Forum ciobanesc german
October 25, 2016, 11:14:59 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7   Go Down
  Print  
Author Topic: LUCKY...nu te voi uita niciodata...  (Read 21168 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Lucky the one
Sr. Member

Lucky my friend!

« on: May 17, 2011, 04:48:21 PM »

Buna ziua, tuturor iubitorilor de CG, de animale in general, de caini in special.
De mai bine de o luna tot citesc pe acest forum....plang....cum unii dintre voi v-ati "pierdut" cei mai buni prieteni, Whiskey, Nero, Cora, Cezar, Opal...imi cer scuze nu am retinut multe nume...am trait alaturi de voi momente triste petrecute si la cativa ani distanta. Sa va spun si eu povestea mea.
Copil fiind am fost, zic eu, educata sa iubesc si sa respect toate animalele. Cand aveam vreo 8 ani tatal meu a adus acasa o catelusa pekinez, un ghemotoc de blana care nu stia nici sa manance singura. Am crescut-o alaturi de ai mei cu toata dragostea. Ne-a daruit multe momente de fericire, asa mica cum era, incerca sa ne apere..facea malte boacane...mama era impotriva cainilor in casa cu copii (mai aveam o sora si un frate mai mari). Nu am foarte multe amintiri legate de ea...eram si mica...nu am pretuit-o asa cum merita. Ne-a fost alaturi cand a murit tata. I-a fost si ei dor si ne transmitea din iubirea ei. E greu de pus in cuvinte acest trist eveniment din viata noastra in care o catelusa suferea dupa stapanul ei. Stiu insa ca am suferit cumplit cand ea a murit....pe vremea lui Ceausescu...ne-a adus cineva de "afara"o conservacu hrana umeda pentru caini. era in termen, mirosea extrem de frumos...se pare ca aici s-a declansat ceva probleme digestive...am fost cu ea la Facultatea Veterinara...au facut tot ce au putut pentru ea...erau alte timpuri...totusi a murit...nu ma puteam dezlipi de ea...mama imi zicea ca trage sa moara si ca nu o las eu...Cu adevarat in dimineata urmatoare am gasit-o....Am fost bolnava pur si simplu...deja lucram si era destul de greu sa le explic colegelor...cele mai multe dintre ele nu puteam sa inteleaga. Impreuna cu fratele meu am ingropat-o, noaptea, in fata blocului. Am suferit atat de mult incat am zis ca nu imi voi lua caine niciodata pentru ca te atasezi (ce cuvant mic...nepotrivit)...si, cel mai probabil, dintr-un sentiment de egoism...nu vreau sa mai plang atat dupa un caine.
Cam dupa 10-11 ani ma intreba sora mea, ce caini imi plac...mie imi plac multe rase...dar intotdeauna mi-am dorit un CIOBANESC GERMAN...exact asa i-am si spus. In 2002, eram la casa mea...cu sot si copil, ma suna mama (statea singura intr-un aparatament de 3 camere, in apropiere de mine), ca sa imi spuna ca ma asteapta cu catel, baiat, CG, adus de sora-mea, ea nici nu mai voia sa mi-l aduca asa de drag a prins de el...avea vreo 6 saptamani...nascut pe 25.10.2002. In fine, dupa job m-am dus sa il vad....mi s-a parut tare uratel...negru...cu doua puncte deasupra ochilor, cu niste urechi imense si blege...Dar m-am lipit de el...il puneam intr-o geanta de plaja il puneam pe umar si am inceput vaccinurile ( nu are pedigree).Era fricos...il aparam eu...ne atacau maidanezi pe strada...el era in siguranta. A crescut. A crescut mai mare decat cei de talia lui...rasa lui...nu conta...mama era in siguranta in casa...el era fericit...poate ca daca medicul de atunci ne-ar fi facut o schema corecta de alimentatie nu am fi avut probleme cu el...dar nu...baiatul meu manca ce manca mama...ciorba, cascaval, crenwursti si alte lucruri neporivite. De ros  nu a ros decat niste papuci.In timp mama era tot mai bolnava...el era paznicul si prietenul ei. Iar eu eram Stapana lui. In fiecare zi, indiferent de vreme, sarbatoare, week end, la ora 7.30 eram la ei, sera dupa serviciu la fel ...trebuia sa il duc afara...sa il perii...sa le fac mancare...curat etc...Mi-a fost greu...recunosc, dar merita orice efort. Cand avea el cam 5 ani am vorbit cu familia si i-am convins sa facem tot ce se poate ca sa stam impreuna. adica imi doream o casa cu curte, unde sa fie el fericit (adora vara sa merge la padure...pe malul lacului..la aer...la gratar...)si eu sa pot sa am grija de amandoi. Mare dorinta. Greu de indeplinit insa...multi bani...In fine pe data de 15 aprilie 2009 ne mutam in casa noua, imediat in apropierea Bucurestiului. In acea primavara, aflam ca sora mea si nasa lui Lucky (nume potrivit pentru el cand era mic acum cand era ditamai cainele nu prea..) este foarte bolnava. Nu am apucat sa ne bucuram prea mult de noua casa ...sora mea a murit in scurt timp...a fost ingrozitor...eu eram cea care trebuia sa o anunte pe mama...care era si ea destul de subreda....75 ani...ne-a crescut aproape singura (tata avea 49 ani cand a murit intr-un accident stupid)....ce sa va spun...am crezut ca imi pierd mintile...in februarie 2009 o pierdusem pe matusa-mea care a contribuit mult la cresterea mea (in toate vacantele mergeam la ea...vorbeam saptamanal la telefon...locuia in apropiere de Ploiesti)...nu imi revenisem dupa matusa-mea care s-a stins ca am avut acest necaz cu sora mea....si in septembrie am pierdut-o pe mama. Poate ca e lunga povestea mea...prea lunga...EA l-a crescut...ei stateau mereu impreuna...ce sa va zic?Huh nu pot pune in cuvinte DOLIUL din inima mea...dormitorul gandit special pentru mama nu mai era necesar...de multe ori am plans cu cainele meu...el simtea ca se intampla ceva foarte grav...am omis un amanunt important. Sotul meu a crescut cu cainele in lant, care manaca paine uscata si care bea apa de ploaie...s-a stabilit de la inceput ca el va dormi afara. Nu mi-am imaginat ca va fi imposibil. I-am luat cea mai buna cusca din cate exista pe piata. In decembrie face pneumonie...in clipa in care medicul mi-a zis care e problema si l-a bagat imediat pe tratament si perfuzii...m-am pus pe plans...imediat l-am bagat in casa...sotul meu si fata nu s-au opus...s-a facut bine...ear foarte fericit ca e in casa cu noi...desi nu avea voia decat pe hol...cateodata noaptea urca scarile si venea sa doarma la usa mea. Pe la inceputul acestui an dintr-o data il vad ca e foarte umflat la burta...sun medicul care ma directioneaza catre o clinica non-stop de profil...am ales un cabinet...care voia sa il opereze de torsiune gastrica...desi a recunoscut ca e posibil sa nu fie...ne-a cerut 30 milioane...am plecat acasa... cu recomandarea sa ii dau niste pastile pentru stomac...era tot foarte umflat...il bag pastilele pe gat si am declasat voma (imi cer scuze) imediat si-a revenit.Toate bune si frumoase.Pe 13 aprilie sera aceeasi problema, de data asta insa merg la CENTROVET, unde ma tot trimitea medicul...el era deja cardiac (un muschi lenes) si tratat pe masura...aici las 150 lei pe o injectie si o ecografia in acre nu se vedea mai nimic era umflat de gaze...Imi cer 1200 lei sa il intubeze si 3000 sa il opereze...nu aveam acesti bani. Plecam acasa disperati...eu deja plangeam incontinuu...suna fica-mea si afla ca la Facultatea Veterinara fac intubare cu 300 lei....iar urca-l in masina si mergi era deja 10 noaptea....i-a bagat prin acealasi procedeu ulei de parafina si carbune medicinal....isi revine baiatul...pe la ora 2 ne culcam. pe la 5 dimineata il aud...sar din pat si eu fata mea...el era iar umflat si venea sa ne ceara ajutorul. Il luam il punem in masina...ne ducem iar acolo...la facultate...extraordinar om dr TUTUNARU...il intubeaza iar...se desulfla...il facem investigatii multiple (cardio, babesioza, eco, biochimie, perfuzii) nici nu mai stiu ce am facut...el statea pasiv...mai putin la o injectie foarte dureroasa....era foarte slabit...nu putea sa mearga si aflam de ce. Avea glicemia mai mica de jumatate...in fine il bagam pe tratament, trebuia sa continuam cu perfuziile, venea medicul acasa sa i le faca...medicul cardiolog zice ca e ok daca il scoatem pastilele deinima vreo 2-3 zile...dar nu a fost. Vineri 15 aprilie 2011 (nu m-am dus la serviciu) de dimeneata l-am vazut ca nu respira bine, m-am trezit din 2 in 2 ore sa il vad ce face...pana sa ajunga medicul am stat jos langa el...si a murit langa mine ...fara sa pot face ceva....macar stia ca nue  singur...il tot sunam pe medic...la 2 minute dupa a ajuns...i-a facut masaj cardiac...degeaba...am rams si fara baiat.... asa il alintam eu 'gogoasa lu' mama, puiul lu' mama, dulceata mea...etc.... Nu stiu cum sa inchei decat cu multa multa durere...pe care o resimt si acum si nu stiu daca o sa imi treaca... mi-am pus poze cu el pe desktop, la serviciu, in living, in dormitor, am reusit sa il conving pe sotul meu ca vreau sa il ingroape in curte...Il am mereu in suflet dar parca e prea mare curtea asta fara el...pentru el mi-am dorit-o...sa fim impreuna...Poate ca ati observat deja ca am locuit cu Lucky exact doi ani in casa noua...in fiecare dimineata in beau cafeaua cu el...vorbesc cu el....dar nu e sa dea vesel din coada...sa alrege dupa masina...sa latre cand vede om strain...Si poate ati observat ca am pierdut in scurt timp multe fiinte dragi...de necomparat...sunt iubiri diferite...dar toate dor....si ai inima rupta... nimeni si nimic nu il poate inlocui.
Plang...plang...

"Pana nu ai iubit un caine, parte din sufletul tau nu s-a trezit..."
Schwarz
Hero Member

www.ciobanescgermantartlau.ro

« Reply #1 on: May 18, 2011, 08:49:34 AM »

Condoleante pentru pierderile suferite!

R.I.P. Lucky  Cry
Lucky the one
Sr. Member

Lucky my friend!

« Reply #2 on: May 18, 2011, 09:35:10 AM »

Multumesc. Voua sa va traiasca cainii, sa fiti fericiti alaturi de ei....

Nimic nu se compara cu dragostea, fidelitatea si bucuria oferite de un caine ....IL IUBESC MULT si imi lipseste mult...trebuie sa imi protejez familia...nearatand suferinta mea...o parte din ea s-a descarcat chair pe acest forum...As fi vrut sa mai traiasca...daca inima lui nu ar fi cedat...si stiti ce este extraordinar?Huh ca a murit alaturi de mine....eu plangeam si il managaiam si el a intins capul sa ma vada...si a oftat....exact ca mama mea...adica ca un om...nu pot uita ....
Pot sa va povestesc multe despre el...i-am luat cos(l-am pus in el...acolo unde se odihneste).Cel mai mare. V-am zis ca era imens? avea 55 kg si era si inalt. Era seriful pe strada...impresiona deopotriva oamenii si animalele prin statura.Semana cu mine si eu sunt inalta. Se ducea cu prietenie la orice caine...daca insa era primit cu ostilitate...reactiona..Cand stateam la bloc Lucky avea cam un an si ceva se imprietenise cu un rottweiler ceva mai mare de varsta...la un moment dat, pe neasteptate, i-a sarit in spate. Am innebunit m-am bagat intre ei sa il ajut. Stapana cainelui atacant ma sfatuia sa ii las sa se bata...I-am despartit fara sa fie ranit semnificativ decat orgoliul lui. Insa tipa aceea ne ocolea de atunci ...

Imi e tare dor....

Schwarz
Hero Member

www.ciobanescgermantartlau.ro

« Reply #3 on: May 18, 2011, 10:12:25 AM »

trebuie sa treci peste asta! este foarte greu.. eu aveam 11 ani cand am pierdut-o pe Cora! Sad
trebuie sa umpli golul acela cu un alt Ciobanesc German!..
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #4 on: May 18, 2011, 10:28:10 AM »

Te intelegem si suntem alaturi de tine, multi am trecut prin asemenea momente; El va ramane mereu in inima ta insa doar un alt ciobanesc german iti va readuce bucuria si va reumple golul.
R.I.P. Lucky!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Lucky the one
Sr. Member

Lucky my friend!

« Reply #5 on: May 18, 2011, 11:07:48 AM »

Fratele sotului meu are un CG de un an si jumatate, un nebun, Maxx.Sta afara in padoc...si uneori zburda toata curtea.Si sotul sorei mele(a avut un frate de mama de al lui Lucky dar mai mare cu cateva generatii...care  amurit anul trecut...)nu a rezistat fara caine si evident a adus un puiut CG care face si el in curand un an. Pixell.

Lucky probabil ca avea si ceva sange albastru...nu stiu...mama lui era CG perfecta ca talie...nu stiu taica-sau...

Nu v-am spus ceva neobisnuit...nu se adaptase la viata la casa...in sensul ca nu isi facea "treburile" in curte decat daca era absolut necesar. Se obisnuise sa ne plimbam (crescut la bloc...) si cum in apropiere sunt niste terenuri pe care nu s-a construit inca, acolo mergeam...era partea din zi care ii placea cel mai mult. Ce mare lucru ii daruiam cateva minute dimineata si seara exclusiv lui. Ii placeau cainii maidanezi din zona. Desi ei la inceput se cam temeau de el...aveau obiceiul sa se puna pe spate...ii domina fara sa le faca rau...trebuia doar sa am grija sa nu cert vreun caine...in momentul acela il batea...(ma mai suparam ca veneau si ma umpleau de par...cersind mangaieri) nu era gelos...ma lasa sa pun mana pe ei...dar sa nu ma supere vreunul... eram atenta si am evitat intotdeauna ranirea fie si superficiala a unui alt caine.

Ii placeau pisicile.... Ca oricarui CG. La bloc fiind aveam masina in fata blocului intr-un fel de tarc. El imi tot mirosea la motor...insistent...am ridicat capota ca sa ii arat ca e ok. nu e  nimic acolo. Sa lesin cand am vazut o pisica ascunsa acolo...de atunci cauta pisici la toate masinile in special la a mea...Desi era masiv, parea greoi compensa cu faptul ca isi facea tactica...intr-o zi il necajeau trei chiwawa (nu stiu daca am scris coect, scuze)...ce ziceti ca a prins unul...fara sa ii faca nimic...doar sa il lase in pace...

Adora sa mearga cu masina. Poate asocia cu faptul ca mergeam cu masina la gratar. Prima lui plimbare cu masina nu o voi uita niciodata...o duceam pe mama cu Lucky la sora mea in Drumul Taberei...nu cred ca avea mai mult de un an...A fost si singura data cand a stat in fata alaturi de mine...eu aveam dacia inca...Imi taie o masina calea, il las sa se strecoare in fata mea, doar ii dau lumini de avertizare...la semafor la Moghioros, se da jos tipul, tot el cu gura mare, venea spre mine...desi repet el incalcase regulile de circulatie...il vede pe Lucky care privea scena foarte curios...ma saluta frumos si face stanga-imprejur.... Laughing...

As putea vorbi despre el la nesfarsit....cam cu atat am ramas, amintiri, multe multe poze...si faptul ca il am in suflet mereu oriunde as fi....

Lucky the one
Sr. Member

Lucky my friend!

« Reply #6 on: May 20, 2011, 04:52:11 PM »

ASTAZI SE IMPLINESC 5 SAPTAMANI .....E GREA DESPARTIREA.....

radutudor
Hero Member

« Reply #7 on: May 20, 2011, 08:46:35 PM »

R.I.P.! Cry
NeroAttis
Sr. Member

« Reply #8 on: May 21, 2011, 09:29:03 AM »

Sad R.I.P Lucky.Cum zicea si Ariana mai sus( El va ramane mereu in inima ta insa doar un alt ciobanesc german iti va readuce bucuria si va reumple golul.)Crede`ma ca are mare dreptate.Eu am stat 4 zile dupa decesu` lui Nero fara catel.Mai mult nu am rezistat.Usor,usor,ai sa retraiesti la cote maxime ce facea Lucky prin prostioarele pe care le va face minoru`.
Astept sa apara un nou post in care sa ne impartasesti vestea cea mare.

Inca mai dam restante /Ca nu se dau diplome in scoala vietii/Ca asa  e in tenis /Au inteles de mult, stiu toti baietii...!!!
Livius
Jr. Member
**

« Reply #9 on: May 21, 2011, 12:50:21 PM »

R.I.P Lucky....e foarte greu si crede-ne ca toti trecem prin momente dastea..poate nu asa dese ca ale tale si asa afective dar si la noi e la fel..Crede-ma pe cuv.ia-ti ul alt  si o sa vezi k 12-15 ani nu o sa mai vb despre asta pe forum(depinde cum il cresti)..mult succes si R.I.P inca odata.
Lucky the one
Sr. Member

Lucky my friend!

« Reply #10 on: May 23, 2011, 08:36:08 AM »

Va multumesc mult pentru incurajari.
Conteaza ca intelegeti prin ce trec...durerea nu se poate exprima prin cuvinte. Inca nu pot sa cred ca a plecat....ca nu mai este cu mine...Probabil ca vom luam un caine, poate unul care sa ii semene...nu inca. Ieri i-am plantat mai multe flori...sa fie frumos ca el...imi face bine sa vorbesc despre el, sa am grija la coltul lui de rai din curte,ar fi fost foarte fericit ca s-a incalzit afara...si cel mai fericit atunci cand puteam sa stau mai mult cu el...sa il alint.El a suferit atunci cand ne-am mutat pentru ca statea mult timp singur...Acum stau eu singura...dragostea si fidelitate lui ma facea sa uit de tristete...acum sunt trista ca am pierdut un prieten adevarat.

Lucky the one
Sr. Member

Lucky my friend!

« Reply #11 on: May 25, 2011, 10:29:31 AM »

In dimineata asta, venind spre serviciu, am observat o masina in care erau doi caini pe bancheta din spate. Nu CG, cred ca era un caniche si un brac.Ca si Lucky al meu stateau cu capul pe geam.Spre deosebire de puiutul meu cei doi cand au vazut un caine maidanez s-au pus pe latrat si se agitau de miscau masina aflata pe loc...Lucky-tu' meu era doar atent...privea...nu facea harmalaia celor doi. Mesajul este de fapt ca ei sunt unici, ca si noi...
Imi e tare tare dor de el...

emilysoft11
Newbie
*

« Reply #12 on: May 28, 2011, 11:13:05 AM »

El va ramane mereu in inima ta insa doar un alt ciobanesc german iti va readuce bucuria si va reumple golul.
Lucky the one
Sr. Member

Lucky my friend!

« Reply #13 on: May 30, 2011, 10:39:32 AM »

Multumesc EmilySoft. Cred ca ai dreptate. Si Ariana m-a sfatuit la fel. Nu pot inca sa fac pasul...ma gandesc mereu la el...imi lipseste mult mult.Tot nu pot sa cred ca nu mai e langa mine.Sunt asa de reci cuvintele astea.Nu am putere.Nu prea am chef de viata in general... au trecut 6 saptamani si eu nu ma pot resemna. Ma tot gandesc ca poate medicul cardiolog nu l-a examinat cu suficienta atentie, ma intreb daca a stiut cat il iubesc, ca sunt acolo langa el, daca stie cat de dor imi e de el...As fi vrut tare mult sa mai traiasca fericit macar doi ani cu noi...Un caine cuminte, afectuos. Mereu m-am intrebat de ce nu intra la mama in camera(ramanea pe hol sau in camera lui) daca o vedea culcata...sa nu o deranjeze? Nu l-a invata nimeni asta. Insa, imediat ce o vedea ca se ridica se duce sa o "salute".Sunt trista si singura.Doar voi si cei care au trecut prin asta pot intelege. Nimic nu va mai fi la fel...niciodata.Multumesc mult pentru intelegere si pentru incurajari....conteaza mult sa va citesc parerile pe forum.

Am recitit ce am scris si am sesizat ca sunt un pic confuza...sar de la una la alta...scuze...stiu ca veti intelege gandurile mele.

Lucky the one
Sr. Member

Lucky my friend!

« Reply #14 on: June 03, 2011, 12:47:07 PM »

Ieri am aflat despre Kara, catelusa unei prietene de-a fiicei mele, ca a fost eutanasiata. Am retrait drama pierderii unui suflet credincios, am plans si suferit alaturi de ele. O stiam bine, am stiut evolutia bolii cumplite(cancer), am sperat alaturi de ele, imi amintesc cum se juca cu Lucky, cum il proteja si ii trecea cu vederea obrazniciile de caine mai mic. Kara avea 14 ani.Lucky 8. Foarte trist si greu de acceptat ca nu ai putut sa faci mai mult...
Astazi se implinesc 7 saptamani de cand prietenul meu, Lucky, s-a dus si este acum in raiul cainilor. Ma alina faptul ca intr-o zi ne vom revedea si sper sa trecem Rainbow Bridge impreuna...sa nu ne mai despartim. Intr-un fel el este cu mine mereu...il port in suflet si in gand.
Imi este tare dor de el...nici la vacanta nu pot sa ma gandesc...nu am starea de spirit necesara...iar week-end-urile sunt mai terne fara sufletelul meu si veselia lui!

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7   Go Up
  Print  

Jump to: