Down
  Print  
Author Topic: tratament parvoviroza  (Read 68534 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
antonraz
Newbie
*

« Reply #45 on: November 01, 2008, 06:04:32 PM »

NU DATI LA CAINE NICIODATA MANCARE DESTINATE ALTOR SPECII DE EX. PISICA.CE-A MAI BUN HRANA ESTE BIOMIL,HILL'S,ROYAL CANIN,EUKANUBA.HRANA SUPER PREMIUM.NU DATI CARNE DE PORC,ORGANE OASE CRUDE,SORICI ,SLANINA DE PORC CRUDA,PRAJELI,UNTRA,ULEI PRJIT,RESTURI DE LA MESE CANELUI CARE ONTIN CANTITATI MARI DE GRASIME,CIOCOLATA SI MAI ALE PE CE-A NEAGRA,SUCURI,ALBUS DE OU CRUD,MAZARE,CEAPA,CARTOFOASE DE PUI,GINA DE CAA,IEPURE,IED,MIEL.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #46 on: November 01, 2008, 06:11:30 PM »

De ce "urli"? Te rog sa nu mai scrii cu litere mari, altfel ti se vor sterge postarile! Multumesc.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
antonraz
Newbie
*

« Reply #47 on: November 01, 2008, 06:18:32 PM »

De ce "urli"? Te rog sa nu mai scrii cu litere mari, altfel ti se vor sterge postarile! Multumesc.
nu am urlat .am uitat sa-i dau off.dar este pcat sa stergi ceea ce le-am scris celor cu caini bolnavi.cred ca le este de real folos pe viitor.in fine,hotararea iti apartine
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #48 on: November 01, 2008, 06:30:55 PM »

nu am urlat .am uitat sa-i dau off.dar este pcat sa stergi ceea ce le-am scris celor cu caini bolnavi.cred ca le este de real folos pe viitor.in fine,hotararea iti apartine
Nu sterg ce ai scris deja.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #49 on: November 02, 2008, 12:15:13 PM »

antonraz...tind sa cred ca esti un student la MV. foarte surescitat!
Era vorba de mancarea de pisici in cazul unui catel care incearca din nou sa manance si trebuie stimulat cu orice. Conservele de pisici (bineinteles cele de calitate superioara) sunt foarte bune deoarece au un continut ridicat de proteine ...foarte necesare unui catel care iese din Parvo, slabit. Cred ca aici pe forum stie toata lumea cat de indicata este hrana super premium pentru caini si contraindicata carnea cruda de porc.
Fiecare medic face tratamentul dupa caz si dupa metodele pe care le abordeaza, mi se pare aiurea sa scrii acolo o intreaga epistola in plus nu esti realist deloc...niciodata un catel cu parvo nu mananca alimente grosiere...iar dupa 10 zile , daca scapa fii sigur ca-i va manca si urechile stapanului. Niciodata un catel cu parvo nu este fortat sa manance...nici nu e recomandat. De asemenea tu recomanzi Grin in domeniul medical ....cred ca stie fiecare medic ce face si nu are nevoie de recomandarile nimanui...eventual puteai spune ca ai vazut undeva ca asa se face sau asa procedezi tu..iar heparina are orice clinica si cabinet. Noi am tratat in ultima luna 5 catei cu parvo (toti intre 4-5 luni) si am reusit sa salvam 4 si chiar daca nu suntem o clinica renumita ci doar un cabinet intr-o circumscriptie am avut tot arsenalul de tratament..pana si heparina pe care am folosit-o la branula..nu altfel. Mi se pare total aiurea sa ajungi la coag. diseminata si sa administrezi heparina in parvo cand la inceput ideea era sa opresti hemoragia. Daca se face medicatia ok de la inceput doar daca e necesar nu vad probleme.
Mai nou dexametazona nu se adiministreaza fara limite , nonstop...deoarece antiinflamatoriile scad imunitatea organismului (asta ne lipseste in parvo)..se incearca folosirea lor doar in cazul in care este nevoie cu adevarat.
De asemenea lectia de biochimie nu cred ca isi are rostul.
In rest..bine ai venit printre noi, daca vei ramane pe aici ai sa-ti largesti orizontul de viitor tanar(sau actual) medic veterinar.   Give me beer

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
ady
Hero Member

Smile! It confuses people!

