|
Thara
|
 |
« Reply #180 on: December 27, 2009, 05:34:40 PM » |
|
Buna ziua, am citit cele 11 pagini scrise pana acum de cei interesati de acest subiect, dar am ramas un pic nelamurit: am un catelush, nu e de rasa si la prins si pe el aceasta boala...de ieri am vazut ca nu se simte bine, ca nu mananca dar am zis ca poate e satul, si azi la fel dar, era moale, nu mai avea chef de nimic...de azi am inceput un tratament cu ajutorul unui medic veterinar..intrebarea mea este: poate bea apa in timpul tratamentului?este buna? sau daca nu bea nimic ii pot da fortat ceai de menta? ca nu prea se apropie de el... si ii mai pot da zeama de orez fiert ca sa aiba ceva in stomac? va rog daca ma poate ajuta cineva cu aceste info, daca sau zis pe forum imi cer scuze ca nu leam observat dar citind toate cele 11 pagini mi-au obosit ochii...sau zis multe lucruri interesante dar majoritatea in termeni neintelesi de mine..multumesc!!
vad ca Ariana nu e momentan on-line pe forum. poti incerca sa-i dai apa fiarta si racita - scrie aici,tot la acest topic.nu pricep care sunt termenii neintelesi!? vet-ul respectiv nu te-a sfatuit cu nimic?mancare nu cred ca e indicat sa-i dai pentru ca o va voma inapoi.repet,citeste tot topicul,termenii nu sunt chiar atat de stiintifici.si daca vrei sa scape,trebuie respectat regimul impus cu strictete.eu l-am citit acum ceva vreme dar nu-mi mai amintesc exact decat de treaba cu apa. topicul exista,este foarte util,termenii mi se par chiar in regula...dar mai mult de atat,noi cei de aici,din fata calculatoarelor nu prea mai avem cum sa te ajutam. sper totusi sa se faca bine catelul!multa sanatate!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ddog
Newbie
|
 |
« Reply #181 on: December 27, 2009, 06:04:00 PM » |
|
am citit tot, dar...nu am inteles daca e buna sau nu...ok..multumesc! si termenii sunt cei cu tratamentul, n-am cunostiinte in domeniu....ma sfatuit sa-i dau ceai d menta..aici am citit si de apa, ma gandeam ca apa sa nul strice mai mult la stomac..inca o data multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #182 on: December 27, 2009, 06:07:08 PM » |
|
pai legat de tratament numai medicul te poate sfatui.el ar trebui in mod normal sa-ti spuna ce sa-i dai si ce nu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wizzard
Newbie
|
 |
« Reply #183 on: December 27, 2009, 06:08:57 PM » |
|
las ca e bine ca se informeaza . mie pana in a 5 a zi cand a murit nici nu mia spus de canglob , nici nu mia spus ca pot sa ii fac si eu din 6 in 6 ore antivomitiv si antibiotic la 8 ore .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #184 on: December 27, 2009, 10:34:54 PM » |
|
e foarte clar, trebuie hidratat mereu. Daca vomeaza tot ce bea incercati sa-i dati cat de putin puteti incat sa nu-i stimulati voma, de ex. 10 ml cu o seringa tot la cateva minute(5-10 min). Daca nici asa nu merge atunci nu-l mai fortati, lasati-l sa se odihneasca si incercati eventual peste 1-2 ore tot cu putin, putin. In tot acest timp trebuie sa beneficieze si de medicatie antivomitiva. Cand voma este prezenta mereu se renunta total la administrarea orala si toata sustinerea se face perfuzabil i.v si s.c.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
ddog
Newbie
|
 |
« Reply #185 on: December 27, 2009, 10:46:59 PM » |
|
multumesc, sunteti de ajutor....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ramony-k
Newbie
|
 |
« Reply #186 on: January 04, 2010, 08:50:17 PM » |
|
Buna seara tuturor si La multi ani! Intamplator am dat de acest forum cautand din nou informatii despre parvoviroza... Nu am un ciobanesc german ci o catelusa de curte... maidaneza. Problema mea este ca ea are deja 1 an si 7luni si de cateva zile este tare apatica iar azi a vomitat de 3 ori . As dori sa stiu daca este posibil sa se imbolnaveasca din nou de aceasta boala si la varsta aceasta. Din nou... pentru ca a mai fost bolnava cand avea vreao 4-5 luni si din fericire atunci am salvat-o... nu si pe ceilalti fratiori ai ei  . Din prostie nu am vaccinat-o...am considerat ca nu este necesar pentru un caine de curte  Nu am luat in seama (pana azi)simptomele, deoarece ea este in calduri si ma gandeam ca din cauza asta este asa. Si inca o intrebare.... este normal sa mai intre in calduri dupa ce am sterilizat-o? A fost sterilizata in vara trecuta. Vamultumesc si multa sanatate cateilor .. si stapanilor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #187 on: January 05, 2010, 05:26:45 PM » |
|
Parvoviroza nu va mai face la varsta aceasta insa nu e deloc normal sa prezinte voma...la orice varsta. Poate avea alte afectiuni la fel de grave...chiar mortale asa ca mergeti la doctor. Faptul ca este un caine fara apartanenta la vreo rasa nu inseamna ca este nemuritor si imun la toate bolile, trebuie la fel de bine ingrijit. Daca este sterilizata corect nu ar trebui sa intre in calduri.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
ramony-k
Newbie
|
 |
« Reply #188 on: January 05, 2010, 05:35:53 PM » |
|
Astazi si-a revenit. Multumesc mult . Cred ca doctorul care a sterilizat-o nu prea i-a dat mare importanta... sau este posibil sa ii fi lasat anumite simturi dar sa nu mai ia pui? Eu nu as mai vrea sa am pui..am suferit mult cand mi-au murit 4 in doua zile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alecsxa
Newbie
|
 |
« Reply #189 on: January 06, 2010, 10:56:07 PM » |
|
am si eu un catelus de vreo 6 saptamani dar nu stiu exact cand se fac primele vaccinuri sau primul.mai exact as dori sa stiu cate trebuie sa ii fac.help sunt ,,noua,,  )) multumesc aaa si inca ceva cam cat ar costa???! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #190 on: January 06, 2010, 11:34:14 PM » |
|
Nu tu alegi care vaccin se face sau nu, ar insemna sa te joci cu dreptul lui la viata. Se fac pe rand toate vaccinurile necesare pentru o schema de vaccinare corecta si completa. Medicul veterinar din zona va decide care e schema corecta, necesara si in functie de bolile care evolueaza in zona, daca sunt necesare extra sau nu. In medie, pana la varsta de un an se fac 4 vaccinuri plus vaccinul antirabic intre 3 si 6 luni. Inainte cu minim 3 zile de primul vaccincare se face la varsta de 6-8 saptamani trebuie facuta deparazitarea interna.
In functie de vaccinurile folosite(existe mai multe branduri farmaceutice straine sau romenesti), cabinetul si clinica frecventata...etc preturile pot varia. O medie este unde va la 30-50 lei/vaccin.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
kty
Newbie
|
 |
« Reply #191 on: April 15, 2010, 02:27:07 PM » |
|
buna ziua, am primit de 5 zile un pui de ciobanesc carpatin.in prima zi s-a comportat normal , iar din a doua zi a inceput sa inceapa cosmarul.Doctorul l-a diacnosticat cu parvoviroza. Ii fac tratament deja de 4 zile si el arata la fel de rau. am inteles ca incepe sa se indrepte abea dupa a5a zi de la primele simptome dar mi-a spus cineva ca daca are scaun cu sange inseamna ca boala este in ultim stadiu si nu are ce sa ii mai faca. In momentul de fata nu a mai vomat de vreo 7 ore insa nu mananca si nu bea apa deloc. Il hranesc cu siringa din ora in ora cu morcov amestecat cu orez pasat si ii dau ceai de menta , dupa sfatul medicului. Dupa ce am citit pe sfaturile voastre am intrebat doctorul daca nu ar trebui sa-i facem perfuzii si a zis ca nu este cazul, ce ma sfatuiti?sa schimb doctorul?catelusul meu arata la fel de rau si abea azi am am reusit sa il fortez sa manance putin, cam 5 ml de orez cu morcov pe ora. sunt disperata ca nu stiu ce sa-i fac si nici nu stiu exact ce injectii i-a facut doctorul la care ma duc ca sa ma pot sfatui cu altcineva.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marius_bl
|
 |
« Reply #192 on: April 15, 2010, 03:19:09 PM » |
|
Daca nu vomita ceaiul sau zeama de orez pe care o dai catelului ,nu este necesar sa i se puna perfuzii . Medicul stie mai bine starea de deshidratare in care se afla puiul . In rest rabdare si multa bafta!
|
|
|
|
|
|
*Link Removed*
|
|
|
kty
Newbie
|
 |
« Reply #193 on: April 15, 2010, 03:32:43 PM » |
|
multumesc pt raspuns...o sa astept sa vad cum evolueaza si revin cu detalii.sper sa isi revina repede pt k de 3 nopti nu dorm si mor de mila lui.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #194 on: April 15, 2010, 05:17:04 PM » |
|
Daca n-am mancat de cateva zile ar trebui sa primeasca si perfuzii. Totusi, daca reusiti sa-l rehidratati din ora in ora si nu vomeaza e posibil sa nu fie foarte deshidratat. Munca dumneavoastra de a-l alimenta cu lichide in special ajuta foarte mult. Chiar daca are diaree hemoragica nu inseamna ca nu-si mai poate reveni, doar ca boala a ajuns intr-un stadiu mai avansat si organismul lui este intradevar supus unui stres si unor leziuni mai grave. In acest stadiu organismul este si mai afectat/epuizat dar nu putini au fost cateii care si-au revenit si din aceasta faza. Continuati hidratarea si nu va pierdeti speranta. Daca insa cainele vomeaza are nevoie de perfuzii sau macar administrari subcutanate sub forma de "pungi, buzunare".
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|