Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 01:12:32 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 [5]   Go Down
  Print  
Author Topic: BABESIOZA!!!!!!!!  (Read 19786 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Thara
Hero Member

« Reply #60 on: March 06, 2012, 01:14:58 AM »

Frontline-ul era foarte bun pe timpuri dar acum nu prea mai e eficient. Virbac este marca, numele antiparazitarului fiind Effipro iar substanta este aceeasi ca si la Frontline adica fipronil. Advantix e un produs Bayer, teoretic ar trebui sa fie bun. Eu le pun la cateii mei zgarda Scalibor si ii dau cu stronghold care e doar contra puricilor, a viermilor intestinal si a raiei dar nu are efect contra capusilor. Contra capusilor am incredere in zgarda care spre deosebire de zgarda Killtix nu miroase a insecticid si e mai flexibila
Frontline-ul nu prea mai este ce a fost insa in urma cu mai multi ani nici nu era asemenea nebunie cu capusele. Imi amintesc ca pipetam cainii odata sau cel mult de 2 ori pe tot parcursul verii, pana in toamna si nu gaseam nici o capusa pe ei, desi ieseam pe dealuri si pe camp. Scalibor intr-adevar e eficienta, isi merita banii.

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
freddy25
Hero Member

« Reply #61 on: March 06, 2012, 02:10:12 AM »

Frontline-ul nu prea mai este ce a fost insa in urma cu mai multi ani nici nu era asemenea nebunie cu capusele. Imi amintesc ca pipetam cainii odata sau cel mult de 2 ori pe tot parcursul verii, pana in toamna si nu gaseam nici o capusa pe ei, desi ieseam pe dealuri si pe camp. Scalibor intr-adevar e eficienta, isi merita banii.
Si eu la fel ii dadeam, de doua ori pe sezon si nu aveau nici purici nici capusi dar dupa mai multi ani a ajuns sa fie eficient doar 2-3 saptamani in conditiile incare pretul ii crescuse semnificativ. Mie mi-a spus cineva ca Frontline-ul ala bun era fabricat in Franta si de aceea era atat de eficient. Acestea care se aduc la noi in tara s-ar produce in Ungaria. Nu stiu daca e adevarat dar tind sa cred ca da fiindca prea a fost o scadere brusca a calitatii.
petshop4you
brunodm
Sr. Member

Bruno del Gringo

« Reply #62 on: March 06, 2012, 06:58:47 PM »

vine caldura si incep problemele
steffy
Hero Member

Tod von Bismack

« Reply #63 on: March 07, 2012, 09:40:32 AM »

vine caldura si incep problemele

offfff nici nu vreau sa ma gandesc! mi-e groaza de capuse si babesioza! noi stam la bloc dar mai iesim la padure si intr-un parc cu multa vegetatie cu Tod. pana acum radeam de faza cu "drobul de sare" dar acum mi se intampla si mie. cred ca devin paranoica pe faza asta Sad

In viata nu e important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai.
ioanamaria
Newbie
*

« Reply #64 on: May 03, 2012, 11:54:36 AM »

hello, sunt noua pe aici dar am citit aici cruntele incercari ale voastre si ale animalutelor Sad din pacate si eu trec printr-un episod de babesioza. Am un metis ciobanesc german de 13 ani care a facut acum prima data babesioza, de fapt pana acum nici nu stiam de boala asta Lips Sealed am ajuns duminica la veterinar cu el ca o carpa, avea febra 41.5 Sad( s-au ingrozit toti din cabinet. Faza e ca Babesia nu i-a iesit din prima in analize, abia a doua zi  cand l-am facut din nou testu am avut si confirmarea. I-au administrat si antitermice sa ii scada febra si antidotul pt babesioza. Vroiam sa va intreb voua ce v-a recomandat veterinarul dupa antidot? al meu veterinar i-a dat  12 tablete de ICFVET 500, 1 tableta la 12h (sorry, nu vreau sa fac reclama)....am stat de vorba si cu niste vecini d'ai mei care m'au pus in legatura cu un alt veterinar ca le'a tratat lor cainele tot de babesioza. Acesta mi-a  recomandat  sa ii dau doxaciclina 0.5 mg/kg o data pe zi, timp de 21 zile.. acest lucru mi l-a mai confirmat si un alt veterinar..si am ales sa ii dau doxaciclina si eu. Deja ia tratamentul de 3 zile si incet-incet se recupereaza, greu dar sigur. Am avut un mare + pentru ca analizele i'au iesit foarte bune, are un organism puternic pt un caine de 13 ani.
Voi cu ce i'ati tratat dupa administrarea antidotului? ati trecut si voi prin aceleasi chinuri cu mancarea? eu duc mari lupte cu Rex al meu, foarte greu l'am cunvins sa pape, am inceput cu cateva cubulete de carne de vita cruda, apoi fiarta, ficatei de pui&vita fierti/gratar, azi dimineata m'a bucurat enorm cand l'am vazut ca a mancat supa de vita Smiley dar mi'e sa nu se constipe. Ce pot face sa evit asta? varianta cu supozitoarele cu glicerina este foarte dificila ca este cam tzacanit si nu prea o sa pot sa ii pun d'asta. Daca aveti ceva sfaturi ref la alimentatie  pt evitarea constipatiei v'as fi tare recunoscatoare.
Sanatate multa a'lor vostri 'copilasi' si sa auzim cat mai putine cazuri de babesioza ca este cumplit pericolul si stresul la care sunt supusi ei dar si noi :*
freddy25
Hero Member

« Reply #65 on: May 03, 2012, 02:10:59 PM »

icfvet e cefalexin si nu e antibioticul pentru babesioza. Pentru babesioza se da clindamiin timpde 21 de zile obligatoriu si nu e nevoie de antidot care e extrem de toxic. Si oamenii muscati de capusi pot face babesioza si tratamentul e cu clindamiin. Voi cauta si voi da un link despre tratamentul care trebuie instituit.
freddy25
Hero Member

« Reply #66 on: May 03, 2012, 02:31:46 PM »

Am gasit site-ul. Este vorba de forum-veterinar.e-reducere.ro Gasesti o multime de informatii despre babesioza, precum si tratamentul adecvat.
ioanamaria
Newbie
*

« Reply #67 on: May 03, 2012, 03:13:50 PM »

@ freddy25: merci mult pt raspuns. M-am uitat pe linkul respectiv, inca il mai studiez, faza e ca din tot ce am citit antidotul - imizol- este destul de toxic si numai de rau am citit de el...acum eu nu aveam de unde sa stiu cat de nociv este, in cabinet atunci dr. mi-a zis ca este toxic, dar organismul cainelui este puternic si il suporta, Doamne ajuta sa nu am surprize ca innebunesc Sad( momentan se simte ok, chiar este o mare evolutie in starea lui, azi dimineata l-am gasit in picioare si chiar am mancat singur , nu a mai trebuit sa stau sa'l hranesc eu. S'a bucurat apoi ca iesim la plimbare, chiar nu mi'a venit sa cred . O sa facem tratamentul cu doxaciclina 21 de zile, ii dau 200mg pe zi, la 34 kg..nu prea am cum sa ii dau 170mg , in paralel ii dau silimarina, am incercat niste hepatoprotectoare special pt caini..dar nu vrea sub nici o forma sa le ia, carnita bogata in fier, etc. Pentru a evita constipatia ce sa fac? azi l-am pacalit cu niste supa de vita si morcovi...
freddy25
Hero Member

« Reply #68 on: May 03, 2012, 03:57:39 PM »

Cauta postarile userului Jhonny de pe acest forum. Este medic veterinar cu experienta in babesioza . Intr-una din posturi scrie ca trebuie administrat clindamicina pentru uz uman deoarece clindamicina pentru uz veterinar nu are efect asupra babesiilor. Daca citesti ce scrie Jhonny, trebuie sa-i dai clindamicina, nu doxaciclina. Ii dai degeaba doxaciclina.
P.S. Ti-am trimis mesaj privat .
Pages: 1 2 3 4 [5]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof