Forum ciobanesc german
September 30, 2017, 11:05:48 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: 1 2 3 4 [5] 6   Go Down
  Print  
Author Topic: Autenticitatea puiului!  (Read 9575 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
marius_bl
Hero Member

« Reply #60 on: March 02, 2017, 11:36:59 AM »

Pedigree-ul este eliberat doar catre proprietarul catelei cu conditia ca acesta sa prezinte mai multe acte la asociatia chinologica unde este inscris, asociatie care transmite actele catre COR adica cartea de origine romana. Actele necesare obtinerii pedigree- ului unui pui sunt: pedigree-ul mamei si al tatalui, actul de monta, taxa aferenta. Daca parintii nu au pedigree COR, pedigree-ul din strainatate trebuie nostrificat adica autentificat. Parerea mea este ca nu vei putea obtine pedigree pentru puiul tau. L-ai cumparat de la un samsar, ti-ai asumat consecintele. Ce mare lucru era sa dai o cautare pe google pentru a afla informatii relevante. Ca sa te lamurest pe deplin intra pe:
http://www.ach.ro/regulamente/Regulamentul_COR.pdf   

Catelul e cumparat din Canada ? atunci regulile de obtinere a pedigreului nu au nici o legatura cu COR din Romania .

*Link Removed*
freddy25
Hero Member

« Reply #61 on: March 03, 2017, 11:36:56 AM »

Aici gasesti regulile pentru Canadian Kennel Club.
https://www.ckc.ca/en/Files/Forms/Registrations/Application-for-Registration-of-Litter-Born-in-Can-en
Rdt
Newbie
*

« Reply #62 on: March 12, 2017, 05:03:30 AM »

Salut,

Da, este cumpărat in Canada de la un "registred breeder".  Luni voi discuta din nou cu crescătorul sa văd ce acte îmi oferă.
Amator
Newbie
*

« Reply #63 on: April 13, 2017, 12:30:29 PM »

Am si eu o intrebare. Am achizitionat in pui de ciobanesc german fara pedigree (mentionez ca parintii au pedigree dar, din varii motive pentru pui nu s-a putut scoate...sic) . Catelul este din linie de lucru.
Mai exista posibilitatea, ca in trecut, sa fie arbitrat si sa obtina pedigree de ordin B? Sau orice alta posibilitate.
Eu mi-am asumat achizitionarea lui in conditiile actuale, dupa mai multe dezamagiri in cautarea unui catel cu acte si, neurmarind vre-o performanta, ci dorind pur si simplu in caine de paza, l-am luat ca atare. Totusi, fiind f frumos si, mai ales, fiind vorba de o catelusa, in vederea unei viitoare monte, ma intreb daca nu se poate face ceva.
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns/ sfat/ apostrofare...
Amator
Newbie
*

« Reply #64 on: April 13, 2017, 12:50:12 PM »

Ok...am citit pe alta pagina si am inteles ca pt CG se poate face arbitrajul dar nu se poate emite pedigree de categoria B....
Amator
Newbie
*

« Reply #65 on: April 14, 2017, 09:49:43 AM »

Mai am o intrebare, mai ardenta. Daca puiul este de la in crescator renumit, cu pedigree, dar intre ascendentii sai sunt o gramada de caini "nearbitrati", de ce este mai ok decat in caine fara pedigree, din parinti cu pedigree, care corespunde standardului? Este o intrebare retorica, bineinteles dar, daca Asociatia Chinologica a decis ca, in cadrul rasei ciobanesc german nu este ok sa se acorde pedigree de ordin B unor catei arbitrati, care corespund standardului, dar este ok sa se acorde pedigree unor catei din parinti nearbitrati(care, teoretic cel putin pot avea multe minusuri), chiar daca ascendentii lor au pedigree, incotro se indreapta selectia???!!!
Amator
Newbie
*

« Reply #66 on: April 14, 2017, 09:59:58 AM »

Vad ca nu-mi raspunde nimeni si o sa va spun de ce nu am achizitionat un catel cu pedigree. Pentru ca am contactat un crescator, care avea 2 catele gestante, care trebuiau sa fete pe 20-25 martie dar, l-am sunat pe 23 si nu fatase niciuna, ca apoi, pe 30 sa-mi spuna ca una nu prinsese (sic!!!...si-a dat seama abea atunci?!), iar a doua nu mai stiu ce.....
Apoi, am contactat un altul, care mai avea un pui, o catelusa, exact ce voiam eu, dar, desi era cu acte, si o vindea cu 300 de euro, la 3.5 luni avea buricul deschis!!!
Apoi, am contactat un altul, care mi-a spus ca puii vor fi intre 350-450 de euro, nici el nu stia, depindea de cati pui fata cateaua....
Eu ce sa mai cred!?
Pana la urma, am gasit pe cineva, care cumparase 2 catei, neinruditi, de la o canisa renumita, cu pedigree. Cainii facusera pui, cam devreme ce-i drept (catelul la un an jumatate, iar cateaua la 1 an si 3-4 luni), si ii vindeau asa. Cert este ca proprietarii nu au putut sau nu au vrut sa le scoata pedigree, eu cred ca din motive financiare. Deci, in concluzie, catelul meu nu are acte si este un metis!? Cam ciudat se pune problema, fie-mi cu iertare constatarea!
Amator
Newbie
*

« Reply #67 on: April 14, 2017, 10:04:31 AM »

Si nu se poate face nimic in acest sens chiar daca, prin absurd catelul ar fi perfect din punct de vedere al standardului!? Dura lex sed lex dar, suntem in Romania si......mai bine ma opresc aici.....
Von Broos
Hero Member

« Reply #68 on: April 14, 2017, 01:02:05 PM »

Sa le luam pe rind:
prima postare:daca parintii au pedigreu si el nu are este vina "crescatorilor" ca nu au depus acte pentru pui si a dv ca nu ati vrut un pui cu pedigreu.Pedigree de tip b la ciobanesc german exclus.Este plin acest forum de topicuri de acest gen,degeaba va lamentati dupa ce ati dat banii...
Imi place ideea aceasta la multi cumparatori,cand vor sa ia pui se uita la pret cit mai mic si dupa aceea intreaba cum sa faca sa aiba pedigreu ca de,poate monteaza masculul sau femela ca sa scoata si ei din cheltuieli....
postarea 3:
ma indoiesc ca "un crescator renumit" are in canisa o gramada de caini nearbitrati,un crescator renumit are caini cu teste de diplazie,examene de munca si selectie si implicit arbitraje.Daca situatia e cum spuneti dv acela nu e "crescator renumit",in cel mai fericit caz este un innmultitor...
Da,ACHR elibereaza pedigree si pentru pui din parinti nearbitrati dar asta nu inseamna ca ACHR are vreo vina,si e adevarat ca din parinti nearbitrati pot aparea pui cu foarte multe probleme pe care nu le mai enumar aici,doar ca unii asa inteleg sa faca "crestere"sau  ca este recomandat sa cumparati pui din asemenea cuiburi,repet,aceea sint inmultitori nu crescatori...
postarea 4:
este foarte posibil ca dv sa fi luat legatura cu oameni mai putin responsabili,si da stimate domn,un pui din parinti de calitate cu toate testele enumerate mai sus costa de la 350 de euro in sus si pretul nu este in functie de numarul puilor nascuti ci de calitatea parintilor si implicit a puilor.Pretul actelor nu este o asa mare problema,spre cunostinta dv un pedigreu costa 50 lei,este afisat si pe siteul ACHR la sectiune tarife.
Din punct de vedere al regulamentelor de crestere da,catelul dv este un metis neavind acte care sa dovedeasca contrariul.
Si ca o concluzie de final,inainte sa cumparati un pui din diferite surse prima data va informati corespunzator si dupa aceea dati banii ca sa nu mai fie nevoie de astfel de discutii pline de intrebari la care s-a mai raspuns de atitea ori
Amator
Newbie
*

« Reply #69 on: April 16, 2017, 01:57:02 AM »

Poate m-am exprimat gresit si....nu vreau sa disec prea mult problema si sa dau nume sau alte detalii....Departe de mine gandul de a jigni, ofensa...inoportuna. Stiu f bine ce este un pedigree, cat costa si cum se elibereaza. Dar, oamenii in cauza...si mi s-au parut oameni de buna credinta, au achizitionat doi catei de calitate (masculul a costat 500 de euro). Am vazut pedigreele parintilor si acolo am sesizat si aceste aspecte....anume ca multi predecesori sunt nearbitrati. Apoi....crescatorul de unde au luat masculul le-a dat pedigree-ul la mai bine de un an de la achizitionarea puiului....din diverse "motive" (am luat legatura si cu crescatorul in cauza care mi-a confirmat cele relatate)... Nu mai conteaza. Ideea este ca eu am dorit un catel de paza. Am vrut cu pedigree dar daca nu am gasit m-am reorientat. Am avut si am caini de peste 20 de ani. Inclusiv cu pedigree. Si stiam ca, pentru alte rase era posibil obtinerea unui pedigree de tip B...culmea, pt caini de vanatoare...unde aspectul si caracterul vizibil nu spun nimic despre aptitudinile cinegetice. Asa ca ma intrebam retoric...daca se admit la reproducere...pe linie genetica...exemplare nearbitrate...care se pot prezenta oricum din toate punctele de vedere...de ce nu se poate face nimic in sens invers?! Probabil ca, punand aceasta intrebare, uitasem pentru o clipa in ce tara locuiesc . Nu vreau si nu am nevoie de pedigree pt catelul meu. Dar de ce sa aiba pedigree si sa aiba drept de monta un catel care nu respecta standardul...unul care poate are si defecte genetice vizibile??? Se vrea dreptate....dar nu pentru catei!
Amator
Newbie
*

« Reply #70 on: April 17, 2017, 10:35:06 AM »

Eu credeam (si inca mai cred asta...) ca rolul pedigree-lor este acela de a garanta puritatea rasei si cu anumite limitari, evident, incadrarea exemplarului in standardul rasei, lipsa tarelor, fizice sau de caracter, existenta unei selectii in acest sens...etc, etc....
Daca este numai o hartie, disponibila celor "alesi"....pentru a-si putea inmulti si mai ales vinde cateii, indiferent de cum se prezinta acestia (in lipsa evaluarii fiecarui exemplar in parte...) atunci, scuzati-ma dar....rolul pedigeelor este limitat numai la a impiedica prezenta pe linie genetica a unui exemplar din alta rasa....selectia si alte aspecte legate de rasa in sine fiind cu totul date uitarii. Si daca un exemplar perfect fara acte este un metis....iar exemplarele cu pedigree dar si cu displazie, monorhidie, si alte defecte mai mult sau mai putin grave...pe care le perpetueaza prin urmasii lor nearbitrati sunt "caini de rasa" sa-mi fie cu iertare dar nu mai inteleg nimic. Decat auri sacra fames....care nu are nimic de-a face cu chinologia, pasiunea, si cu altele de genul...
rexcornish
Jr. Member
**

« Reply #71 on: April 17, 2017, 01:05:11 PM »

Orice padure isi are uscaturile ei. In ziua de azi ,existenta unui nume de canisa nu mai este sufficienta pentru a garanta calitatea. ,
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #72 on: April 18, 2017, 10:23:55 AM »

Dvs. aveti dreptate pe undeva dar o eroare nu o scuza pe cealalta. Dupa mine nu ar trebui sa existe caini cu predecesori nearbitrati in pedigree pentru ca acei predecesori nu ar fi avut drept de monta PUNCT!!! Deci intr-o tara normala catelusa Dvs. nici nu ar fi trebuit sa existe. Varianta pe care cu siguranta in momentul asta nici nu ati putea-o lua in calcul. Parerea mea este ca ar fi mai bine sa va sterilizati catelusa si veti avea un caine de paza si un prieten de nadejde pe tot parcursul anului. Eu unul asa voi face cu a mea cat de curand (2-3 saptamani). Eu unul am decis sa las treaba cu reproducerea celor care se pricep si/sau au suficient timp pentru a se ocupa de treaba asta.
Amator
Newbie
*

« Reply #73 on: April 18, 2017, 10:50:44 AM »

Si totusi toate rasele de caini au fost obtinute prin selectie...din exemplare fara pedigree.  Ba mai mult, prin amestecuri, hibridizari...etc...
Voi vedea ce iese...pentru ca acum este prea devreme dar....atata timp cat exista in tara asta mii (cate mii, zeci sau sute de...cine mai stie...) de caini fara stapan, nevaccinati, nedeparazitati, inmultindu-se liber...si in paralel mii de caini fara pedigree inmultiti la voia intamplarii si comercializati asisderea (a se vedea olx, publi24, etc...), mii de samsari cu sau fara scrupule...etc, etc....caini cu pedigree inmultiti fara a fi macar evaluati/ arbitrati....mii de caini de curte...in curs de microcipare si vaccinare (ha)....mii de pitbuli si metisi de pitbuli sau amstafi care sunt toti sterilizat, controlati conform legii, sa nu mai vorbim de modul in care se elibereaza anumite certificate de origine (....
rexcornish
Jr. Member
**

« Reply #74 on: April 18, 2017, 12:30:23 PM »

Pana la urma ,tu, ce-ti doresti? Sa fii doar un inmultitor sau un pasionat al rasei care vrea caini de calitate?
Pages: 1 2 3 4 [5] 6   Go Up
  Print  

Jump to: