Forum ciobanesc german
March 07, 2013, 09:19:12 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Linked Events
  • Expo Club A.R.C.G Cluj-Napoca : March 23, 2013
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8]   Go Down
  Print  
Author Topic: EXPO CLUB ARCG-WUSV, CLUJ 23 MARTIE 2013, arbitru SV - Herr HANS-PETER FETTEN  (Read 13946 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Costin Soare
Global Moderator

If there is a will there is a way!

« Reply #105 on: March 04, 2013, 09:46:28 PM »

Acum 2 zile, la 2 zile dupa Circulara nr. 5 a AChR, a aparut CEREREa de mai jos
http://www.cncg.ro/?p=1914
Daca nu eram anuntati in acesta seara despre existenta ei, ar fi trecut neobservata si ar fi fost pacat.

Pe marginea CERERII trebuie facute cateva precizari si ulterior spusa o poveste (intr-o alta postare):

Către :
- Secretariatul AChR,
- Domnul presedinte AChR, Cristian Stefanescu
- Colegiul de Arbitri al AChR

A mai ramas cineva nementionat Wink?

Stimaţi colaboratori,
prin prezenta, dorim sa va aducem in atentie o grava incalcare a regulamentului expozitional AChR – FCI si CNCG:

Asteptam precizari cat de curand referitoare la ce articole au fost incalcate din punctul de vedere al CNCG

Asociatia Romana pentru Ciobanesc German – organizatie NEacreditata si NEmembra a vreunei organizatii chinologice statutare (AChR / FCI / WUSV) – urmeaza sa organizeze, pe teritoriul Romaniei, in localitatea Cluj-Napoca, in data de 23 martie a.c., o expozitie canina.

Acest lucru a fost deja aflat de catre AChR si ca urmare acestia au emis Circulara nr. 5 in data de 28 februarie. In concluzie, reactia CNCG prin care solicita ceva AChR care deja s-a intamplat in urma cu 2 zile, pare cel putin intarziata
NEacreditata? Cred ca este o greseala de redactare. Comentam NEmembra mai jos.  
"pe teritorul Romaniei", este bine spus, nu teritorul CNCG sau al oricarei alte asociatii locale sau nationale, teritoriul este al ROMANIEI!

Organizatia (ARCG) desfasoara deja o activitate de promovare a evenimentului.

Corect si suntem mandrii de aceasta actiune

Promotorii expozitiei advertizeaza arbitrajul domnului Hans-Peter Fetten (arbitru membru SV / FCI), desi nicio invitatie catre acesta nu s-a facut prin intermediul vreunei asociatii chinologice sau club de rasa recunoscute din Romania.

Repet ceea ce am scris mai sus si acum cateva zile pe facebook si forum pentru o buna si clara intelelege in CNCG:
ARCG nu este membru AChR. ARCG este in procedura de afiliere la WUSV, procedura care presupune un an de activitate de proba. Aceasta perioada de proba se incheie cu un raport si o evaluare a activitatii ARCG de catre WUSV, ulterior se ia decizia finala. Deoarece in aceasta perioada de proba, ARCG propune un calendar expozitional catre WUSV (lucru care s-a intamplat deja) iar acestia deleaga arbitrii pentru aceste manifestari (arbitrii nu sunt invitati de ARCG ci delegati de WUSV), Domnul arbitru Fetten, arbitru SV, a fost delegat de catre WUSV sa arbitreze la Cluj in 23 martie 2013. Pentru ca aceasta delegare s-a facut, pe site-ul canisei Dlui Fetten, la sectiunea program de arbitraj 2013, apare prezenta la Expo Cluj din 23 martie 2013: http://www.vom-finkenschlag.com/html/aktuell.html

Va rugam sa luati atitudine si sa atentionati membrii AChR cu privire la incalcarea regulamentelor,

Care sunt acestea, rugam precizari. Atitudinea a fost luata, repet, prin Circulara nr. 5 din 28.02.2013

in vederea protejarii acestora si a Clubului National de Ciobanesc German, unicul club de rasa pentru ciobanesc german din Romania, membru AChR, care administreaza
sustinut selectia rasei inca din anul 1997.

CNCG, un club infiintat “inca din anul 1997” are nevoie de protectia AChR in fata ARCG? Daca asa stau lucrurile, putem spune doar ca suntem mandrii!