« Reply #50 on: November 02, 2008, 01:47:45 PM »

Antonraz, eu iti multumesc mult pentru spiritul de solidaritate de care ai dat dovada.
Eu am mai fost cu sugestii de pe acst forumu la veterinarul care imi trateaza catelusa.
Din mesajul tau am desprins cateva sfaturi utile, dar... parca prea multe medicamente ai scris acolo si m-ai speriat, nustiu daca se aplica sin cazul asta, dar este o vorba, "tot ce-i mult strica" , asa ca am preferat sa tin sfatul doar pt mine, si sa las natura sa isi faca treba din moment ce beti a inceput sa guste cate un pic de mancare, sa bea si apa.
Iti doresc sa castigi multa experinta din greselile altora!

Isa 58:6 Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii;împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.
Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede;
crb
Hero Member

« Reply #51 on: November 02, 2008, 01:59:38 PM »

....

aleluia! dar, doar experienta proprie e cea care "ramane" cu adevarat....in rest, sa ne bucuram ca mai apare un "vet" intre noi! Smiley

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
antonraz
Newbie
*

« Reply #52 on: November 02, 2008, 02:46:18 PM »

antonraz...tind sa cred ca esti un student la MV. foarte surescitat!
Era vorba de mancarea de pisici in cazul unui catel care incearca din nou sa manance si trebuie stimulat cu orice. Conservele de pisici (bineinteles cele de calitate superioara) sunt foarte bune deoarece au un continut ridicat de proteine ...foarte necesare unui catel care iese din Parvo, slabit. Cred ca aici pe forum stie toata lumea cat de indicata este hrana super premium pentru caini si contraindicata carnea cruda de porc.
Fiecare medic face tratamentul dupa caz si dupa metodele pe care le abordeaza, mi se pare aiurea sa scrii acolo o intreaga epistola in plus nu esti realist deloc...niciodata un catel cu parvo nu mananca alimente grosiere...iar dupa 10 zile , daca scapa fii sigur ca-i va manca si urechile stapanului. Niciodata un catel cu parvo nu este fortat sa manance...nici nu e recomandat. De asemenea tu recomanzi Grin in domeniul medical ....cred ca stie fiecare medic ce face si nu are nevoie de recomandarile nimanui...eventual puteai spune ca ai vazut undeva ca asa se face sau asa procedezi tu..iar heparina are orice clinica si cabinet. Noi am tratat in ultima luna 5 catei cu parvo (toti intre 4-5 luni) si am reusit sa salvam 4 si chiar daca nu suntem o clinica renumita ci doar un cabinet intr-o circumscriptie am avut tot arsenalul de tratament..pana si heparina pe care am folosit-o la branula..nu altfel. Mi se pare total aiurea sa ajungi la coag. diseminata si sa administrezi heparina in parvo cand la inceput ideea era sa opresti hemoragia. Daca se face medicatia ok de la inceput doar daca e necesar nu vad probleme.
Mai nou dexametazona nu se adiministreaza fara limite , nonstop...deoarece antiinflamatoriile scad imunitatea organismului (asta ne lipseste in parvo)..se incearca folosirea lor doar in cazul in care este nevoie cu adevarat.
De asemenea lectia de biochimie nu cred ca isi are rostul.
In rest..bine ai venit printre noi, daca vei ramane pe aici ai sa-ti largesti orizontul de viitor tanar(sau actual) medic veterinar.   Give me beer

tratamentul recomandat este de ordin general.fiecare medic si-l adapteaza dependent de caz.pe mine ma mira de faptul ca in parvoviroza nu stiati ca in prim faza a bolii nu apar hemoragii ci dimpotriva animalul vomita prezinta inapetenta este letargic etc.enterita este prezenta la aproximativ 24-72 de ora dupa caz la caz.ei bine dca nu stiai acum ai ocazia sa aflii ca in aceasta perioada animalul este in faza critica.acuma se intervine cu heparina,acidacetilsalicilic etc. fiindca in acasta faza datorit deshidratarii avansate nici sangele "nu mai circula' si apare socul hipovolemic .probabil daca zici ca ai tratat caini bolnavi de parvo,ai recoltat si sange si ai descoperit "surpriza"..sangele nu mai circula.ei bine ce faci ...cu ce intervii in aceasta faza a c.i.d?despre asta era vorba.si bineinteles era vorba si de timpii de coagulare dar probabil asta nu ai mai citit.de aemenea un soc endotoxic cu ce il combati?dexametazona,predninsolonul hemisuccinatul da sunt toate  imnosupresive,dar de sta si se face sub protectia antibioticelor.si tu in acest timp ii stimulezi si imunitatea ..sau  poti folosi  si antiinflamatoare ne-steroide in functie de ce ai si cum vezi cazul.eu nu am blamat pe nimeni.imi pare rau ca nu ai inteles.cat despre heparina,ma mir ca ai...nici in spital nu prea o gasesti.
ca si concluzie,fiecare medic are dreptul sa-si aleaga singur tratamentul,dar sa tina seama intodeauna de situatia prezenta la caz.si inca ceva ..nu am dat lectii de biochimie ci am spus ca ringer-ul lactat este cel mai potrivit pentru perfuzia i.v ,datorita (fapt demonstrat)prezentei acidozei in majoritatea cazurilor.
antonraz
Newbie
*

« Reply #53 on: November 02, 2008, 02:52:42 PM »

Antonraz, eu iti multumesc mult pentru spiritul de solidaritate de care ai dat dovada.
Eu am mai fost cu sugestii de pe acst forumu la veterinarul care imi trateaza catelusa.
Din mesajul tau am desprins cateva sfaturi utile, dar... parca prea multe medicamente ai scris acolo si m-ai speriat, nustiu daca se aplica sin cazul asta, dar este o vorba, "tot ce-i mult strica" , asa ca am preferat sa tin sfatul doar pt mine, si sa las natura sa isi faca treba din moment ce beti a inceput sa guste cate un pic de mancare, sa bea si apa.

din moment ce manca ,inseamna ca a iesit din faza acuta a bolii.dar atentie la ce ii dai de mancare in urmatoarele zile.tocmai asta este  scretul  :se dau supe de zarzavat in special morcovi carne de pasare fara tesut conjunctiv subcutnat sau pielita,orez fiert ,paine prajita,biscuiti,apa plata la ore fixe si in cantitati mici.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #54 on: November 02, 2008, 04:22:02 PM »

pe mine ma mira de faptul ca in parvoviroza nu stiati ca in prim faza a bolii nu apar hemoragii ci dimpotriva animalul vomita prezinta inapetenta este letargic etc.enterita este prezenta la aproximativ 24-72 de ora dupa caz la caz.ei bine dca nu stiai acum ai ocazia sa aflii ca in aceasta perioada animalul este in faza critica.   
de unde pana unde ai tras tu aceste concluzii? Faci afirmatii lipsite de sens...acest lucru il stie si badea din varful satului...dar daca tie ti se pare asa o descoperirie...ma rog.

probabil daca zici ca ai tratat caini bolnavi de parvo,ai recoltat si sange si ai descoperit "surpriza"..sangele nu mai circula.ei bine ce faci ...cu ce intervii in aceasta faza a c.i.d?despre asta era vorba.si bineinteles era vorba si de timpii de coagulare dar probabil asta nu ai mai citit.de aemenea un soc endotoxic cu ce il combati?

Probabil ca daca am tratat caini bolnavi de parvoviroza sunt medic veterinar si nu am nevoie de "marile tale descoperiri" ca sfaturi, descoperiri studiate inca din anii mai mici si aprofundate in clinici, cunsocute de orice medic veterinar sau student terminal studios. De asemenea sper ca nu te crezi la seminar cu mine...ca ma faci sa rad.
Timpii de coagulare si CID se invata in anii mici asa ca te rog nu fii impertinent si nu umbla cu lucruri slabe! De asemenea tratamentul in parvo il face fiecare medic dupa caz asa ca nu vad rostul detalierii lui catre proprietar chiar in asemenea hal...eventual poti sustine in timpul unui simpozion acest studiu aprofundat. Sunt multe alte medicamente si solutii perfuzabile utilizate cu succes in acest tratament dar nu vad rostul descrierii lor in deamanuntul aici, parvo nu este o necunoscuta.
Important era sa-si faca proprietarul o idee in ce consta tratamentul.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
antonraz
Newbie
*

« Reply #55 on: November 02, 2008, 04:51:36 PM »

de unde pana unde ai tras tu aceste concluzii? Faci afirmatii lipsite de sens...acest lucru il stie si badea din varful satului...dar daca tie ti se pare asa o descoperirie...ma rog.
Probabil ca daca am tratat caini bolnavi de parvoviroza sunt medic veterinar si nu am nevoie de "marile tale descoperiri" ca sfaturi, descoperiri studiate inca din anii mai mici si aprofundate in clinici, cunsocute de orice medic veterinar sau student terminal studios. De asemenea sper ca nu te crezi la seminar cu mine...ca ma faci sa rad.
Timpii de coagulare si CID se invata in anii mici asa ca te rog nu fii impertinent si nu umbla cu lucruri slabe! De asemenea tratamentul in parvo il face fiecare medic dupa caz asa ca nu vad rostul detalierii lui catre proprietar chiar in asemenea hal...eventual poti sustine in timpul unui simpozion acest studiu aprofundat. Sunt multe alte medicamente si solutii perfuzabile utilizate cu succes in acest tratament dar nu vad rostul descrierii lor in deamanuntul aici, parvo nu este o necunoscuta.
Important era sa-si faca proprietarul o idee in ce consta tratamentul.
eu nu v-am insultat dar vad ca in continuare ma jigniti.este foarte urat din partea dumneavoastra si sa stiti ca aceasta si denota lipsa dumneavoastra de experienta.un om care respinge din start si parerile celor din jur sau care sa conlucreze cu ceilalti, este un ignorant si ignoranta inseamna din pacate...prostie cu scuzele de rigoare.
cat despre tratament ,asta si eu incercam sa le explic(mai cu denumiri comerciale,mai cu unele contraindicatii sau interactiuni) in ce consta ca si mod general ,stimata"doamna doctor"dar vad ca nu prea pricepeti nimic.am scris si mai sus si o repet:FIECARE MEDIC ADAPTEAZA INDIVIDUAL TRATAMENTUL IN ASTFEL DE CAZURI,DEPENDENT DE RASPUNSUL PACIENTULUI.doar insultati.ma uimeste de cata incompetenta dati dovada si in niciun caz eu nu am provocat pe nimeni la polemici.cat despre c.i.d cred ca daca ti-as fi fost profesor si ai fi avut cu mine examen despre stare de soc si care sunt tipurile si implictiile lui,de mult nu  mai terminai facultatea.
prin urmare va recomand sa mai studiati,macar cititi niste mici articole in limba materna pe internet(banuiesc ca alta nu cunoasteti) si apoi sa mai vorbiti despre tratamentele facute de d-voastra in cazul parvovirozei(de multe ori confundata cu corona viroza sau simple enterite catarale sau eozinofile sau cu alte tipuri de gastronterite).cat despre acele multe alte solutii existente,eu am dat niste exemple simple de produse existente la orice cabinet sau farmacie veterinara.nu am intrat in detalii ..in care probabil si d-voastra v-ati pierde.imi pare rau ca mi-am obosit degeaba calculatorul pentru a va explica toate acestea.ramaneti ignoranta in continuare si faceti cum credeti.aruncati cu noroi in toti fara macar a fi provocata sau macar a cunoaste cu adevarat intregul proces patogen al acestei boli.
Irina2007
Hero Member

« Reply #56 on: November 02, 2008, 04:57:38 PM »

din moment ce manca ,inseamna ca a iesit din faza acuta a bolii.dar atentie la ce ii dai de mancare in urmatoarele zile.tocmai asta este  scretul  :se dau supe de zarzavat in special morcovi carne de pasare fara tesut conjunctiv subcutnat sau pielita,orez fiert ,paine prajita,biscuiti,apa plata la ore fixe si in cantitati mici.

Antonraz, ma faci sa rad. Tu ai avut vreodata caine bolnav de parvo in casa? Mult succes in a convinge un caine bolnav sa manace legume, paine prajita si biscuiti  Punga
antonraz
Newbie
*

« Reply #57 on: November 02, 2008, 05:10:27 PM »

Antonraz, ma faci sa rad. Tu ai avut vreodata caine bolnav de parvo in casa? Mult succes in a convinge un caine bolnav sa manace legume, paine prajita si biscuiti  Punga

in faza de convalescenta se da asa ceva..dar pacat ca imi racesc gura de pomana.
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #58 on: November 02, 2008, 05:11:42 PM »

este un ignorant si ignoranta inseamna din pacate...prostie cu scuzele de rigoare.
prin urmare va recomand sa mai studiati,macar cititi niste mici articole in limba materna pe internet(banuiesc ca alta nu cunoasteti)
Scuze neacceptate. Ai un avertisment. La al doilea ne urmaresti un timp din afara.

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
Irina2007
Hero Member

« Reply #59 on: November 02, 2008, 05:32:45 PM »

in faza de convalescenta se da asa ceva..dar pacat ca imi racesc gura de pomana.

Nu mi-ai raspuns, ai avut tu caine bolnav de parvo care a mancat paine si biscuiti, sau ai citit in carti ca se dau? Eu am zis ca l-am apucat pe Dumnezeu de-un picior cand cainii mei bolnavi luau cate o inghititura de conserva de pisica, sau o bucatica de carnita la gratar.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 ... 17   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof