alin
Newbie
|
 |
« Reply #15 on: December 05, 2006, 08:03:08 PM » |
|
salut! sunt nou pe forum. am si eu o intrebare, ca si ceilalti colegi daca pot spune. am un cg de 6luni merge pe 7. are problema cu urechea stanga, o ridica in momentul in care este, in rest nu prea. am respectat indicatiile medicului si totusi, nu se ridica. ce imi puteti recomnda sa fac. multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alin
Newbie
|
 |
« Reply #16 on: December 05, 2006, 08:04:36 PM » |
|
scuze din graba nu am scris ca ridica urechea numai atunci cand este atent
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #17 on: December 06, 2006, 01:40:22 PM » |
|
Daca ii masezi usor pavilionul urechii respective ce se intampla ? Si-o ridica pentru scurt timp ? Sfatul meu este sa nu disperi. Incearca sa-l mentii atent de mai multe ori pe zi, e un exercitiu bun. Intreaba medicul veterinar daca nu este cazul sa-i administrezi calciu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #18 on: December 06, 2006, 04:33:35 PM » |
|
...vezi ca e un topic intreg...pe tema...la "sanatate"...
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
alin
Newbie
|
 |
« Reply #19 on: December 09, 2006, 10:30:55 PM » |
|
multumesc pentru sfaturi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandu
Newbie
|
 |
« Reply #20 on: January 17, 2007, 07:33:18 PM » |
|
Salutare tuturor! Sunt nou pe acest forum si am o intrebare pentru voi. Am doi catei ciobanesc german (mascul si femela, frati) de aproape 9 luni si inca nu au ridicat urechile. Ii tin la tara, la curte, sunt destul de mari pentru varsta lor: catelul are aproximativ 40 Kg, iar femela cam 35 Kg. Ca alimentatie le dau carne de pasare, luata de la abator, fiarta cu legume (cartof, morcov, ceapa), uneori cu orez si mai mereu cu tarata de grau fiarta. Amandoi mananca in jur de 40 Kg de carne pe luna. Dar nu vor sa ridice urechile. Nici unul. Doctorul mi-a spus ca nu este de la alimentatie si ca trebuie sa le fac masaj la urechi. Dar nu prea are nici un efect. Ce ma sfatuiti? Multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #21 on: January 17, 2007, 07:38:47 PM » |
|
Posibil lipsa de calciu. Incearca sa le faci o cura de calciu+vitamine+masaj la urechi .... le ridica ei pana la urma.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
kris
Newbie
|
 |
« Reply #22 on: January 17, 2007, 08:41:18 PM » |
|
Incearca sa schimbi pentru o vreme meniul( unul putin mai specializat)+masaj, dar nu exagerat pentru ca osa cazi in cealalta extrema. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kris
Newbie
|
 |
« Reply #23 on: January 17, 2007, 08:46:24 PM » |
|
Si inca ceva fimportant,rabdare. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anja
Full Member

ANJA are un loc special in inima mea
|
 |
« Reply #24 on: January 17, 2007, 09:27:06 PM » |
|
dupa parerea mea ar cam trebui sa-i bagi si la un regim sunt cam grasi....cea mai indicata este mincarea industriala si de preferat de calitate deaoarece contine necesarul de vitamine si calciu...dar nu strica si o cura de calciu in plus...asa ca...asta e parerea mea.
|
|
|
|
|
|
voi duce mai departe motto-ul lui CRB "ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!"
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #25 on: January 18, 2007, 12:49:03 AM » |
|
femela de 9 luni la 35 de kile? chiar cred ca e cam mult. eu am o femela adulta destul de mare(zic unii), 61cm in greaban, si a ajuns la 35 kile dupa castrare, acum a mai slabit, are cam 30. ai grija cu mancarica, s/ar putea sa le lipseasca la amandoi ceva. 40 kile pe luna de carne, adica de un caine 20 kile de carne/luna, asta inseamna aproape 700g/zi de carne/caine. nu/i prea mult? sa ne lamureasca cineva specializat, daca poate. ariana? sau altii?
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
Sandu
Newbie
|
 |
« Reply #26 on: January 31, 2007, 06:03:48 PM » |
|
Va multumesc tuturor pr sfaturi! Am inceput sa le dau vitamine si calciu si femela a ridica deja urechea stanga, desi pt putin timp! O sa ii trec pe granule o perioada, sa vad daca se schimba ceva. Cred ca aveti dreptate cu mancarea, s-ar putea sa fie prea grasi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #27 on: January 31, 2007, 06:37:01 PM » |
|
Va multumesc tuturor pr sfaturi! Am inceput sa le dau vitamine si calciu si femela a ridica deja urechea stanga, desi pt putin timp! O sa ii trec pe granule o perioada, sa vad daca se schimba ceva. Cred ca aveti dreptate cu mancarea, s-ar putea sa fie prea grasi.
parerea mea...daca cateii tai sunt precum cel din avatar,... eu imi pun intrebarea daca nu sunt cumva ...metisi...esti sigur ca pe linia parintilor totul este ok?..indiferent ca ascendentii directi (mama & tata) sunt de linie de CG "veche" sau "noua" (colorit de cg si alura de cg, ... inclusiv urechi erecte), cu sau fara pedigree, daca pe undeva s-a "amestecat" si alta rasa,... ...mie unuia dupa alura generala imi pare ca ar fi si alta rasa la mijloc...si atunci chestiunea cu ridicatul urechilor e absolut irelevanta...nu te supara, te rog,..e o parere si o ...posibila explicatie a problemelor de erectie a urechilor... ...Si indiferent daca e cum spun eu sau nu,...sunt cateii tai si trebuie sa ii educi si sa-i iubesti neconditionat de ,... urechi ridicate sau nu... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandu
Newbie
|
 |
« Reply #28 on: January 31, 2007, 08:52:28 PM » |
|
to crb: S-ar putea sa aveti dreptate. Nu stiu daca sunt rasa pura sau nu, eu i-am luat gratis de la cineva, o cunostinta a unui prieten, doctor veterinar, după ce mi-a murit de jigodie un alt catel. Dar nu asta este important. Ideea este ca atat tatal, mama cat si unul din fratii lor (nascut odata cu ai mei) au urechile ridicate. De aceea ma gandesc ca nu cumva stilul de viata sau alimentatia sa fie de vina. Vazand pozele de pe forum, cred ca aveti dreptate ca s-a amestecat si alta rasa. Dar nu conteaza! Oricum voi avea foarte mare grija de ei, indiferent daca ridica urechile sau nu, ori daca sunt de rasa pura sau nu! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #29 on: January 31, 2007, 09:00:35 PM » |
|
 ...asta e atitudinea corecta...  ...si indiferent cit de "nobili" sau nu sunt cateii tai...spre binele lor,...incerca sa eviti sa ii tii supraponderali...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|