mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« on: March 21, 2007, 09:45:01 PM » |
|
Ultima patanie : prima incaierare serioasa a lui Ares a avut loc acum cateva zile si totul a porit de la o joaca : Ca in fiecare seara plimbarea se termina la tarc unde-l lasam liber,regula de baza.Tarcul era plin de caini,diferite rase printre care si cg,atat masculi cat si femele.Stiind ca joaca preferata si modalitatea de a-l face sa-si consume cel mai bine energia e aportul fiindca ares e innebunit dupa aport,sotul meu a intrat in tarc inarmat cu bete pe care a inceput sa i le arunce "copilului" cu toate ca l-am prevenit ca s-ar putea sa fie periculos fiindca ares e gelos.Toata haita a inceput sa alerge dupa bete,era o animatie rara in tarc care ne-a amuzat teribil pe toti stapanii care stateam in afara tarcului.A fost amuzant dar totul pana la un punct cand s-a incins atmosfera,ares si inca un mascul tot de cg insa mai in varsta s-au "luat la trante",eu si cu stapana celuilat cg ne-am apucat de strigat la ei dandu-le comanda "NU,NU-I VOIE" dar nimic si vazand ca se ingroasa gluma dragos a incercat sa-i desparta insa fiind luat si el prin surprindere de evenimente si fiind pus pt.prima data in fata unei asemenea situatii n-a stiut nici el exact cum sa reactioneze si l-a apucat pe ceafa pe unul dintre ei dar nu stie pe care,era si intuneric afara si ca urmare s-a trezit cu maneca de la geaca gaurita,a fost muscat,nu se stie de cine...am continua sa tipam la ei si intr-un final au cedat parca de comun acord,nu s-a lasat cu urmari grave,amandoi aveau zgarda de forta cu dintii in sus asa ca nu s-au putut musca de gat,cred ca a fost mai mult o incaierare de avertizare de cat de combatere...intrebare: cum trebuie sa reactioneze stapanii in astfel de situatii,trebuie intervenit si daca da sub ce forma? Ceea ce am observat la Ares cum am mai spus de altfel e faptul ca e innebunit dupa aport,atentia lui in acele momente e maxima,fantastica,poate sa fie "n" caini in jur,o droaie de femele,poatechiar si in calduri,ar putea sa pice si bombe,lui nimic nu i-ar distrage atentia de la joaca ,tremura efectiv in asteptare atunci cand ma pregatesc sa-i arunc batul.Si altceva ce am mai constatat si ce ma determina sa cred ca am un caine echilibrat e reactia lui atunci cand ne intalnim cu un alt mascul adult,daca celalalt nu manifesta nici un pericol,nici o agresivitate e foarte calm,pasnic,relaxat insa daca celalalt a indraznit cumva sa maraie la el atunci se schimba situatia si i-a atitudine incercand sa-si puna la punct adversarul. Astept opiniile voastre ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #1 on: March 21, 2007, 11:01:27 PM » |
|
@ Mirela...sa zici merci ca nu a ramas vreunul cu vreo ureche zdrentze,..sau ..deloc..despre restul...comentam maine...
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #2 on: March 22, 2007, 09:23:28 AM » |
|
Cea mai buna metoda de a despartii 2 caini care se lupta este sa arunci o galeata de apa pe ei ! Daca nu ai apa la dispozitie nu-l prinde niciodata de zgarda sau din zona gatului, prinde-l de coada. Acelasi lucru trebuie facut si de proprietarul celuilalt caine. Succes pe viitor ! 
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #3 on: March 22, 2007, 09:34:06 AM » |
|
Cea mai buna metoda de a despartii 2 caini care se lupta este sa arunci o galeata de apa pe ei ! Daca nu ai apa la dispozitie nu-l prinde niciodata de zgarda sau din zona gatului, prinde-l de coada. Acelasi lucru trebuie facut si de proprietarul celuilalt caine. Succes pe viitor !  Galeata de apa nu functioneaza la caini temperamentali (eventual doar galeata  ) Iar de coada cainilor eu nu as trage, in nici un caz!
