PHOENIX23
Newbie
|
 |
« Reply #285 on: January 28, 2016, 10:43:05 AM » |
|
Cu scuzele de rigoare as dori ceva mai multe sfaturi privind despre ceea ce ar trebui sa ii dam acum.Ce fel de hrana uscata este mai buna? Am citit topicurile pe aici si am vazut ca multi din crescatori folosesc pentru alimentatia catelusilor hrana uscata de la Royal Canin..Sa folosim la fel sau?I-am luat si Pro Cal(calciu) la recomandarea veterinarului
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PHOENIX23
Newbie
|
 |
« Reply #286 on: February 02, 2016, 10:18:02 AM » |
|
De circa 4 zile am inceput sa ii dau hrana uscata de la Royal Canin si observ ca are momente cand tine urechiusele ridicate ( 2-3 minute). A implinit 3 luni ieri,si cred ca dupa spusele dumneavoastra e pe drumul cel bun. Vreau sa precizez ca Bella(  0 nu are pedigree ,si de aceea imi era teama ca nu le-ar fi ridicat. Oricum ar fi indiferent de le va ridica sau nu noi o iubim si face parte din familia noastra 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #287 on: February 02, 2016, 11:52:59 AM » |
|
Royal Canin nu are cel mai bun raport pret/calitate. La acelasi pret gasesti hrana mult mai buna. De exemplu la RC Maxi Junior lista de ingrediente incepe cu prez ceea ce inseamna ca orezul predomina in aceasta hrana. A doua pe lista sunt proteinele de pui ceea ce inseamna ca e vorba de supa deshidratata nu de carne. Si apoi urmeaza proteinele de porc care se produc fierband oase cu vagi urme de carne si apoi deshidratata. Culmineaza cu adaus de proteine vegetale adica soia care e contraindicata cainilor deoarece este provoaca alergii mai frecvent decat alte ingrediente. Si sa te mai miri cand incepe sa apara matreata si mancarimea.. Cand alegi o hrana pentru catel, te uiti la prima pe lista sa fie carne, sa nu aiba proteine vegetale, de preferat cerealele sa fie orez, nu grau si nici chiar porumb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PHOENIX23
Newbie
|
 |
« Reply #288 on: February 02, 2016, 02:35:01 PM » |
|
Deci ce imi recomandati?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #289 on: February 02, 2016, 05:02:33 PM » |
|
In functie de buget. Degeaba iti recomand eu o hrana daca tu nu vei avea bani s-o cumperi. Asa... la un pret acceptabil ar fi Eukanuba. Nu e cea mai buna dar e o hrana decenta la 10,5lei/kg. Nu are proteine vegetale, are vreo 25%carne deshidratata, nu provoaca diaree. Oricum e mai buna decat R.C. Mai e Petkult, 60%carne, cereale-doar orez, pretul la vreo 15lei/kg. Mi-am hranit si eu cainii cu asta din urma si am cuvinte de lauda, blana le stralucea si nu le cadea parul.Din aprilie incep din nou sa le dau Petkult. La preturi mai mari ar fi Acana(atentie-unii catei fac scaun moale), Orijen, Simpson, N&D, Nutrivet.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
the_dodita
Newbie
|
 |
« Reply #290 on: February 12, 2016, 09:35:00 AM » |
|
Bună dimineața, Am tot citit pe acest forum multe informații care mi-au fost de folos pentru a reuși sa aibă și catelul meu, Athos, urechile ridicate. El are 7 luni acum și, după fluctuații, urechile s-au cam fixat de doua săptămâni asa cum vedeți în poza. Credeți ca mai e timp sa devina total erecte? Multumesc! https://drive.google.com/file/d/0B9ZUw_lwbpwrVnQzMjlCY0lyZms/view?usp=docslist_api
|
|
|
|
|
|
|
|
|
UBER
Jr. Member

|
 |
« Reply #291 on: February 12, 2016, 07:03:45 PM » |
|
Are pedigree ? Ii cunosti parintii ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
the_dodita
Newbie
|
 |
« Reply #292 on: February 12, 2016, 09:33:06 PM » |
|
Nu are pedigree și părinții sunt foarte frumoși, cu urechile erecte... Am văzut unul din fratii lui chiar astăzi, într-o poza, și are urechile exact ca ale lui Athos. Doamna care mi l-a dat mi-a spus ca toți frații sunt asa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raul1234
Newbie
|
 |
« Reply #293 on: September 09, 2016, 06:00:00 PM » |
|
