Din postura celui care a facut primul demers oficial, catre AChR, pentru infiintarea celui de-al doilea club de rasa Ciobanesc German din Romania,(atasat documnent), cred ca am obligatia morala sa va informez despre
Acordul WUSV - FCI, semnat La Dusseldorf - Germania la 18.04.2013 (atasat document) si sa va atrag atentia asupra :
Capitol 3. ADMITEREA NOILOR MEMBRI
3. Ca si concluzie a acestui acord, WUSV nu poate admite un nou club ca membru , in acele tari in care deja exista un club ca membru WUSV (la noi CNCG), apartinand organizatiei canine nationale (la noi AChR) afiliata la FCI.Dupa parerea mea, orice asteptare in a fi acceptati ca membru WUSV, ca al doilea club, a luat sfarsit cu data acestui acord, 18.04.2013.
Consider ca aceasta informatie trebuie sa parvina tuturor, ca fiecare sa decida ce face pentru el(ea) si cainii lui (ei) mai departe.
"
Daca castigi, continua. Daca pierzi,...CONTINUA"Personal, am studiat si activitatea CNCG in ultimii doi ani.
In urma reclamatiilor noastre la AChR, de acum doi ani si jumatate, privitoare la neregulile din CNCG, acest club a luat masuri si, dupa parerea mea, a devenit un club functional.
- au regulamente , statut, actualizate
- au sediu social
- au un site
- tin evidenta contabila
- sunt in Registrul National al ONG-urilor
Asta d.p.d.v. legal, organizatoric.
- au avut reprezentant la Adunarea Generala WUSV 2012 (asta dupa 10 ani de absenta)
- organizeaza expozitii de club cu arbitri SV
- organizeaza examene si mai ales selectii SV, unde sunt selectionati un numar in crestere de CG.
- organizeaza stagii de pregatire
- noii membri ai comitetului de conducere, Mircea Cenuse si Stefan Sorin Auneanu (Vifor), fiecare pe domeniul sau, organizatoric si chinotehnic fac treaba buna.
- au dat drept de personalitate juridica pentru cluburile locale, depinzand acum doar de initiativa locala daca vor sau nu activitate de club local adevarata.
- au sponsori
Bineinteles ca mai sunt multe de facut, eu consider, insa, ca lucrurile merg spre binele rasei, in acest moment.
Daca ARCG ar fi fost recunoscut, iar mai marii AChR sau WUSV ar fi lansat competitia intre cele 2 cluburi pe o perioada de , sa zicem, doi ani, dupa care sa impuna ramanerea unui club, cred ca ar fi fost benefic rasei. Asta cred ca trebuiau sa faca. Nici ramanerea definitiva a 2 cluburi nu era buna....si asa sunt putini caini, iubitori, crescatori...sa-i imparti in doua...
In urma acordului, acest lucru nu mai e posibil.
Dorul de expozitii, de caini, de oamenii din CNCG cu care ma cunosc de peste 10 ani, desi cu multi am fost in "razboi"(dar am pastrat niste limite), faptul ca am considerat ca lucrurile merg spre bine si mai ales, arbitrajul domnului Schweikert, m-au facut sa-mi inscriu catelusa, care a devenit matura, (facand 3 ani, asteptand o expo ARCG oficiala) la Expoclub CNCG de la Constanta de duminica 14.07.2013
Desi m-am cam dus "cu coada-ntre picioare", am fost primit cu bratele deschise.
Am participat la masa cu arbitrul din seara dinainte, am discutat despre caini cu crescatorii, am avut placuta surpriza sa constat, dupa doi ani si jumatate de absenta de la expozitiile de club, ca a crescut calitatea cainilor.
Acest lucru l-a remarcat si dl. arbitru.
Am discutat cu toti din conducerea CNCG, sunt deschisi si am ajuns la concluzia ca daca Sorin Dragomir, ca presedinte, a reusit sa-si formeze o echipa cu care sa faca treaba buna, a castigat toate procesele intentate CNCG, hai sa fim seriosi....nu cred ca e cineva mai bun, in tara, ca sa-i ia locul.
Are cea mai buna si longeviva canisa din tara, este arbitru, le "are" cel mai bine cu rasa, le are cu relatia AChR si daca e votat democratic (fara smecherii, ca alte dati...) la urmatoarele Alegeri, asta e.
Apropos.....mi-a spus ca membrii CNCG care si-au dat demisia sunt bineveniti inapoi.
Eu n-am ,momentan, activitate de crestere CG, asa ca mai astept oleaca....sa-i vad daca se mai apropie de clubul ideal, SVR, pe care mi l-am imaginat eu....cu cluburi locale puternice, cu pedigree de club, etc., etc., etc....