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #4 on: March 22, 2007, 09:42:56 AM » |
|
Galeata de apa nu functioneaza la caini temperamentali (eventual doar galeata  ) Iar de coada cainilor eu nu as trage, in nici un caz! Inseamna ca nu ai intalnit situatii de genul asta ! Eu am aplicat aceste metode de zeci de ori si au dat rezultate bune. Dar poate eu am fost avantajat de faptul ca trebuia sa prin de coada cainele care "era deasupra" si ala de jos cand scapa o lua la sanatoasa. Nu am specificat ca nu trebuie niciodata prins cainele care pierde lupta ci cel care o castiga. P.S. La un CG de show nu am incercat niciodata sa-l trag de coada afara dintr-o lupta, al meu era linie de munca.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #5 on: March 22, 2007, 09:48:53 AM » |
|
Inseamna ca nu ai intalnit situatii de genul asta ! Eu am aplicat aceste metode de zeci de ori si au dat rezultate bune. Dar poate eu am fost avantajat de faptul ca trebuia sa prin de coada cainele care "era deasupra" si ala de jos cand scapa o lua la sanatoasa. Nu am specificat ca nu trebuie niciodata prins cainele care pierde lupta ci cel care o castiga.
P.S. La un CG de show nu am incercat niciodata sa-l trag de coada afara dintr-o lupta, al meu era linie de munca.
 Situatia pe care o descrii tu, e total diferita, deoarece unul dintre caini domina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #6 on: March 22, 2007, 09:52:47 AM » |
|
In 90% dintre cazuri unul dintre caini o da ajunga sa domine lupta !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #7 on: March 22, 2007, 10:21:09 AM » |
|
In 90% dintre cazuri unul dintre caini o da ajunga sa domine lupta !
La un moment dat, probabil. Intrebarea e, daca vrei sa astepti acel moment. OK, nu conteaza, fiecare cu metoda lui. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #8 on: March 22, 2007, 10:54:10 AM » |
|
o.k dar tot n-am auzit pareri...acum care a dominat lupta nu stiu ce sa spun,poate as parea subiectiva dar mie mi s-a parut care ares era deasupra si dupa ce au convenit sa se desparta ares inca era tentat sa se arunce la gatul lui...si cel mai important,joaca a continuta si dupa,nu i-am restras din tarc,nici noi si nici stapana celuilalt dar am observat ca incercau sa se ococleasca si celalalt a renuntat ,poate din cauza oboselii fiindca nu e obisnuit cu efortul fizic .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #9 on: March 22, 2007, 11:09:25 AM » |
|
ce inseamna "tarc"?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #10 on: March 22, 2007, 11:13:50 AM » |
|
un loc special amenajat de catre primarie pt.caini,un teren ingradit unde proprietarii de caini tinuti in apartament conform legii au voie sa-si lase liberi patrupedele,in special sunt concepute pt.rasele de talie mare .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #11 on: March 22, 2007, 11:14:42 AM » |
|
ce inseamna "tarc"?
Loc special pentru 'plimbat' caini, amenajat de primarie intr-un parc public ..... banuiesc  ps: am postat in acelasi timp!
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #12 on: March 22, 2007, 11:16:48 AM » |
|
un loc special amenajat de catre primarie pt.caini,un teren ingradit unde proprietarii de caini tinuti in apartament conform legii au voie sa-si lase liberi patrupedele,in special sunt concepute pt.rasele de talie mare .
cat de mare e? daca spatiul e limitat, asa cum probabil e si cazul, e clar sa devina stresati, sa nu mai spun, cand apare si un stimul ca si aportul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stilgar
Full Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #13 on: March 22, 2007, 11:19:27 AM » |
|
hai sa-ti zic ce mi-a spus un cunoscut apropo de caini din parc: ai un mascul tanar care inca are chef de joaca...totul ok dar pe masura ce se maturizeaza tevine mai teritorial mai dominant. cand te duci in parc si ti 2 caini cu temperamet asemanator in apropiere sansa de bataie e f.f. mare. asa incat daca ii place aportul nu-l mai du in asemenea tarcuri. pt mine (am 4 caini ) imi este imposibil sa iei cu toti 4 in locuri cu alti caini. masculul este atat de protector incat indiferent de talia celuilalt caine sare la bataie, si catele dupa el asa ca dupa 2 patanii am decis sa zic pas iesirilor in parc. de curand am vazut alti prop cu acelas efectiv canin ca si mine care sunt de parere ca daca cainii lor nu paesc nimic e totul ok.... sfatul camicului meu: ai mascul, iti place sa lucrezi cu el....NU AI CE CAUTA IN ZONE CU ALTI CAINI. si apropo sper ca ati observat ca majoritatea cg sunt rasisti...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #14 on: March 22, 2007, 11:19:39 AM » |
|
Nu e pt.plimbat ci doar pt. a-i lasa liberi si este intr-adevar amenajat intr-un parc public,e si dotat cu tot felul de scari si scarite,obstacole pt. cei care vor sa exerseze cu prietenii lor.De intretinut insa este intretinut de noi,proiprietarii si nu de primarie,primaria doar ni l-a pus la dispozitie !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|