Forum ciobanesc german
December 30, 2017, 04:35:14 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Poll
Question: Ati fi de acord cu infiintarea unui nou club de CG  (Voting closed: January 09, 2007, 08:27:56 PM)
DA, daca ar fi membru WUSV - 8 (40%)
DA, daca ar fi membru FCI si WUSV - 6 (30%)
DA, indiferent daca va fi membru FCI si WUSV - 1 (5%)
NU CRED ca ar fi bine pt. CG - 3 (15%)
NU - 2 (10%)
Total Voters: 20

Pages: 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 [24]   Go Down
  Print  
Author Topic: SVR (Schaeferhund Verein Rumaenien)  (Read 138667 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
potok
Sr. Member

« Reply #345 on: January 25, 2013, 11:23:59 AM »

De mult timp citesc criticile pentru acordarea titlului VA, pentru lamurirea problemei va rog sa postati regulamentul de acordare a titlului VA. (de ex. conform regurilor din Ungaria titlul VA se poate elibera catre exemplare care detin IPO1, ....)
Subliniez ca sunt outsider si nu sunt in partea nimanui.

marius_bl
Hero Member

« Reply #346 on: January 25, 2013, 04:57:42 PM »

De mult timp citesc criticile pentru acordarea titlului VA, pentru lamurirea problemei va rog sa postati regulamentul de acordare a titlului VA. (de ex. conform regurilor din Ungaria titlul VA se poate elibera catre exemplare care detin IPO1, ....)
Subliniez ca sunt outsider si nu sunt in partea nimanui.

- EXCELENT RECOMANDAT (VA) – se acorda numai în cadrul Campionatului National al CNCG si presupune urmatoarele criterii suplimentare:

1. se acordă numai în clasa muncă.
2. se acorda numai câinilor ce posedă certificat de selecţie clasa l (KKL1), au dentitie completă ireprosabila si certificat de munca minim cu SchH2/IPO2. Cainii nascuti dupa data de 01.01.2010 trebuie sa posede pe pedigree, cel putin ştampila ED-inca admis.
3. câinii care, poseda deja acest calificativ si pentru al doilea an candidează la acest calificativ, trebuie să aibă SchH3/IPO3.
Evaluarea poate atrage după sine imposibilitatea obţinerii dreptului de reproducere. Cauzele exterioare ce duc la deteriorarea partiala sau la pierderea unor dinţi rămân fără consecinţe asupra evaluării exemplarului.

Premisa pentru aceasta este prezentarea dovezii existentei anterioare a respectivilor dinti. Acelasi lucru este valabil si in cazul muscaturii (alinierea dintilor).

înregistrarea dovezii se poate face numai în una din următoarele situaţii:

- Dovada unei dentitii complete, sănătoase si puternice si a unei muşcaturi foarfecă, fără abateri, atestata printr-un arbitraj la o expoziţie de club, atunci când exemplarul avea minim 12 luni.
- Prezentarea unui certificat de selecţie de club în care s-a înregistrat starea dentitiei si a muscaturii.
- Prezentarea unei radiografii însoţita de atestarea unui medic veterinar, stomatolog canin, recunoscut de CNCG. Pe respectiva radiografie trebuie sa fie vizibile parti ale dintelui sau alveola dentara.

*Link Removed*

potok
Sr. Member

« Reply #347 on: January 25, 2013, 05:38:33 PM »

Mersi Marius,

Asta am vrut sa stiu. Regulamentul poate sa fie diferit de asociatii sau tari? (intreb pe tine pentru ca stiu ca ai experienta mare in treaba asta)
marius_bl
Hero Member

« Reply #348 on: January 25, 2013, 06:30:23 PM »

Mersi Marius,
 Regulamentul poate sa fie diferit de asociatii sau tari?

Fiecare club sau asociatie chinologica are propriul regulament in ceea ce priveste acordarea calificativelor in propriile expozitii,indiferent ca sunt din aceeasi tara sau nu.

Mersi Marius,
 (intreb pe tine pentru ca stiu ca ai experienta mare in treaba asta)

Mai am multe si eu de invatat  Give me beer

*Link Removed*
potok
Sr. Member

« Reply #349 on: January 25, 2013, 07:01:41 PM »

Aha am inteles,
deci arbitrul nestiind regulamentul clubului acordat titlul VA.