Buna ziua, Am un CG de 3 luni si 3 saptamani iar una dintre urechi ii este lasata (pana acum 2 zile urechile au stat ridicate). Este normal ca sa se mai lase din cand in cand? Cam de pe la ce varsta ar trebui sa ramana permanent ridicate? Am citit in alte posturi ca alimentatia este importanta. Rocky a fost hranit pana la 3 luni cu Procan de catre crescator, iar de cand este la mine il hranesc cu Orijen. Multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elena kraus
Newbie
|
 |
« Reply #294 on: September 30, 2016, 08:26:01 PM » |
|
sunt noua pe acest forum as dori sa intreb ceva .am o fetita de c.g de 2 luni jumătate inca nu a ridicat urechile stiu ca nu este tirziu dar fetita mea la zgomote nu le ridica sus ci le da spre spate ca un boxer mantionez ca mai am un boxer de 8 ani cu care se joaca oare din cauza asta? am sa postez niste poze dar nu azi va multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BrunoBela
Newbie
|
 |
« Reply #295 on: January 15, 2017, 10:53:10 PM » |
|
Salutare!am 2 C.G frati(fata si baiat) in varsta de 5 luni si ii am de la varsta de 1 luna.Pe la 3 luni baiatul a ridicat urechile sus dupa care le a lasat jos.fata le a ridicat la nici jumate.ba le a ridicat ba le lasa jos.mentionez ca sunt liberi adica nu s in tarc.Amandoi sunt jucausi si se mai musca in joaca intre ei.Baiatu are acum o ureche sus si cealalta jos,fata le are jos.mai este vreo sansa sa le ridice ambii sus.nu stiu ce sa fac!!!! Sa i despart o vreme unul de altul ca imi este frica cand se musca ei in joaca sa nu se muste si de urechi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BrunoBela
Newbie
|
 |
« Reply #296 on: January 15, 2017, 11:01:11 PM » |
|
Ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat????Va rog mult!!!Nu am mai avut caine pana acum si acum m am mutat la casa si am luat 2 caini si am grija de ei ca ochii din cap.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #297 on: January 16, 2017, 12:14:30 PM » |
|
Puii isi ridica urechile in jurul varstei de doua luni dupa care incepe dansul: ba sus, ba jos. E perioada in care isi schimba dintii. In jurul varstei de 6-7 lluni le va ridica indiferent daca ii tii impreuna sau nu, asta n-are importanta. Poti sa le faci si tu masaj la urechi, sa stii ca ajuta. Nu neglija administrarea de calciu, nu stiu de unde esti dar daca nu ai posibilitati sa cumperi petphos ajuta-i cu lactate (iaurt, branza de vaci) sau chiar cu coji de oua de buna calitate date prin mixer si adaugat in mancare.
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
BrunoBela
Newbie
|
 |
« Reply #298 on: January 17, 2017, 02:04:06 PM » |
|
Multumesc mult de raspuns.Am fost sa caut calciu petphos dar nu am gasit ca cica nu se mai face. As vrea sa incep sa i educ un pic,adica simple comenzi sa i invat (sezi,culcat,asteapta,vino aici)atat.nu am nevoie de mai mult.crezi ca m as putea documenta de undeva,un ghid ceva... si de la ce varsta trebuie sa incep sa i invat(imi pot face timp 15 min pe zi de ei) sa i separ cand incep sa faca comenzile ca eu stiu daca sunt amandoi nu asculta. astept un raspuns!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #299 on: January 17, 2017, 02:13:18 PM » |
|
Eu iti spun cum s-a derulat dresajul la catelusa mea si poti sa faci la fel doar ca 15 min e mult prea putin. Pui lesa unuia si-l scoti la plimbare unde incepi sa-l educi intai cu mersul la picior, apoi sezi, asteapta, culcat sau ce mai vrei tu. Ar fi bine sa ai la tine recompense (eu ii dadeam bucatele de cascaval) si pentru fiecare comanda executata sa fie premiat dar repet, iti trebuie macar 40-50 minute pe zi/caine. In felul asta ai sa-l cunosti mai bine, au personalitati diferite si poate merge mai repede sau mai usor cu unul iar cu celalalt sa trebuiasca mai multa rabdare. Oricum sunt foarte receptivi iar pentru o recompensa buna faci cu el ce doresti. Nu te enerva, nu tipa la el. Comenzile sa fie scurte, ferme si intotdeauna aceleasi. Nu uita ca degeaba faci tu propozitii cu el, nu te intelege.
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
|