Forum ciobanesc german
November 15, 2016, 10:15:10 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 ... 13   Go Down
  Print  
Author Topic: dimensiuni cusca  (Read 83998 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #30 on: October 22, 2007, 10:38:56 AM »

Pai agati si tu o panglica intr-un tarus si observi, in timp, in ce parti flutura panglica respectiva. Asa vei afla din ce parte se face curent si din ce parte bate cel mai des vantul.
Laughing

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Metall
Sr. Member

« Reply #31 on: October 22, 2007, 01:36:49 PM »

Buna,

Deoarece s-a cam lasat frigul, au inceput si ale mele cateluse sa utilizeze cushca ce le-am confectionat-o prin vara.
Prima data s-a prins Deedee de placerile de a dormi noaptea in cusca, iar apoi -cand frigul era mai tare- am reusit s-o pacalesc si pe Iris sa stea noaptea in cusca.
Fara as ma interesez in prealabil de "uzanetle sociale" ale cainilor, fiind la prima experienta de acest gen, am facut o cusca mare cu o singura intrare, ca sa poata sa stea umpreuna inauntru, ca la o adica sa se mai incalzeasca una de la cealalta.
Cand e cald dorm afara pe trepte, impreuna, de multe ori lipite, fara sa aiba probleme.
Dar, din cate am observat, Deedee o cam maraie pe Iris cand intra in cusca, poate din cauza ca ea a ocupat prima teritoriul si a dormit vreo saptamana si ceva acolo inainte sa o pacalesc si pe Iris sa stea in cusca

Intrebarea mea e:
- Oare e corect ca au o singura incapere si o singura intrare? Sau ar trebui sa le fac un perete despartitor si inca o intrare separata, ca sa aiba fiecare camera ei?
Acoperisul l-am facut cu balamale, pot sa-l dau usor peste cap si deci pot interveni in reamenajarea spatiului intern.
Doar ca ma gandeam ca poate ar fi mai bine / cald daca ar avea o singura intrare

Si alta intrebare: oare din ce as putea mesteri o usa care sa le permita totusi accesul in / din cusca, dar care sa le pazeasca de vant, ploaie si zapada? Eu m-am gandit la ceva cauciuc gros, sau ceva mase plastice transparente, dar ma tem ca o sa le cam rontzaie Smiley
Ceva gen usile batante de la saloon-urile din filmele cu cowboy ar fi interesante Smiley
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #32 on: October 22, 2007, 02:30:42 PM »

Laughing

Optional se poate face o baza de data in care sa se introduca frecventa falfaielilor, si inclinatia sub care falfaie panglica. Astfel  se pot obtine rapoarte importante referitor la viteza vantului si unghiul de incidenta al curentilor de aer fata de sol.

...
Intrebarea mea e:
Oare e corect ca au o singura incapere si o singura intrare? Sau ar trebui sa le fac un perete despartitor si inca o intrare separata, ca sa aiba fiecare camera ei?
...

Intrari si incaperi separate.

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
crb
Hero Member

« Reply #33 on: October 22, 2007, 04:46:11 PM »

Optional se poate face o baza de data in care sa se introduca frecventa falfaielilor, si inclinatia sub care falfaie panglica. Astfel  se pot obtine rapoarte importante referitor la viteza vantului si unghiul de incidenta al curentilor de aer fata de sol.
....

suuper,...asta inca nu mi-a trecut prin cap.... Laughing

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #34 on: October 22, 2007, 05:27:14 PM »

Cel mai bine ar fi daca ar contacta INMH-ul, poate ii pun o statie meteo in gradina. Cheesy

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
M_Luiza
Hero Member

« Reply #35 on: October 23, 2007, 01:54:27 PM »

Buna,

Si alta intrebare: oare din ce as putea mesteri o usa care sa le permita totusi accesul in / din cusca, dar care sa le pazeasca de vant, ploaie si zapada? Eu m-am gandit la ceva cauciuc gros, sau ceva mase plastice transparente, dar ma tem ca o sa le cam rontzaie Smiley
Ceva gen usile batante de la saloon-urile din filmele cu cowboy ar fi interesante Smiley

ma gandesc ca daca le  ai facut si  un padoc..  dintrala cu pereti... ai putea sa orientezi  intarile custilor  spre un perete unde e mai  ferit de vant direct.. sau daca nu orienteaza custile  in directia.. opusa din care bate vantul .. /  vezi .. noua tehnologie de .. constatare a vitezei si directiei .. vantului... asa ca te rog frumos i a si tu o foaie si ..incepe notarea constatarilor... in cateva zile  vei sti cam cum si cat  bate vantul... si poti sa mai ingineresti ..daca nu ai  facut pana acum niste pereti mai mult ca  paravan sa i feresti de vant.. si  vijelie ..Tongue / mama ce ..sfat am dat.. de parca as fi eu mare experta..     daca am dat o in bara cu sfatul  sorry .. 
Metall
Sr. Member

« Reply #36 on: October 23, 2007, 05:12:39 PM »

Nu le-am facut inca padoc, abia la anul o sa reusesc sa le mesteresc si padocul  Cheesy
Asa ca usi tot trebe sa fac Smiley
M_Luiza
Hero Member

« Reply #37 on: October 24, 2007, 01:59:51 AM »

sau ramane varianta sa indrepti intrarea  in cusca in partea opusa vantului.. cg sunt caini  foarte rezistenti... deci foarte frig nu o sa le fie,, si cand o sa fie foarte frig.. cel mai bine e sa i scoti din cusca la o plimbare alergare .. sa se incalzeasca.. totusi cusca ii fereste destul.. iar usi la cusca mi se pare o grija exagerata de  genul mamei care cocoloseste .. copii ( chiar cand nu e cazul...) am citit    tot pe acest  forum ca unii cg dorm in zapada si nu au ..nici o problema.. ...si tu vrei sa le pui usa la cotet??
M_Luiza
Hero Member

« Reply #38 on: October 24, 2007, 02:02:31 AM »

+ stai in timisoara nu in constanta  sau si acolo vantul e la fel de puternic si taios  ca n  estul tarii../ in vest ...  parca acolo iarna e mai blanda...  sau nu?? Huh
Metall
Sr. Member

« Reply #39 on: October 26, 2007, 12:26:28 PM »

Iarna e intr-adevar mai blanda, dar in privinta vantului .... La ultima ploaie mai serioasa cu vant, a batutasa de orizontal si puternic incat s-a udat pe interior peretele opus intrarii Smiley
M_Luiza
Hero Member

« Reply #40 on: October 26, 2007, 11:46:36 PM »

ok atunci tre sa le izolezi cusca... Tongue
Metall
Sr. Member

« Reply #41 on: November 01, 2007, 04:44:45 PM »

Cam ce intelegi prin a "izola" cushca?
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #42 on: November 01, 2007, 04:51:12 PM »

In cazul in care ploaia a intrat pe unde intra si cainele (eu asa inteleg din exprimarea ta)  Cheesy , atunci ai putea sa faci un fel de streasina(umbrar) mai mare, ca sa nu mai ajunga apa chiar pana in cusca.
Metall
Sr. Member

« Reply #43 on: November 01, 2007, 04:53:23 PM »

sau o usa Smiley
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #44 on: November 01, 2007, 04:55:38 PM »

sau.
Da vazi sa nu puna yala si sa "uite" sa-ti dea si tie cheia Wink
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 ... 13   Go Up
  Print