Mersi inca odata 
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #350 on: July 15, 2013, 09:02:41 PM »

Din postura celui care a facut primul demers oficial, catre AChR, pentru infiintarea celui de-al doilea club de rasa Ciobanesc German din Romania,(atasat documnent), cred ca am obligatia morala sa va informez despre Acordul WUSV - FCI, semnat La Dusseldorf - Germania la 18.04.2013 (atasat document) si sa va atrag atentia asupra :

Capitol 3. ADMITEREA  NOILOR  MEMBRI
3. Ca si concluzie a acestui acord, WUSV nu poate admite un nou club ca membru , in acele tari in care deja exista un club ca membru WUSV (la noi CNCG), apartinand organizatiei canine nationale (la noi AChR) afiliata la FCI.

Dupa parerea mea, orice asteptare in a fi acceptati ca membru WUSV, ca al doilea club, a luat sfarsit cu data acestui acord, 18.04.2013.
Consider ca aceasta informatie trebuie sa parvina tuturor, ca fiecare sa decida ce face pentru el(ea) si cainii lui (ei) mai departe.

"Daca castigi, continua. Daca pierzi,...CONTINUA"

Personal, am studiat si activitatea CNCG in ultimii doi ani.
In urma reclamatiilor noastre la AChR, de acum doi ani si jumatate, privitoare la neregulile din CNCG, acest club a luat masuri si, dupa parerea mea, a devenit un club functional.
- au regulamente , statut, actualizate
- au sediu social
- au un site
- tin evidenta contabila
- sunt in Registrul National al ONG-urilor
Asta d.p.d.v. legal, organizatoric.

- au avut reprezentant la Adunarea Generala WUSV 2012 (asta dupa 10 ani de absenta)
- organizeaza expozitii de club cu arbitri SV
- organizeaza examene si mai ales selectii SV, unde sunt selectionati un numar in crestere de CG.
- organizeaza stagii de pregatire
- noii membri ai comitetului de conducere, Mircea Cenuse si Stefan Sorin Auneanu (Vifor), fiecare pe domeniul sau, organizatoric si chinotehnic fac treaba buna.
- au dat drept de personalitate juridica pentru cluburile locale, depinzand acum doar de initiativa locala daca vor sau nu activitate de club local adevarata.
- au sponsori
Bineinteles ca mai sunt multe de facut, eu consider, insa, ca lucrurile merg spre binele rasei, in acest moment.

Daca ARCG ar fi fost recunoscut, iar mai marii AChR sau WUSV ar fi lansat competitia intre cele 2 cluburi pe o perioada de , sa zicem, doi ani, dupa care sa impuna ramanerea unui club, cred ca ar fi fost benefic rasei. Asta cred ca trebuiau sa faca. Nici ramanerea definitiva a 2 cluburi nu era buna....si asa sunt putini caini, iubitori, crescatori...sa-i imparti in doua...

In urma acordului, acest lucru nu mai e posibil.

Dorul de expozitii, de caini, de oamenii din CNCG cu care ma cunosc de peste 10 ani, desi cu multi am fost in "razboi"(dar am pastrat niste limite), faptul ca am considerat ca lucrurile merg spre bine si mai ales, arbitrajul domnului Schweikert, m-au facut sa-mi inscriu catelusa, care a devenit matura, (facand 3 ani, asteptand o expo ARCG oficiala) la Expoclub CNCG de la Constanta de duminica 14.07.2013

Desi m-am cam dus "cu coada-ntre picioare", am fost primit cu bratele deschise.
Am participat la masa cu arbitrul din seara dinainte, am discutat despre caini cu crescatorii, am avut placuta surpriza sa constat, dupa doi ani si jumatate de absenta de la expozitiile de club, ca a crescut calitatea cainilor.
Acest lucru l-a remarcat si dl. arbitru.

Am discutat cu toti din conducerea CNCG, sunt deschisi  si am ajuns la concluzia ca daca Sorin Dragomir, ca presedinte, a reusit sa-si formeze o echipa cu care sa faca treaba buna, a castigat toate procesele intentate CNCG,  hai sa fim seriosi....nu cred ca e cineva mai bun, in tara, ca sa-i ia locul.
Are cea mai buna si longeviva canisa din tara, este arbitru, le "are" cel mai bine cu rasa, le are cu relatia AChR si daca e votat democratic (fara smecherii, ca alte dati...) la urmatoarele Alegeri, asta e.

Apropos.....mi-a spus ca membrii CNCG care si-au dat demisia sunt bineveniti inapoi.
Eu n-am ,momentan, activitate de crestere CG, asa ca mai astept oleaca....sa-i vad daca se mai apropie de clubul ideal, SVR, pe care mi l-am imaginat eu....cu cluburi locale puternice, cu pedigree de club, etc., etc., etc.... Smiley

* INFORMARE INTENTIE word 2003 INFIINTARE CLUB NATIONAL DE RASA.doc (38 KB - downloaded 198 times.)
* Acord FCI - WUSV 2013 (1).pdf (163.28 KB - downloaded 254 times.)

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #351 on: July 15, 2013, 10:23:54 PM »

Eu ma bucur mult ca lucrurile incep s-o ia pe un fagas normal. Divizarea nu aduce niciun beneficiu nimanui. Cred ca numai prin unirea fortelor celor care stiu ce inseamna ciobanesc german se poate creste calitativ.
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #352 on: July 17, 2013, 07:35:35 PM »

Da, perfect adevarat.
Dar pentru a ne uni, trebuie sa renuntam la orgolii si intrigi, sa colaboram, sa nu uitam ca ce ne-a adus impreuna este pasiunea noastra, Ciobanescul German, sportul cu cainele.

Competitia e atat de frumoasa, atunci cand este fair-play. Pe teren si inafara lui.

Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
mofli
Hero Member

von Haus Mofli

« Reply #353 on: July 17, 2013, 10:01:30 PM »

Bine punctat Liviu , noi te asteptam  unde iti este locul ,adica in Cncg unde este competitie si fair-play si atmosfera frumoasa ,sper ca te-ai convins la Constanta
mofli
Hero Member

von Haus Mofli

« Reply #354 on: July 17, 2013, 10:19:38 PM »

Liviu privind grupul de reproductie

* IMG_5031.JPG (197.45 KB, 689x459 - viewed 409 times.)
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #355 on: July 18, 2013, 10:41:53 AM »

Liviule, ma bucur ca ai spus lucrurilor pe nume.Dupa cum ai vazut , CNCG a devenit o familie!
Ai fost tratat ca si un membru , atat la expozitie cat si la cina festiva!Nu prea am avut ocazia in 12 ani de activitate de o asa atmosfera la o cina festiva!Imi asum ceea ce scriu, ca de fiecare data, dar membrii actuali ai  CNCG, au aratat ca orgoliile nu-si au rostul in clubul nostru si ca-si doresc un ciobanesc german modern!Doi oamani care au avut niste discutii contradictorii in trecut, datorita unor binevoitori,si-au dat mana si au realizat familia CNCG!Asta spune totul despre actualii memmbrii CNCG!
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #356 on: July 18, 2013, 10:45:32 AM »

Si daca-ti m-ai aduci aminte ce ti-am spus odata, cand vrei sa te apuci serios de treaba, ai un pui cadou de la mine, din parinti selectionati SV, care si-au demonstrat valoare de reproducere!Asta daca vrei un "von Vifor"!
vom Haus Barder
SV Romania
Hero Member

« Reply #357 on: July 18, 2013, 09:48:28 PM »

Da baieti, m-am simtit excelent la Constanta. Expozitie bine organizata, atmosfera destinsa, prieteneasca.
Caini buni, arbitraj super. FELICITARI !!!

Interesant este ca in ARCG, unde m-am inscris de la inceput, nu mi s-a cerut vreodata parerea....nici chiar in primul an , cand am platit cotizatia....mi-am dat parerea singur, pe forum, da' degeaba... si am cam avut dreptate.....iar acum, sunt invitat de CNCG sa-mi aduc contributia daca am idei pentru activitatea clubului, a rasei.....

Probabil loialii mei adversari ma cunosc mai bine..(cui ii putea veni ideea sa faca SV LG 16 straini Expozitie in Romania, cu toti arbitrii de Sieger LOL )......ceilalti sunt mai tineri, implicit  mai fuduli...

Nelule, cum am spus, deocamdata mai astept cu intrarea in CNCG, dar daca voi putea ajuta cu ceva, o fac cu draga inima.....iubesc prea mult rasa ca sa raman, la nesfarsit, in  asteptare.........

Vifore, iti multumesc mult pentru oferta facuta, voi tine cont de ea, atunci cand voi reincepe cu cainii.

mofli
Hero Member

von Haus Mofli

« Reply #358 on: July 18, 2013, 10:05:42 PM »

si inca o poza

* IMG_4920.JPG (138.94 KB, 611x408 - viewed 442 times.)
Pages: 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 [24]   Go Up
  Print  

Jump to: