Acum 2 zile, la 2 zile dupa Circulara nr. 5 a AChR, a aparut CEREREa de mai jos
http://www.cncg.ro/?p=1914Daca nu eram anuntati in acesta seara despre existenta ei, ar fi trecut neobservata si ar fi fost pacat.
Pe marginea CERERII trebuie facute cateva precizari si ulterior spusa o poveste (intr-o alta postare):
Către :
- Secretariatul AChR,
- Domnul presedinte AChR, Cristian Stefanescu
- Colegiul de Arbitri al AChR A mai ramas cineva nementionat

?
Stimaţi colaboratori,
prin prezenta, dorim sa va aducem in atentie o grava incalcare a regulamentului expozitional AChR – FCI si CNCG:Asteptam precizari cat de curand referitoare la ce articole au fost incalcate din punctul de vedere al CNCG
Asociatia Romana pentru Ciobanesc German – organizatie NEacreditata si NEmembra a vreunei organizatii chinologice statutare (AChR / FCI / WUSV) – urmeaza sa organizeze, pe teritoriul Romaniei, in localitatea Cluj-Napoca, in data de 23 martie a.c., o expozitie canina.Acest lucru a fost deja aflat de catre AChR si ca urmare acestia au emis Circulara nr. 5 in data de 28 februarie. In concluzie, reactia CNCG prin care solicita ceva AChR care deja s-a intamplat in urma cu 2 zile, pare cel putin intarziata
NEacreditata? Cred ca este o greseala de redactare. Comentam NEmembra mai jos.
"pe teritorul Romaniei", este bine spus, nu teritorul CNCG sau al oricarei alte asociatii locale sau nationale, teritoriul este al ROMANIEI!
Organizatia (ARCG) desfasoara deja o activitate de promovare a evenimentului. Corect si suntem mandrii de aceasta actiune
Promotorii expozitiei advertizeaza arbitrajul domnului Hans-Peter Fetten (arbitru membru SV / FCI), desi nicio invitatie catre acesta nu s-a facut prin intermediul vreunei asociatii chinologice sau club de rasa recunoscute din Romania.Repet ceea ce am scris mai sus si acum cateva zile pe facebook si forum pentru o buna si clara intelelege in CNCG:
ARCG nu este membru AChR. ARCG este in procedura de afiliere la WUSV, procedura care presupune un an de activitate de proba. Aceasta perioada de proba se incheie cu un raport si o evaluare a activitatii ARCG de catre WUSV, ulterior se ia decizia finala. Deoarece in aceasta perioada de proba, ARCG propune un calendar expozitional catre WUSV (lucru care s-a intamplat deja) iar acestia deleaga arbitrii pentru aceste manifestari (arbitrii nu sunt
invitati de ARCG ci
delegati de WUSV), Domnul arbitru Fetten, arbitru SV, a fost delegat de catre WUSV sa arbitreze la Cluj in 23 martie 2013. Pentru ca aceasta delegare s-a facut, pe site-ul canisei Dlui Fetten, la sectiunea program de arbitraj 2013, apare prezenta la Expo Cluj din 23 martie 2013:
http://www.vom-finkenschlag.com/html/aktuell.htmlVa rugam sa luati atitudine si sa atentionati membrii AChR cu privire la incalcarea regulamentelor,Care sunt acestea, rugam precizari. Atitudinea a fost luata, repet, prin Circulara nr. 5 din 28.02.2013
in vederea protejarii acestora si a Clubului National de Ciobanesc German, unicul club de rasa pentru ciobanesc german din Romania, membru AChR, care administreaza
sustinut selectia rasei inca din anul 1997.CNCG, un club infiintat “inca din anul 1997” are nevoie de protectia AChR in fata ARCG? Daca asa stau lucrurile, putem spune doar ca suntem mandrii!
Vă mulţumim pentru deosebita colaborare.Suntem convinsi, din pacate colaborarea nu a reusit sa faca ceea ce sustineti mai sus “selectia rasei inca din anul 1997”
Preşedinte C.N.C.G.
ing. Sorin DragomirMultumim CNCG pentru promovarea evenimentului ARCG. Nu (inca) din acest motiv, inscrierile la expoitia de la CJ au ajuns deja la peste 20 de caini si ne putem mandri cu asta la cateva zile de la anunt si in conditiile acestei dezbateri. Foarte multe alte confirmari sunt date prin telefon si asteptam inscrierea fizica. Va vom tine la curent periodic cu numarul de caini inscrisi!
In ceea ce priveste reactiile Asociatilor si ele implicate in fenomen, ne asteptam la ele inca din luna Decembrie cand am fost anuntati de WUSV ca intram in perioada de proba si putem organiza expozitii in Romania cu arbitrii SV. De unele am fost informati prin diversi "binevoitori" in perioada dintre Decembrie si data la care am anuntat expozitia de la CJ. Ceea ce nu am estimat insa este nivelul la care se poate ajunge. Ramane doar sa ne intrebam de ce se consuma atat de multa energie, atata patima pentru o simpla expozitie, pentru manifestarea unui hobby... Lista de motive ramane deschisa si sper sa o completati cu pareri.