Vă mulţumim pentru deosebita colaborare.
Suntem convinsi, din pacate colaborarea nu a reusit sa faca ceea ce sustineti mai sus “selectia rasei inca din anul 1997”

Preşedinte C.N.C.G.
ing. Sorin Dragomir

Multumim CNCG pentru promovarea evenimentului ARCG. Nu (inca) din acest motiv, inscrierile la expoitia de la CJ au ajuns deja la peste 20 de caini si ne putem mandri cu asta la cateva zile de la anunt si in conditiile acestei dezbateri. Foarte multe alte confirmari sunt date prin telefon si asteptam inscrierea fizica. Va vom tine la curent periodic cu numarul de caini inscrisi!

In ceea ce priveste reactiile Asociatilor si ele implicate in fenomen, ne asteptam la ele inca din luna Decembrie cand am fost anuntati de WUSV ca intram in perioada de proba si putem organiza expozitii in Romania cu arbitrii SV. De unele am fost informati prin diversi "binevoitori" in perioada dintre Decembrie si data la care am anuntat expozitia de la CJ. Ceea ce nu am estimat insa este nivelul la care se poate ajunge. Ramane doar sa ne intrebam de ce se consuma atat de multa energie, atata patima pentru o simpla expozitie, pentru manifestarea unui hobby... Lista de motive ramane deschisa si sper sa o completati cu pareri.

Eu SUNT membru A.R.C.G!
Maraluadi
Sr. Member

« Reply #106 on: March 04, 2013, 09:59:54 PM »

Comentam NEmembra mai jos.  
"pe teritorul Romaniei", este bine spus, nu teritorul CNCG sau al oricarei alte asociatii locale sau nationale, teritorul este al ROMANIEI!

Asta e esenta problemei! Asta e lucrul pe care ACHR si CNCG nu il inteleg..sau nu vor sa-l inteleaga. Atata timp cat cineva nu incalca legile romanesti, pe teritoriul Romaniei poate face absolut orice vrea. Asta inseamna DEMOCRATIE. Si asta e fraza cu care orice avocat va convinge orice judecator ca orice masuri coercitive luate de ACHR impotriva participantilor sunt abuzive. Succes ARCG!

salvanim
Florin Deznan
Hero Member

« Reply #107 on: March 04, 2013, 10:12:17 PM »

Vin si eu cu cateva precizari necesare:
1. Sorin Dragomir m-a sunat in urma cu 15 zile sa imi propuna o fuziune intre CNCG si ARCG.
2. Impreuna cu Costin ne-am intalnit la Bucuresti cu Sorin Dragomir ( eu fiind in Bucuresti intamplator, cu ocazia  plecarii in Brazilia in interes personal de pe aeroportul din Bucuresti) care ne-a cerut sa facem o fuziune iar noi am spus ca putem discuta acest lucru in Adunarea Generala ARCG, singura in masura sa aprobe asa ceva.
3. Am pus cateva conditii: eliminarea celui care a fost principalul dezbinator al crescatorilor, Bogdan Nitescu - dl. Dragomir a fost de acord, cluburi locale cu personalitate juridica - dl Dragomir a fost de acord, conducerea sa fie asigurata de persoane din ARCG - dl Dragomir a fost de acord. Vorbind despre expozitiile ulterioare dl Dragomir a spus ca-si va folosi toata influenta sa aduca in aceste expozitii membrii CNCG, ca va incerca sa-l lamureasca pe dl. Stefanescu de utilitatea acestei fuziuni. Se grabea foarte tare cu acest proiect pe care noi l-am conditionat de aprobarea in Adunarea Generala a ARCG urmand ca si ei sa sustina o Adunare Generala a CNCG. La finalul celor 3 ore de discutii, dl. Dragomir a spus ca a fost o intalnire agreabila cu doi oameni inteligenti si deschisi la minte.
4. In urma cu 4 zile m-a sunat dl Dragomir si mi-a spus ca din pacate dl. Stefanescu nu-l mai lasa sa faca fuziunea deoarece ARCG i-a sfidat prin organizarea acestei expozitii de la Cluj.
5. Azi CNCG vine cu aceasta sesizare catre AChR si Colegiul de Arbitrii al AchR (vorba lui Costin, mai la NASA trebuiau sa se adreseze).

Judecati voi, iubitorii ciobanescului german din Romania atitudinea acestui CNCG.

Se pare ca acest CNCG care din 1997 se ocupa de selectia si sustinerea acestei rasei (apropo - pe banii mei s-au tinut 10 editii de expozitii la Arad fara ca CNCG sa contribuie cu un sfant) a intrat in fibrilatii la gandul ca SE NASTE O ALTERNATIVA legala.
Impreuna suntem puternici.
Impreuna suntem mai buni ca ei.
Impreuna suntem ARCG!

Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
aurelian
Newbie
*

« Reply #108 on: March 05, 2013, 07:29:01 AM »

Pai ar trebui sa ii invitati sa participe si pe cei din conducerea CNCG si sa le dati primele locuri si fara taxa de handler. cred ca asa nu vor mai avea nimic de obiectat .
Ghita
Newbie
*

« Reply #109 on: March 05, 2013, 09:43:10 PM »

Vin si eu cu cateva precizari necesare:
1. Sorin Dragomir m-a sunat in urma cu 15 zile sa imi propuna o fuziune intre CNCG si ARCG.
2. Impreuna cu Costin ne-am intalnit la Bucuresti cu Sorin Dragomir ( eu fiind in Bucuresti intamplator, cu ocazia  plecarii in Brazilia in interes personal de pe aeroportul din Bucuresti) care ne-a cerut sa facem o fuziune iar noi am spus ca putem discuta acest lucru in Adunarea Generala ARCG, singura in masura sa aprobe asa ceva.
3. Am pus cateva conditii: eliminarea celui care a fost principalul dezbinator al crescatorilor, Bogdan Nitescu - dl. Dragomir a fost de acord, cluburi locale cu personalitate juridica - dl Dragomir a fost de acord, conducerea sa fie asigurata de persoane din ARCG - dl Dragomir a fost de acord. Vorbind despre expozitiile ulterioare dl Dragomir a spus ca-si va folosi toata influenta sa aduca in aceste expozitii membrii CNCG, ca va incerca sa-l lamureasca pe dl. Stefanescu de utilitatea acestei fuziuni. Se grabea foarte tare cu acest proiect pe care noi l-am conditionat de aprobarea in Adunarea Generala a ARCG urmand ca si ei sa sustina o Adunare Generala a CNCG. La finalul celor 3 ore de discutii, dl. Dragomir a spus ca a fost o intalnire agreabila cu doi oameni inteligenti si deschisi la minte.
4. In urma cu 4 zile m-a sunat dl Dragomir si mi-a spus ca din pacate dl. Stefanescu nu-l mai lasa sa faca fuziunea deoarece ARCG i-a sfidat prin organizarea acestei expozitii de la Cluj.
5. Azi CNCG vine cu aceasta sesizare catre AChR si Colegiul de Arbitrii al AchR (vorba lui Costin, mai la NASA trebuiau sa se adreseze).

Judecati voi, iubitorii ciobanescului german din Romania atitudinea acestui CNCG.

Se pare ca acest CNCG care din 1997 se ocupa de selectia si sustinerea acestei rasei (apropo - pe banii mei s-au tinut 10 editii de expozitii la Arad fara ca CNCG sa contribuie cu un sfant) a intrat in fibrilatii la gandul ca SE NASTE O ALTERNATIVA legala.
Impreuna suntem puternici.
Impreuna suntem mai buni ca ei.
Impreuna suntem ARCG!

A-s fi foarte bucuros sa se infaptuiasca aceasta fuziune si lucrurile sa revina la normal. Am vedea cu totii un numar mult mai mare de exemplare la expozitii, am fi cu mult mai puternici.
marius_bl
Sr. Member

« Reply #110 on: Yesterday at 08:20:45 PM »

A-s fi foarte bucuros sa se infaptuiasca aceasta fuziune si lucrurile sa revina la normal.

La ,,normalul,, care a tinut 13 ani Huh Daca te referi la amenintarea AchR-ului ,ei oricum ameninta oricand si pe toti care vor sa faca ceva bun in chinologia romaneasca.......................indiferent de rasa sau club.

*Link Removed*
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof