Hai ca am vazut-o si pe asta!!!
Către :
- Secretariatul AChR,
- Domnul presedinte AChR, Cristian Stefanescu
- Colegiul de Arbitri al AChR
Stimaţi colaboratori,
prin prezenta, dorim sa va aducem in atentie o grava incalcare a regulamentului
expozitional AChR - FCI si CNCG:
Asociatia Romana pentru Ciobanesc German - organizatie NEacreditata si NEmembra a
vreunei organizatii chinologice statutare (AChR / FCI / WUSV) - urmeaza sa organizeze, pe
teritoriul Romaniei, in localitatea Cluj-Napoca, in data de 23 martie a.c., o expozitie canina.
Organizatia (ARCG) desfasoara deja o activitate de promovare a evenimentului. Promotorii
expozitiei advertizeaza arbitrajul domnului Hans-Peter Fetten (arbitru membru SV / FCI), desi
nicio invitatie catre acesta nu s-a facut prin intermediul vreunei asociatii chinologice sau club
de rasa recunoscute din Romania.
Va rugam sa luati atitudine si sa atentionati membrii AChR cu privire la incalcarea
regulamentelor, in vederea protejarii acestora si a Clubului National de Ciobanesc German,
unicul club de rasa pentru ciobanesc german din Romania, membru AChR, care administreaza
sustinut selectia rasei inca din anul 1997.
Vă mulţumim pentru deosebita colaborare.
Preşedinte C.N.C.G.
ing. Sorin Dragomir
Parere fata de cererea depusa de conducatorii unei organizatii care "administreaza sustinut selectia rasei inca din anul 1977". Unele ganduri, obiceiuri imi sugereaza prizonieratul in aceeasi perioada. Chestiune de perceptie:
1. Incalcarea regulamentului expozitional ACHR, este lipsita de sens, principial, in conditiite in care doar membrii ACHR au obligatia sa respecte aceste prevederi. Din cate stiu eu ARCG nu e. Am aflat de aici:
http://www.ach.ro/membri.htm 2. In particular, pentru ca cei mentionati anterior (membrii AcHR) sa nu simta lipsa de informatii, inainte de a particpa la expozitii ACHR e bine sa citeasca regulamentul:
http://www.ach.ro/2012/circulare/CIRCULARA%2029/reg%20expo.pdf 3. Asociatia Romana pentru Ciobanesc German, este o organizatie NG, a carei functionare este aprobata de stat prin hotarare judecatoreasca, in baza documentatiei, ca orice organizatie similara. In Romania sunt cateva mii de ONG-uri, Rusia are 400.000, iar India intre 1 si 2 milioane, membre sau nu ale altor ONG-uri. Notiunea de neacreditat ma confuzeaza, pentru ca nu e prevazuta de lege. Poate nu am citit eu suficient, dar ma poate corecta oricine, ca nu ma supar. Notiunea de NEMEMBRU e clara, si de aceea conform celor mentionate la punctul 1. e vorba de NEobligativitatea citirii macar a regulamentelor de catre alte organizatii
4. Ca e expozitia pe teritoriul Romaniei, asta nu are nicio importanta, mai ales pentru niste oameni civilizati care tintesc la schengen
5. Membrii fiecarei asociatii trebuie sa respecte toate obligatiile si sa beneficieze de toate drepturile convenite prin statut si regulamente PROPRII
6. In privinta cererii personale de protejare a CNCG, imi trece prin minte doar un film la care am fost spectator, e adevarat din 1977, dar unii se mandresc cu asta: "tovarasa..., Gigi nu-mi da si mie mingea!" Iar raspunsul era.... o sa primesti una, dupa ce inveti cum se foloseste!