hello, sunt noua pe aici dar am citit aici cruntele incercari ale voastre si ale animalutelor

din pacate si eu trec printr-un episod de babesioza. Am un metis ciobanesc german de 13 ani care a facut acum prima data babesioza, de fapt pana acum nici nu stiam de boala asta

am ajuns duminica la veterinar cu el ca o carpa, avea febra 41.5

( s-au ingrozit toti din cabinet. Faza e ca Babesia nu i-a iesit din prima in analize, abia a doua zi cand l-am facut din nou testu am avut si confirmarea. I-au administrat si antitermice sa ii scada febra si antidotul pt babesioza. Vroiam sa va intreb voua ce v-a recomandat veterinarul dupa antidot? al meu veterinar i-a dat 12 tablete de ICFVET 500, 1 tableta la 12h (sorry, nu vreau sa fac reclama)....am stat de vorba si cu niste vecini d'ai mei care m'au pus in legatura cu un alt veterinar ca le'a tratat lor cainele tot de babesioza. Acesta mi-a recomandat sa ii dau doxaciclina 0.5 mg/kg o data pe zi, timp de 21 zile.. acest lucru mi l-a mai confirmat si un alt veterinar..si am ales sa ii dau doxaciclina si eu. Deja ia tratamentul de 3 zile si incet-incet se recupereaza, greu dar sigur. Am avut un mare
+ pentru ca analizele i'au iesit foarte bune, are un organism puternic pt un caine de 13 ani.
Voi cu ce i'ati tratat dupa administrarea antidotului? ati trecut si voi prin aceleasi chinuri cu mancarea? eu duc mari lupte cu Rex al meu, foarte greu l'am cunvins sa pape, am inceput cu cateva cubulete de carne de vita cruda, apoi fiarta, ficatei de pui&vita fierti/gratar, azi dimineata m'a bucurat enorm cand l'am vazut ca a mancat supa de vita

dar mi'e sa nu se constipe. Ce pot face sa evit asta? varianta cu supozitoarele cu glicerina este foarte dificila ca este cam tzacanit si nu prea o sa pot sa ii pun d'asta. Daca aveti ceva sfaturi ref la alimentatie pt evitarea constipatiei v'as fi tare recunoscatoare.
Sanatate multa a'lor vostri 'copilasi' si sa auzim cat mai putine cazuri de babesioza ca este cumplit pericolul si stresul la care sunt supusi ei dar si noi :*