Buna,
Deoarece s-a cam lasat frigul, au inceput si ale mele cateluse sa utilizeze cushca ce le-am confectionat-o prin vara.
Prima data s-a prins Deedee de placerile de a dormi noaptea in cusca, iar apoi -cand frigul era mai tare- am reusit s-o pacalesc si pe Iris sa stea noaptea in cusca.
Fara as ma interesez in prealabil de "uzanetle sociale" ale cainilor, fiind la prima experienta de acest gen, am facut o cusca mare cu o singura intrare, ca sa poata sa stea umpreuna inauntru, ca la o adica sa se mai incalzeasca una de la cealalta.
Cand e cald dorm afara pe trepte, impreuna, de multe ori lipite, fara sa aiba probleme.
Dar, din cate am observat, Deedee o cam maraie pe Iris cand intra in cusca, poate din cauza ca ea a ocupat prima teritoriul si a dormit vreo saptamana si ceva acolo inainte sa o pacalesc si pe Iris sa stea in cusca
Intrebarea mea e:
- Oare e corect ca au o singura incapere si o singura intrare? Sau ar trebui sa le fac un perete despartitor si inca o intrare separata, ca sa aiba fiecare camera ei?
Acoperisul l-am facut cu balamale, pot sa-l dau usor peste cap si deci pot interveni in reamenajarea spatiului intern.
Doar ca ma gandeam ca poate ar fi mai bine / cald daca ar avea o singura intrare
Si alta intrebare: oare din ce as putea mesteri o usa care sa le permita totusi accesul in / din cusca, dar care sa le pazeasca de vant, ploaie si zapada? Eu m-am gandit la ceva cauciuc gros, sau ceva mase plastice transparente, dar ma tem ca o sa le cam rontzaie

Ceva gen usile batante de la saloon-urile din filmele cu cowboy ar fi interesante